Κατεστραμμένη. Κάποια στιγμή θα βρει προπονητή και πάμε παρακάτω. Αλλωστε, έχουμε σοβαρότερα προβλήματα για να ασχοληθούμε. Ξεσπάσαμε με τα χάλια της σε όλα τα επίπεδα και τη βάζουμε στην άκρη. Κανονικά δεν πρέπει να συμβεί κάτι τέτοιο. Κάθε ομάδα είναι υπόθεση καθημερινή και όχι a la carte. Ξέρουμε ότι θα έχουμε πτώση στο FIFA Ranking.

 

H ΑΡΧΙΚH πρόβλεψη έκανε λόγο για θέση εκτός εικοσάδας. Η τελική σημειώνει ότι η θέση μας για τον Νοέμβριο (θα ανακοινωθεί την ερχόμενη Πέμπτη, 27/11) θα είναι η 25η! Η χειρότερη μετά από οκτώ χρόνια και τρεις μήνες που ήμασταν πάλι 25οι τον Αυγουστο του 2006. Η ήττα από τα Νησιά Φερόε μας γκρέμισε, ενώ επέτρεψε στους νησιώτες να πλησιάσουν την πρώτη 100άδα (105) για πρώτη φορά μετά από 15 χρόνια και 4 μήνες. Η Ελλάδα με την πτώση επτά θέσεων σε σχέση με τον περασμένο Οκτώβριο θα είναι ανάμεσα στις ομάδες με τη μεγαλύτερη απώλεια (στο -22 η Αίγυπτος, στο -9 η Σλοβενία και στο -9 η Εθνική μας με την Ουκρανία). Ολα αυτά μπορεί να μη λένε και πολλά για την παρούσα στιγμή. Μοιάζουν απλοί αριθμοί. Η απώλεια βαθμών και θέσεων συνεπάγεται και χειρότερες κληρώσεις στο μέλλον. Τα έχουμε ξαναπεί αυτά και όπως προκύπτει από τους τελευταίους υπολογισμούς η κλήρωση των προκριματικών για το Μουντιάλ του 2018 θα μας φέρει σε ακόμη δυσκολότερη θέση.

 

ΜΕ ΒAΣΗ τη στατιστική η Εθνική όχι μόνο πέφτει στο τρίτο γκρουπ δυναμικότητας, αλλά είναι οριακά πριν πέσει στο τέταρτο! Με βάση τα τωρινά δεδομένα το 1ο γκρουπ αποτελείται από τις: Γερμανία, Ολλανδία, Ρουμανία, Βέλγιο, Πορτογαλία, Αγγλία, Ιταλία, Τσεχία και Ισπανία. Το 2ο από τις: Κροατία, Ελβετία, Σλοβακία, Γαλλία, Ισραήλ, Αυστρία, Ουκρανία, Ισλανδία και Δανία. Το 3ο από τις: Ουαλία, Πολωνία, Σκωτία, Β. Ιρλανδία, Σερβία, ΕΛΛΑΔΑ, Βοσνία, Ουγγαρία και Σλοβενία. Το 4ο από τις: Σουηδία, ΕΪΡΕ, Αλβανία, Μαυροβούνιο, Τουρκία, Νορβηγία, Φινλανδία, Βουλγαρία, Αρμενία. Το 5ο έχει τις: Εσθονία, Λιθουανία, ΠΓΔΜ. Λετονία, Λευκορωσία, Κύπρο, Μολδαβία, Αζερμπαϊτζάν, Ν. Φερόε και το τελευταίο (6ο) τις: Καζακστάν, Λιχτενστάιν, Γεωργία, Μάλτα, Λουξεμβούργο, Ανδόρα και Σαν Μαρίνο. Eπί της ουσίας η ζημιά είναι μεγαλύτερη από ό,τι αρχικά φανταζόμασταν. Χρόνος υπάρχει για να βρεθεί ο προπονητής, αλλά δεν είναι αρκετός για να καλυφθεί η ζημιά στη βαθμολογία, τουλάχιστον για την κλήρωση του Μουντιάλ (στις 25/7/2015 στην Αγία Πετρούπολη). Ο στόχος αρχικά είναι να πάμε τουλάχιστον στα μπαράζ και μετά βλέπουμε. Πάνω από όλα βέβαια μετράει να φτιαχθεί και πάλι μια κανονική ομάδα σε όλα τα επίπεδα. Αυτό δεν είναι κάτι που πρέπει να περιμένουμε τον Μάρτη για να το δούμε. Η διαδικασία έπρεπε ήδη να έχει αρχίσει...

Πηγή: sday.gr