Ειδικότερα ο νέος νόμος θα προβλέπει τα εξής:
- Την υποχρέωση των διαιτητών να καταθέτουν στην Επιτροπή Επαγγελματικού Αθλητισμού, η οποία διατηρείται, δηλώσεις πόθεν έσχες οι οποίες θα υποβάλλονται σε έλεγχο.
- Τη δυνατότητα της Επιτροπής Επαγγελματικού Αθλητισμού να εισηγείται την απαγόρευση εισόδου στο κουπόνι του στοιχήματος ομάδων που εμφανίζονται με συχνότητα στους φακέλους που στέλνει η UEFA στην ΕΠΟ και αφορούν αγώνες ύποπτους χειραγώγησης
- Την παροχή δικαιώματος στον αρμόδιο για τον αθλητισμό υπουργό να αποφασίζει τη χρονική μετάθεση αγώνα για τον οποίο υπάρχουν πληροφορίες απόπειρας χειραγώγησής του.
- Την αναβάθμιση του ρόλου της ΔΕΑΒ με τη θέσπιση «παρατηρητή αποδυτηρίων».
- Τη λήψη διοικητικών μέτρων κατά των συλλόγων και των φυσικών προσώπων που εμπλέκονται ή φέρουν αντικειμενική ευθύνη για την τέλεσή τους.
Για τους συλλόγους οι ποινές θα είναι από πρόστιμα και μπορεί να φτάνουν, κάτι που εξετάζεται, σε αποκλεισμό από διεθνείς διοργανώσεις. Για τα φυσικά πρόσωπα θα προβλέπεται αυστηροποίηση ποινών. Επίσης ποινές θα προβλέπονται και εναντίον ΜΜΕ που υποκινούν οι επιβραβεύουν έκνομες συμπεριφορές.
- Τη μη έναρξη του επόμενου πρωταθλήματος της Σούπερ Λίγκας αν δεν λειτουργήσει σε όλα τα γήπεδα το ηλεκτρονικό εισιτήριο.
- Τη στελέχωση των πειθαρχικών οργάνων του ποδοσφαίρου αποκλειστικά με τακτικούς δικαστές. Τα πρωτοβάθμια όργανα θα είναι μονομελή και τα δευτεροβάθμια τριμελή.
Θέματα που αφορούν το «αυτοδιοίκητο της ΕΠΟ», τη διεύρυνση του εκλογικού συστήματος της ΕΠΟ και τη δομή της διαιτησίας δεν θα περιλαμβάνονται στο συγκεκριμένο νομοσχέδιο διότι αποτελούν αντικείμενο της διαβούλευσης με την UEFA.
Πηγή: soccerplus.gr