Ίσως περισσότερο ταλέντο στο δημιουργικό κομμάτι. Ταχτσίδης, Πέλκας, Μάνταλος, Φορτούνης μπορούν να παίξουν με την μπάλα, διαθέτουν το «ένστικτο» της πάσας, έχουν την κάθετη μεταβίβαση, μπορούν να σκοράρουν. Εξ ου και η παραγωγικότητα, πρωτοφανής για αγώνα της εθνικής και η συγκομιδή των 4 γκολ. Ομάδα βέβαια δίχως εξτρέμ δεν υφίσταται παγκοσμίως. Είναι όμως ένα θέμα αυτό για το Ελληνικό ποδόσφαιρο (δείτε ότι ξένοι κατέχουν το πόστο αυτό στους περισσότερους συλλόγους). Επομένως, πορευόμαστε με το «στυλ των 3» και βλέπουμε.

Την ίδια ώρα όμως, τα παιδιά αυτά αναζητούν προσωπικότητα και ψάχνουν να βρουν εκ νέου σκληράδα στην άμυνα. Για το δεύτερο νομίζω, ότι το παθητικό των 3 γκολ (σε ένα ακόμη ματς) φανερώνει, ότι έχει χαθεί το στοιχείο της αμυντικής προσήλωσης. Τα άτομα, πάνω-κάτω είναι τα ίδια, όχι όμως και οι συνεργασίες. Χάσαμε την συνολική ανασταλτική λειτουργία. Τα «στημένα» αποδεικνύονται πληγή. Επίσης η παρουσία των 3 μεσοεπιθετικών δεν επιτρέπει τις «σωστές καλύψεις» στα μπακ. Θέλει περισσότερη δουλειά και επιπλέον παραπάνω τρεξίματα στα κεντρικά χαφ. Όσο για την προσωπικότητα, δεν αρκούν τα λόγια και οι δηλώσεις. Ο τρόπος που μπήκαν στο ματς (και στα δύο ημίχρονα), αλλά και η πίστη στην ανατροπή, είναι τα στοιχεία, που πρέπει να αναδείξουν οι παίκτες. Μπορεί κόντρα στους Ούγγρους να μην υπήρχε το βάρος του αποτελέσματος, αλλά και πάλι είναι δύσκολο να το κάνεις. Επομένως οφείλουν να το καλλιεργήσουν.
 
Είπαμε λοιπόν. Υλικά υπάρχουν. Τι λείπει; Πρώτον, η επιλογή του σωστού πιάτου, που θέλουμε να παρουσιάσουμε (ούτε Ισπανία μπορούμε να γίνουμε, ούτε να γυρίσουμε, στο ποδόσφαιρο, που πονάει τα μάτια μας). Υπάρχει η μέση οδός, στην οποία να προσαρμόσουμε αυτό το υλικό και να το παντρέψουμε με τα αποτελέσματα. Και αφού βρούμε το πιάτο, να αναθέσουμε σε «σεφ» και όχι «μάγειρα» την υλοποίησή του. Και δεν χρειάζεται να πληρώσεις μια περιουσία, για να ανακαλύψεις αυτόν τον άνθρωπο. Δεν είναι ανάγκη να είναι «φτασμένος σεφ». Αν ξέρεις να ψάξεις, να δεις και κυρίως να διαθέτεις τους σωστούς ανθρώπους, που θα κάνουν την επιλογή, ίσως ανακαλύψεις τον επόμενο master chef για την εθνική ομάδα.

Πηγή: pamesports.gr