Ο κόσμος δεν βρίσκει κίνητρο για να ασχοληθεί με την Εθνική μας ομάδα, η ΕΠΟ προσπάθησε να ρίξει τις ευθύνες της αποτυχίας στον Γιώργο Καραγκούνη και μετά το παιχνίδι με τη Φινλανδία, ακούγοντας τον υπηρεσιακό μας προπονητή γινόταν αντιληπτό το μέγεθος που έχει χαμηλώσει ο πήχης.

Ηταν λυπηρό να ακούς τον προπονητή της Εθνικής μας, που για πάνω από μία δεκαετία βρισκόταν σε υψηλό επίπεδο από πλευράς ανταγωνιστικότητας και αποτελεσμάτων, να δηλώνει ικανοποιημένος από την εμφάνιση μετά την ήττα από τη Φινλανδία. Μία ήττα απέναντι σε έναν αντίπαλο χαμηλού επιπέδου, που προσέφερε εύκολη κατοχή, μας έδινε μπάλα και μέτρα για να δημιουργήσουμε και δεν μπορούσε καν να απειλήσει.

Δήλωσε ευχαριστημένος, ύστερα από ένα παιχνίδι που παρότι προσφερόταν για να πετύχουμε την πρώτη μας νίκη, μετά το 30ό λεπτό δεν βγάλαμε την παραμικρή ευκαιρία και ο τερματοφύλακας των αντιπάλων μας Χαρντέσκι δεν χρειάστηκε να κάνει ούτε μία επέμβαση. Η πραγματικότητα ήταν πως και με τους Φινλανδούς ήμασταν στο ίδιο έργο θεατές. Στο σημερινό παιχνίδι στο Βουκουρέστι η Εθνική μας θα πάει σε ποδοσφαιρική λογική που θεωρητικά μας ταιριάζει περισσότερο.

Πιο χαμηλά μέτρα, λιγότερη κατοχή μπάλας και θα αναζητήσει χώρους για να χτυπήσουμε στην αντεπίθεση. Ο έμπειρος Ιορντανέσκου κατάφερε να πάρει τη λευκή ισοπαλία στη Βουδαπέστη και πλέον η πρόκριση βρίσκεται στα χέρια των Ρουμάνων, όπου έχουν αβαντάζ 3 βαθμών από τους Ούγγρους και βατό πρόγραμμα.

Μετά το παιχνίδι με την Εθνική μας, υποδέχονται τους Φινλανδούς και τελευταία αγωνιστική ταξιδεύουν στα Φερόες. Με λίγα λόγια, κερδίζουν οι Ρουμάνοι και θα πρέπει να αυτοκτονήσουν για να μη σφραγίσουν το εισιτήριο για το Euro της Γαλλίας. Η Εθνική μας, από τη στιγμή που η ΕΠΟ δεν φρόντισε να πάμε στα τελευταία παιχνίδια της προκριματικής φάσης με κανονικό προπονητή, απλά χάνει χρόνο.

Πηγή: Goal