Δεν περιμέναμε ξαφνικά να δούμε μπαλάρα και κάτι το διαφορετικό -ειδικά σε ένα ματς χωρίς σημασία. Εκείνο που μετράει είναι να καλυφθεί το κενό του προπονητή. Ο Ρανιέρι απέτυχε παρά τις περγαμηνές που κουβαλούσε. Εφυγε. Πάμε παρακάτω.

ΤΩΡΑ τι γίνεται. Αυτό είναι το θέμα. Η ΕΠΟ πρέπει να βρει την ψυχραιμία ώστε να διορθώσει την κατάσταση. Αρχικά οφείλει να θέσει στόχους και να πάρει αποφάσεις. Θα είναι Ελληνας ή ξένος ο νέος τεχνικός; Ποια θα είναι τα κριτήρια επιλογής του; Το βιογραφικό αποδείχθηκε ότι δεν μετράει αν αυτός που θα έρθει δεν έχει φιλοδοξίες. Οποιος κι αν έρθει θα πρέπει επίσης να έχει τη στήριξη της ομοσπονδίας και όλου του οικοδομήματος. Δεν είναι μόνο το ποιος θα έρθει, αλλά και το ποιοι θα είναι γύρω του. Ακούω ότι μπορεί να είναι Ελληνας. Δεν είμαι της ίδιας άποψης. Εκτός κι αν αλλάζουμε και πάλι φιλοσοφία. Ακόμη κι αυτό όμως πρέπει να το αποφασίσουμε. Δεν χρειάζονται αποφάσεις εν θερμώ. Χρόνος υπάρχει. Οι βιαστικές και άμυαλες επιλογές θα κοστίσουν και πάλι.

 

Η ΕΘΝΙΚΗ είναι σε μια μεταβατική περίοδο και σε κακή κατάσταση. Δεν έχει ψυχολογία και όλα μοιάζουν χαμένα. Δεν θα μας λύσει κανένα πρόβλημα ο νέος προπονητής αν δεν τον στηρίξουμε πραγματικά. Πρώτα όμως πρέπει να ξέρουμε τι θέλουμε από τη ζωή μας και τι πλάνο είμαστε αποφασισμένοι να ακολουθήσουμε. Δεν είναι εύκολα τα πράγματα.

 

Η ΕΠΟ είναι η αρμόδια για να πάρει αποφάσεις και το βάρος της ευθύνης. Ο πανικός είναι ο χειρότερος σύμβουλος αυτές τις δύσκολες ώρες. Οσοι όμως αναλάβουν την ευθύνη θα πρέπει να είναι σίγουροι για τις δυσκολίες κι αποφασισμένοι να λειτουργήσουν για το κοινό καλό και όχι για το προσωπικό συμφέρον. Πάνω από όλα πρέπει να πιστεύουν σε αυτό που κάνουν. Αυτή την ώρα κανείς δεν πιστεύει και θεωρεί το παιχνίδι χαμένο. Με την πρώτη ματιά μέσα στο γήπεδο το καταλαβαίνεις. Ετσι, φυσικά και το μαγαζί έχει κατεβάσει ρολά...

Πηγή: sday.gr