Η υπερασπιστική γραμμή του Ουέλινγκτον απέναντι σε όσους του επιτέθηκαν για τη συμπεριφορά του προς τον Μέσι ήταν ότι ο Αργεντινός ήταν αυτός που τον εξόργισε αρχικά γιατί τον έβρισε.
«Με αποκάλεσε "πουτάνας γιο" για αυτό τον άρπαξα από τον λαιμό» είπε και συμπλήρωσε πως δεν έχει κάποιο πρόβλημα μαζί του. Πρόσθεσε μάλιστα ότι ευχαρίστως θα του έδινε το χέρι, αν ο Μέσι του ζητούσε συγγνώμη για αυτό που του είπε, αλλά ο Μέσι, που σημειωτέον δεν έδωσε την παραμικρή εξήγηση για το περιστατικό δεν πήγε ποτέ μετά το τέλος του ματς για να δώσει στο περιστατικό ένα τέλος. Γιατί; Γιατί είναι φανερό πως έχει τα νεύρα του.
Αίνιγμα
Ο Μέσι είναι το μεγάλο αίνιγμα της εφετινής χρονιάς και για αυτό δεν χωρά αμφιβολία. Το Μουντιάλ της Βραζιλίας αποδείχτηκε για τον Αργεντινό μια τρομερά μεγάλη δοκιμασία. Αρχικά η σύγκριση με τον Μαραντόνα είναι βέβαιο ότι τον στρέσαρε, στη συνέχεια όμως το άγχος του μεγάλωσε όταν κατάλαβε πως πέρα από τη σύγκριση υπήρχε κι ένα πρόβλημα μεγαλύτερο: οι αντίπαλοι. Ο Μέσι έκανε ένα τρομερά δύσκολο Μουντιάλ γιατί η Αργεντινή του δεν τον βοήθησε παρά ελάχιστα. Ολα γίνανε πιο δύσκολα και από τη στρατηγική επιλογή της ομάδας να ρίξει από τα ματς του πρώτου γύρου και μετά πιο πολύ βάρος στην άμυνα, περιμένοντας από τον ίδιο να κάνει τη διαφορά. Οι Αργεντινοί είχαν δύο επιλογές: ή να προσπαθήσουν να βοηθήσουν τον Μέσι παίζοντας πιο επιθετικά, ή να φτιάξουν μια σκληρή δική τους άμυνα, ελπίζοντας ότι στην επίθεση αρκεί η κλάση του. Προτίμησαν το δεύτερο κι αυτό έκανε την τελική ήττα της Αργεντινής μια μεγάλη ήττα του Μέσι. Και μια άδικη ήττα, αφού ο ήρωάς μας έκανε ό,τι μπορούσε κόντρα στην κούρασή του και το έκανε μόνος του.
Κέφι
Ο Μέσι πέρασε πέρυσι μια δύσκολη σεζόν και πριν καλά καλά αυτή τελειώσει, τον περιμένει μια δυσκολότερη. Πέρυσι τα πράγματα δεν εξελίχθηκαν όπως θα ήθελε, εξαιτίας των προβλημάτων που του άφησαν οι πρώτοι σοβαροί τραυματισμοί: ο Μέσι έμοιαζε ξαφνικά να έχει κατεβάσει ταχύτητα, οι μεγάλες του ενέργειες δεν έλειψαν, όμως συνολικά έπαιζε λιγότερο κι όταν αυτός παίζει λιγότερο και η Μπάρτσα κάνει λιγότερα πράγματα. Φέτος στην Καταλονία φρόντισαν να φέρουν τον Σουάρες που θα βοηθήσει την ομάδα πολύ αν και κανείς δεν μπορεί να καταλάβει πώς θα συνυπάρξει με τον Μέσι και τον Νέιμαρ. Στο μεταξύ βλέπουμε έναν Μέσι που κουβαλάει στα ισπανικά γήπεδα το βάρος της μουντιαλικής του αποτυχίας. Μοιάζει να του λείπει το κέφι - αυτό δηλαδή που τον χαρακτήριζε τους καιρούς που έκανε συλλογή από Χρυσές Μπάλες.
Ασήμαντο
Ο καυγάς με τον Ουέλινγκτον είναι ένα περιστατικό ασήμαντο, αλλά στα ασήμαντα διακρίνεις το πώς αντιδρούν οι άνθρωποι: στα σοβαρά είμαστε όλοι σοβαροί και με τα γελοία γελάμε. Αυτή δεν ήταν η πρώτη φορά που οι δύο παίκτες είχαν τσακωθεί στο γήπεδο: το 2009 πάλι σε ένα αντίστοιχο ματς πρωταθλήματος είχε ξεσπάσει ένας καυγάς γιατί ο Ουέλινγκτον είχε πατήσει τον Μέσι, ενώ ήταν πεσμένος κάτω! Ποια είναι η διαφορά; Οτι στα επόμενα ματς που τον βρήκε αντίπαλο ο Μέσι τον Ουέλιγκτον τον ξεφτίλισε δείχνοντάς του ότι πρέπει να τον σέβεται, γιατί είναι ο καλύτερος στον κόσμο. Ενώ τώρα τον άρχισε στα μπινελίκια και προσπάθησε να πάρει την αποβολή του. Αυτό είναι ένα αληθινά κακό σημάδι.
Στρες
Η Μπαρτσελόνα δεν έχει πια τον Τσάβι: η παρουσία του είναι ολοένα και μικρότερη. Ο Μέσι, αγωνιστικά, σήμερα πιο πολύ από ποτέ έχει ανάγκη από ένα φορ - κολόνα, κάποιον να του ανοίγει χώρους. Αλλά στην Καταλονία νομίζω έχουν σταματήσει να ασχολούνται με τα αγωνιστικά κι όλοι προσπαθούν να πάνε τον χρόνο πίσω για να ξαναδούν μαγικά την Μπάρτσα της τετραετίας 2008-2012. Κι επειδή αυτό δεν γίνεται, τόσο θα μεγαλώνει και το στρες του Μέσι ο πιο επικίνδυνος από όλους τους αντιπάλους του
Κακός χαμός
Έχει μεγάλη πλάκα η προσπάθεια που γίνεται να φανεί ως αναξιόπιστη, επικίνδυνη για τον σύλλογο, η διοίκηση του Ερασιτέχνη Αρη. Χθες έγινε γνωστό ότι κόψανε από τον Αρη το νερό: μου 'κανε εντύπωση η πληροφορία κυρίως γιατί το νερό στην Ελλάδα σπανίως κόβεται.
Να σας πω τι καταλαβαίνω εγώ. Ο Ερασιτέχνης Αρης, όπως και όλα τα ερασιτεχνικά σωματεία της χώρας, λεφτά δεν έχει. Ο υποβιβασμός της ομάδας στη Γ' Εθνική δίνει τη δυνατότητα στον Ερασιτέχνη να βάλει στο ταμείο του πάνω από 1 εκατ. ευρώ, αφού ο Αρης και εισιτήρια θα κόψει στο «Βικελίδης» κι ένα συμβόλαιο με τη Νova παζαρεύει και κάποια χορηγία του ΟΠΑΠ θα τσιμπήσει. Είναι προφανές ότι στη Θεσσαλονίκη έχουν διαμορφωθεί δύο στρατόπεδα: στο ένα είναι οι παράγοντες του Ερασιτέχνη που βλέπουν την πιθανότητα να διαχειρισθούν τόσα χρήματα ώς ευλογία για τα ερασιτεχνικά τμήματα και στο άλλο οι ποδοσφαιροπαράγοντες που αποφάσισαν τον αυτοϋποβιβασμό του Αρη, ώστε να καταφέρουν να διαχειριστούν τα εφετινά του κέρδη. Ο Χάρης Παπαγεωργίου είναι μια μεγάλη μορφή στην ιστορία του Αρη, αλλά οι πιτσιρικάδες ούτε που τον έχουν δει να παίζει μπάσκετ. Οι πιτσιρικάδες που ακολουθούν την ποδοσφαιρική ομάδα πιο πολύ για το ποδόσφαιρο νοιάζονται κι όταν ακούν ότι ο Ερασιτέχνης δημιουργεί προβλήματα σε όσους τον Αρη θέλουν να τον βοηθήσουν ν' ανέβει γρήγορα κατηγορία, θυμώνουν. Είναι φανερό, νομίζω, ότι οι ποδοσφαιροπαράγοντες έχουν καλύτερη πρόσβαση στον Τύπο: άλλωστε ποιος δημοσιογράφος του ποδοσφαίρου ασχολείται αληθινά με τα προβλήματα ή τα σχέδια των Ερασιτεχνικών σωματείων;
Με αυτά και με αυτά, αν δεν σοβαρευτούν γρήγορα, η ομάδα του ποδοσφαίρου είναι που θα την πληρώσει. Οσοι τη Γ' Εθνική την ξέρουν λένε ότι για να ανέβει ο Αρης θα ιδρώσει αφού ο Πανσερραϊκός π.χ. είναι καλή ομάδα. Αν τσακώνονται και μεταξύ τους, η χρονιά θα χαθεί πριν αρχίσει
Ούτε για αστείο
Μου γράφει ο φίλος αναγνώστης Δημήτρης Γεροντάκης: «Γράφεις την Τετάρτη στη "SportDay" ότι απορείς γιατί ο Ντάλας δεν δίνει ματς στους διαιτητές Βοσκάκη, Δημητρόπουλο, Ιωαννίδη και Αμπάρκιολη και την επόμενη ο Σκωτσέζος τους βάζει όλους στα ματς της 5ης αγωνιστικής! Μετά την πληροφορία ότι ο Ντάλας έχει πιάτο της Νova και βλέπει τα ματς, θα αποκαλυφθεί ότι του στέλνουν και κάθε μέρα την "SportDay" μεταφρασμένη. Ή θα γίνει γνωστό ότι ο μυστικοσύμβουλός του, που όλοι ψάχνουν να βρουν, είσαι εσύ!».
Για το αν του στέλνουν δημοσιεύματα μεταφρασμένα απορώ κι εγώ. Αλλά ότι τον συμβουλεύω, δεν μου αρέσει ούτε ως αστείο
Πηγή: sportday.gr