Θα το έχετε ήδη πληροφορηθεί, αλλά ας επαναλάβω την είδηση ότι ο Υδραϊκός -μια παρέα από νέα παιδιά γεμάτα φιλοδοξίες- νίκησε με 11-4 τον Νηρέα στο πόλο αφήνοντας υποσχέσεις ότι θα μείνει στη μεγάλη κατηγορία. Μετά τη νίκη ο Αντώνης Βλοντάκης είπε πως «το τρίπτυχο διοίκηση, παίκτες και προπονητής λειτουργούν ρολόι στον Υδραϊκό και αυτό φαίνεται μέσα και έξω από την πισίνα» ξεχνώντας όμως την πύρινη κερκίδα της ομάδας των «Lazaros 7» και «Andy 13». Αντίθετα με τον Βλοντάκη ο προπονητής, παίκτης και υποψήφιος βουλευτής με το Ποτάμι Γιώργος Μαυρωτάς προτίμησε να μην κάνει δηλώσεις. Την επόμενη αγωνιστική οι νεοσσοί του Υδραϊκού θα αντιμετωπίσουν τον λυσσασμένο για νίκη Πανιώνιο, που έχασε από τον Εθνικό με 16-9.

 

Τώρα για την ανάγκη να αλλάξει η ηγεσία της κολύμβησης που είπε ο Βλοντάκης, να πω ότι πιο εύκολα ρίχνεις τον Κάστρο από τον Διαθεσόπουλο. Είναι ο πρόεδρος της Κολυμβητικής Ομοσπονδίας Δημήτρης Διαθεσόπουλος που εκλέχθηκε για πρώτη φορά την εποχή που ο Ανδρέας φορούσε ζιβάγκο. Θα μου πεις, κάτι κάνει σωστό για να τον βγάζουν. Θα πρέπει να κάνει, άλλο ότι μου διαφεύγει. Οπως διαφεύγει και στο μέλος της Αμερικάνικης Ολυμπιακής Επιτροπής και πρώην μέλος της FINA Ριτς Φόστερ που το 2013 είπε στο waterpoloplanet.com: «Σε ένα σημαντικό τουρνουά της παγκόσμιας ομοσπονδίας είχαμε ορίσει τους διαιτητές που θα σφυρίξουν την επόμενη μέρα. Αργότερα, ένα μέλος της Επιτροπής μού είπε ότι έχουμε πρόβλημα. Ο Δημήτρης Διαθεσόπουλος, ένα ισχυρό μέλος του Μπιρό της FINA και σύνδεσμος της FINA στην τεχνική επιτροπή, άλλαξε σιωπηρά τους διαιτητές που είχαν οριστεί για το παιχνίδι της Ελλάδας. Είναι ο πρόεδρος της ελληνικής ομοσπονδίας και έχει παράξενη ομοιότητα με τον Ντανι ντε Βίτο. Ο άνθρωπος που μου το είπε ήταν πολύ ανήσυχος γιατί ήταν μια προφανής προσπάθεια να εξαπατήσει αλλά φοβόταν να κάνει οτιδήποτε λόγω της υψηλής θέσης του Δημήτρη στη FINA. Του είπα να ξαναβάλει τους διαιτητές που είχαν αρχικά οριστεί. Το έκανε και ο Δημήτρης δεν είπε λέξη γιατί αν διαμαρτυρόταν, θα φαινόταν η προσπάθειά του να εξαπατήσει. Ο Δημήτρης είναι ένα πρόβλημα σε κάθε τουρνουά της FINA και αποτελεί ντροπή για την παγκόσμια ομοσπονδία. Είναι τρομερά αγενής προς το προσωπικό κάθε οργανωτικής επιτροπής και σπάνια παρακολουθεί παιχνίδια που δεν αγωνίζεται η Ελλάδα. Αυτό είναι πρόβλημα γιατί ως μέλος του Μπιρό της υδατοσφαίρισης είναι ουσιαστικά το "πρόσωπο" της FINA».

 

Η ευγένεια φαίνεται και από τον τρόπο που ειδοποιήθηκε ο Χρήστος Αφρουδάκης ότι δεν καλείται στην Εθνική. Για την ακρίβεια ο τρόπος που δεν ειδοποιήθηκε αφού χθες στη ΝΕΡΙΤ ο Αφρουδάκης έλεγε ότι το έμαθε από έναν δημοσιογράφο που καλύπτει το άθλημα. Και ότι μετά, όταν ο Διαθεσόπουλος βγήκε σε κανάλι για να μιλήσει για το γεγονός, είπε ότι δεν ανακατεύεται στις επιλογές του προπονητή και τα σχετικά. Να πω λοιπόν και εγώ με το φτωχό μου το μυαλό ότι πράγματι δεν ανακατεύεται. Το να σε παίρνουν όμως στο τηλέφωνο για τον αποκλεισμό του αρχηγού της Εθνικής όπως έκανε η δημοσιογράφος Αργυρώ Γιαννουδάκη και να απαντάς «και ποιος είναι ο αρχηγός της Εθνικής ομάδας που θα πρέπει να με νοιάζει τι είπε. Εχω καλύτερα πράγματα να κάνω Σάββατο βράδυ» δεν δικαιώνει τον Φόστερ για την άποψή του για την ευγένεια του Διαθεσόπουλου;

 

 

Έλλειψη πειθαρχίας

Ο Κώστας Τσάνας βρέθηκε στον πάγκο της Εθνικής σαν λύση της στιγμής. Το να προσπαθήσουμε να βρούμε σχέδια και συμπεράσματα από το παιχνίδι με τη Σερβία είναι μάταιο. Ο Τσάνας βρέθηκε στον πάγκο, έβαλε πολλούς παίκτες που είχαν κληθεί αλλά δεν είχαν παίξει στο προηγούμενο ματς, για να μη νιώθουν ότι τους κουβάλησαν τζάμπα και μέχρι τόσο. Η Εθνική που είδαμε στα Χανιά δεν είναι ομάδα του παρόντος ή του μέλλοντος. Ηταν μια ενδεκάδα που έπρεπε να παίξει το ματς, το έπαιξε και δεν πρόκειται να την ξαναδούμε στο γήπεδο.

 

Το ματς διαιρέθηκε σε δύο μέρη. Στο κομμάτι μέχρι το πρώτο γκολ των Σέρβων, που οι δύο ομάδες σκοτώνανε χρόνο και την υπομονή των θεατών και το κομμάτι μετά το 60’, που οι παίκτες της Ελλάδας ξύπνησαν στη σκέψη ότι μια ακόμα ήττα δεν αντέχεται και της Σερβίας είδαν ότι με το «διπλό» θα μπαλώνανε λίγο την τελευταία εντός έδρας ήττα από τη Δανία. Στο ματς άρχισαν να πέφτουν κλοτσιές και να μοιάζει με κανονικό.

 

Η Εθνική έχει πρόβλημα στην πειθαρχία. Φάνηκε στο επεισόδιο του Μανιάτη με τον Κονέ, όταν ο δεύτερος έσπρωξε τον πρώτο που είχε πάει να τον ηρεμήσει, αλλά και στην εν γένει συμπεριφορά του Χριστοδουλόπουλου, που και στη φάση που ζήτησε πέναλτι στο πρώτο ημίχρονο αλλά και στη φάση που του έγινε φάουλ στο τέλος του ματς βγήκε εκτός εαυτού. Είναι και το κομβικό σημείο. Η κριτική γίνεται στον προπονητή και τη διοίκηση της ΕΠΟ με τους παίκτες να μένουν απέξω. Μόνο που παίκτες χωρίς πειθαρχία δεν κάνουν ομάδες. Το πρώτο πράγμα που είχε κάνει ο Ρεχάγκελ ήταν να «φάει» παίκτες που ήταν απείθαρχοι, στέλνοντας στους υπόλοιπους το μήνυμα ότι στην Εθνική δεν υπάρχουν ιερές αγελάδες. Με τον Ρεχάγκελ το θέμα της πειθαρχίας είχε προκύψει συμπτωματικά, αλλά ο νέος προπονητής πρέπει να επιλεγεί με κριτήριο την πειθαρχία που είχε επιβάλει στις προηγούμενες δουλειές του.

 

Στην κατάσταση που είναι η Εθνική, δεν έχει νόημα να μιλάμε για υστερήσαντες και διακριθέντες. Εκτός του ότι με τέτοιες πειραματικές συνθέσεις δεν έχει νόημα, έχουμε έρθει στην παλιά κακή εποχή που μέρος του Τύπου βγάζει διακριθέντες τους παίκτες της ομάδας που στηρίζει. Κάτι που δεν γινόταν στην εποχή του Ρεχάγκελ. Τέτοια όμως δεν διορθώνονται με ευχολόγια, αλλά με αποτελέσματα.

Πηγή: sday.gr