Σίγουρα η εμφάνιση της Εθνικής μας στην Ουγγαρία ήταν η καλύτερη απ΄όλες τις προηγούμενες που έχει κάνει για τα προκριματικά του Γιούρο. Όταν λέω όμως η καλύτερη δεν εννοώ από άποψη ποιότητας, θεάματος και ουσίας. Εννοώ ότι τουλάχιστον αυτή τη φορά οι παίκτες είχαν διάθεση, είχαν φιλότιμο, έτρεξαν και μόχθησαν πολύ. Δεν ήταν οκνοί και αδιάφοροι όπως τις άλλες φορές. Τι να το κάνεις όμως αυτό; Η ταμπακιέρα λέει, ότι πάλι δεν έβαλαν γκολ, πάλι δεν έκαναν νίκη.

Ακούω πολλούς να λένε, ότι δεν έχουμε τον παίκτη να βάλει τη μπάλα στα δίχτυα. Δεν διαφωνώ, συμφωνώ. Μέχρι κι ο Ανέστης Βλάχος το βλέπει αυτό. Όμως, εγώ, ρωτάω κάτι άλλο. Μήπως κάναμε τίποτα κραχτές ευκαιρίες για να βάλουμε γκολ; Δύο ψευτοευκαιρίες κάναμε όλες και όλες. Μια με τον Φετφατζίδη που σούταρε άουτ και μία με το τζούφιο σουτ του Κατσουράνη, που η μπάλα πήγε σιγά-σιγά στην αγκαλιά του τερματοφύλακα.

Επειδή οι Ούγγροι πήγαιναν για την ισοπαλία, έπαιξαν από την αρχή μαζική άμυνα και έκλεισαν τους διαδρόμους. Σε αυτή την περίπτωση, ένα είναι το αντίδοτο. Η διείσδυση!!! Να το ξαναπώ; Η διείσδυση!!! Και σας ρωτάω. Έχουμε εμείς τους παίκτες, ή τον παίκτη, που να έχει την ικανότητα της ντρίμπλας, της μπούκας και της εκτέλεσης; Με εξαίρεση τον Φετφατζίδη, που ναι, μεν, έχει το χάρισμα της ντρίμπλας, αλλά του λείπει το τελείωμα, οι υπόλοιποι παίκτες πάνω σ΄αυτόν τον τομέα είναι για τον γάιδαρο καβάλα.

Ποιος; Ο Αχάϊα Κλάους; Γελά ο κόσμος μαζί του. Ή μήπως ο Χριστοδουλόπουλος; Αυτός μόνο αν κατέβει ο Ιησούς και του πει, «Λάζαρε, δεύρο έξω», τότε μόνο θα ντριμπλάρει, θα διεισδύσει και θα σκοράρει. Ή μήπως ο Κονέ; Άλλο κάρο με πατάτες.

Επειδή λοιπόν οι παίκτες μας δεν έχουν αυτή την ικανότητα το γύρισαν στον καρσιλαμά. Σέντρα στη σέντρα, καμινάδα στην καμινάδα και όπου το πει. Γλέντησαν για τα καλά οι πανύψηλοι ξυλοκόποι Ούγγροι σέντερ μπακ. Με τον τρόπο που παίζαμε ήταν πολύ δύσκολο να βάλουμε το γκολ. Μόνο στην αναμπουμπούλα από κάποια καραμπόλα.

Δεν ξέρω ποιος έδωσε εντολή να αντικατασταθεί ο Φετφατζίδης. Ο Μαρκαριάν ή ο Καραγκούνης; Όποιος και να την έδωσε, ήταν μεγάλο λάθος. Και ποιος έδωσε εντολή να μπει μέσα ο Κατσουράνης; Ο Κωστάκης αντί να τρέχει, το΄χε ρίξει πάλι στο ζέσταμα.

Πηγή: Real.gr