Πολύ απλά γιατί η πείρα 31 ετών στο ρεπορτάζ του Ολυμπιακού με έχει διδάξει, ότι συνήθως σε αυτό το σύλλογο η ιστορία επαναλαμβάνεται.
Ένα παράδειγμα που έχει να κάνει με τις αλλαγές προπονητών της ομάδας και την επιρροή των κινήσεων αυτών στην παρουσία της ομάδας στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις...
Το 1992-93 ο Ολυμπιακός με τον Μπλαχίν είχε περάσει τη Μονακό και είχε φτάσει στα προημιτελικά του τότε Κυπέλλου Κυπελλούχων. Άλλαξε προπονητή 1η Φλεβάρη κι έπαιξε με τον Πέτροβιτς κατά της Ατλέτικο Μαδρίτης. Αποκλείστηκε.
Το 1999-2000 ο Ολυμπιακός με τον Μπάγεβιτς είχε περάσει ως τρίτος του Τσάμπιονς Λιγκ στο τότε Κύπελλο ΟΥΕΦΑ. Άλλαξε προπονητή Νοέμβρη μήνα κι έπαιξε με τον Μπιγκόν κατά της Γιουβέντους. Αποκλείστηκε.
Το 2000-01 ο Ολυμπιακός με το Ματζουράκη είχε περάσει ως τρίτος του Τσάμπιονς Λιγκ στο ΟΥΕΦΑ. Άλλαξε προπονητή Νοέμβρη μήνα, μετά το πρώτο ματς με τη Λίβερπουλ (2-2 στο ΟΑΚΑ) και πήγε με το Λεμονή στη ρεβάνς. Αποκλείστηκε.
Το 2002-03 ο Ολυμπιακός με το Λεμονή ήταν ισόβαθμος με Λέβερκουζεν και Μακάμπι στις τρεις πρώτες αγωνιστικές του Τσάμπιονς Λιγκ. Άλλαξε προπονητή Οκτώβρη μήνα και με τον Κόλλια έκανε δύο ήττες, συν μία ισοπαλία με τον Κάτανετς τελευταία αγωνιστική, και τερμάτισε τελευταίος. Αποκλείστηκε.
Το 2009-10 ο Ολυμπιακός με το Ζίκο είχε προκριθεί στους 16 του Τσάμπιονς Λιγκ. Άλλαξε προπονητή Γενάρη μήνα κι έπαιξε με τον Μπάντοβιτς κατά της Μπορντό. Αποκλείστηκε. Τότε, ο Ζίκο είχε αναλάβει Σεπτέμβρη μήνα, με το ξεκίνημα του Τσάμπιονς Λιγκ, αντί του Κετσπάγια.
Το 2012-13 ο Ολυμπιακός με το Ζαρντίμ είχε περάσει ως τρίτος του Τσάμπιονς Λιγκ στο Γιουρόπα Λιγκ. Άλλαξε προπονητή Φλεβάρη μήνα κι έπαιξε με το Μίτσελ κατά της Λεβάντε. Αποκλείστηκε.
Φέτος 2014-15 ο Ολυμπιακός με το Μίτσελ είχε περάσει ως τρίτος του Τσάμπιονς Λιγκ στο Γιουρόπα Λιγκ. Άλλαξε προπονητή Γενάρη μήνα κι έπαιξε με τον Περέϊρα κατά της Ντνίπρο. Αποκλείστηκε.
Άρα, ιστορικά, εφτά φορές που ο Ολυμπιακός άλλαξε προπονητή μεσούσης της σεζόν κι ενώ συνέχιζε στην Ευρώπη, αποκλείστηκε και στις εφτά. Κι όχι μόνο αποκλείστηκε, αλλά τα αποτελέσματά του και στις εφτά περιπτώσεις ήταν απογοητευτικά…
Αν το αναλύσουμε ακόμη περισσότερο, θα διαπιστώσουμε ότι και στις εφτά περιπτώσεις ο όποιος καινούργιος προπονητής (συνήθως ξένος) είχε μάξιμουμ μπροστά του μόλις ένα μήνα από την στιγμή που ανέλαβε ως το πρώτο του ευρωπαϊκό παιχνίδι...
Πηγή: gazzetta.gr