Πρόκειται για τρία μέλη του Δ.Σ. της ΕΠΟ, ένα υψηλόβαθμο στέλεχός της, δύο μέλη της ΚΕΔ, δύο προέδρους της Super League, τρείς διαιτητές της Super League και πέντε μέλη δικαιοδοτικού οργάνου της ΕΠΟ.

Συγκεκριμένα:

Σύμφωνα με το άρθρο 1 παρ. 2 περ. β΄ του υπ’αριθμ.25/2004 (Φ.Ε.Κ. Α΄17/30.01.2004) Προεδρικού Διατάγματος περί προϋποθέσεων διαβατηρίων, χρονικής ισχύος, αντικατάστασης, απώλεια και ακύρωσης αυτών, όπως αυτή αντικαταστάθηκε με το άρθρο 1 του Π.Δ. 30/2010 (Φ.Ε.Κ. Α΄ 68/13.05.2010):

«Τα διαβατήρια είναι ατομικά και χορηγούνται σε Έλληνες πολίτες. Δεν χορηγείται διαβατήριο σε πρόσωπο που:

[…………………………………]

β. έχει ασκηθεί σε βάρος του ποινική δίωξη για κακούργημα ή για αδίκημα της περίπτωσης α` και για όσο χρόνο διαρκεί η εκκρεμοδικία.»

Περαιτέρω στο άρθρο 5 παρ.2 του ιδίου ως άνω Π.Δ. 25/2004 όπως το άρθρο αυτό αντικαταστάθηκε με το άρθρο4 του Π.Δ. 30/2010:

"2. Εφόσον κατά τον έλεγχο από τις αρμόδιες αστυνομικές ή προξενικές αρχές διαπιστωθεί ότι σε βάρος κατόχου διαβατηρίουεκκρεμεί απόφαση απαγόρευσης εξόδου από τη Χώρα ή έχει ασκηθεί ποινική δίωξη για κακούργημα ή αδίκημα της περίπτωσης α` της παρ. 2 του άρθρου 1, το διαβατήριο αφαιρείται και αποστέλλεται προς φύλαξη στη Διεύθυνση Διαβατηρίων του Αρχηγείου Ελληνικής Αστυνομίας. Ο κάτοχος του διαβατηρίου που αφαιρέθηκε μπορεί να το παραλάβει αντιστοίχως μετά την άρση του μέτρου της απαγόρευσης εξόδου ή μετά την οριστική παύση της ποινικής δίωξης ή την έκδοση απαλλακτικού βουλεύματος ή τελεσίδικης αθωωτικής απόφασης. Σε περίπτωση έκδοσης τελεσίδικης καταδικαστικής απόφασης για τα αδικήματα της περίπτωσης α` της παρ. 2 του άρθρου 1 το διαβατήριο δεν παραδίδεται πριν την παρέλευση του χρονικού διαστήματος που προβλέπεται στην ίδια διάταξη".

Εκ των ανωτέρω συνάγεται ότι η αφαίρεση του διαβατηρίου προσώπου κατά του οποίου έχει ασκηθεί ποινική δίωξη για κακούργημα χωρεί κατά δεσμία αρμοδιότητα των αρμοδίων αρχών.

Πηγή: soccerplus.gr