Να ξεκαθαρίσουμε εξ αρχής, ότι η Εθνική δεν μας άρεσε στην Τουρκία. Ήταν άοσμη, ακίνδυνη και χωρίς επιθετικό προσανατολισμό. Δεν ήταν άδικο να ειπωθεί, ότι ήταν ανύπαρκτη επιθετικά, γιατί όπως γράφτηκε και στο Match Report του σκύλου, δεν υπήρχε ο παίκτης που θα κατεβάσει την μπάλα και θα οργανώσει το παιχνίδι. Μαγικά όμως δεν γίνονται απ'την μία στιγμή στην άλλη. Η έλευση του Μίκαελ Σκίμπε στον πάγκο της γαλανόλευκης δεν σηματοδοτεί αστραπιαίες αλλαγές, ούτε, ότι θα μπούμε αυτόματα σε ατραπούς δόξας. Εξάλλου και ο εκ των προκατόχων και συμπατριώτης του, Όττο Ρεχάγκελ δεν έγινε μονομιάς ο πιο επιτυχημένος προπονητής του ομοσπονδιακού μας συγκροτήματος. Έπρεπε η Ελλάδα να φάει αρκετές σφαλιάρες, πριν σηκώσει το Euro το 2004.

Στον αγώνα κόντρα στην Τουρκία, άρχισε να αχνοφαίνεται η δουλειά του Σκίμπε, ή τουλάχιστον, οι σκέψεις του για το πώς θέλει την Εθνική. Όλα ξεκινούν απ'την άμυνα και ο Γερμανός έδειξε, ότι με το σύστημα (3-5-2), με το οποίο θέλει να «τριφτούν» οι παίκτες του, η Ελλάδα δύσκολα θα δέχεται γκολ. Στην Κωνσταντινούπολη ο νέος ομοσπονδιακός τεχνικός εφήρμοσε το νέο σύστημα με τους τρεις στόπερ στην άμυνα και διαπιστώθηκε, ότι λειτούργησε άψογα.

Κάθε προπονητής εμπιστεύεται συγκεκριμένους ποδοσφαιριστές. Έτσι και ο Σκίμπε, ο οποίος διάλεξε δύο αμυντικούς που τους ξέρει καλά απ'την Μπουντεσλίγκα. Ο λόγος για τον Σωκράτη Παπασταθόπουλο (Ντόρτμουντ) και τον Κυριάκο Παπαδόπουλο (Λεβερκούζεν), ένα... γερμανικό δίδυμο που έχει συνυπάρξει στο παρελθόν με ιδιαίτερη επιτυχία (Μουντιάλ 2014), αλλά λόγω του τραυματισμού του δεύτερου... χωρίστηκε. Δεν θα ήμασταν αποτελεσματικοί αμυντικά όμως, αν δεν υπήρχε η παρουσία του Κώστα Μανωλά, του οποίου η ταχύτητα, το πάθος και η εκρηκτικότητα συμπληρώνει τους δύο προαναφερθέντες ποδοσφαιριστές.

Με αυτήν την τριπλέτα στην άμυνα, αυτό το... γερμανικό νούμερο στην σκοπιά, η Ελλάδα δεν γνώρισε σοβαρούς κινδύνους! Μία φορά απειλήθηκε ουσιαστικά ο Καρνέζης και αυτή ήταν στο 54' όταν ο Αρντά Τουράν βρέθηκε μόνος του αλλά το σουτ του εξουδετερώθηκε απ'τον Έλληνα τερματοφύλακα. Ήταν το μοναδικό σουτ εντός εστίας. Τα υπόλοιπα, είτε εξοστρακίζονταν απ'τις παρεμβάσεις των αμυντικών μας, είτε διέγραφαν τροχιά εκτός γηπέδου, αφού οι Τούρκοι δεν μπορούσαν να βρούνε διαδρόμους για να εισέλθουν της περιοχής και να ολοκληρώσουν την προσπάθειά τους με καλύτερες προϋποθέσεις.

Απ'τον αγώνα Τουρκία-Ελλάδα λοιπόν κρατάμε ΜΟΝΟ την αμυντική λειτουργία και την τακτική της ομάδας. Έχουμε θέμα στη δημιουργία, κάτι που παραδέχτηκε και ο Σκίμπε, ο οποίος εξήρε τους παίκτες του για την προσπάθεια και τόνισε ότι έστειλε ένα αισιόδοξο μήνυμα για το Μουντιάλ. «Έχουμε καλή ποιότητα, καλά στάνταρ και πρέπει να πάμε μπροστά με αυτούς παίκτες και πιθανότατα θα έχουμε πιο δυνατή ομάδα ενόψει των προκριματικών», είπε μεταξύ άλλων.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Τρελό παρασκήνιο με Τσίπρα στα επίσημα!!