Εδώ και πολύ καιρό ακούμε ότι πρέπει να αλλάξει η ΕΠΟ, για να φύγει η…διαφθορά από το ελληνικό ποδόσφαιρο.

Οι…εξυγιαντικές δυνάμεις λοιπόν του ελληνικού ποδοσφαίρου θεωρούν ότι εκεί είναι το κλειδί: να φύγει αυτή η ΕΠΟ και να έρθει μία άλλη ΕΠΟ, που θα τα κάνει καλύτερα, που δεν θα ευνοεί δηλαδή τον Ολυμπιακό, αλλά θα τους ευνοεί όλους το ίδιο, συγνώμη εννοώ ότι θα μοιράζει δίκαια την τράπουλα. Αυτό δεν λένε η, καταλαβαίνω λάθος;

Επίσης υποστηρίζεται μετ΄επιτάσεως, που λένε κι οι διανοούμενοι, ότι τα φαινόμενα βίας που ζούμε στα ελληνικά γήπεδα, προέρχονται ακριβώς από τα «φαινόμενα διαφθοράς» και την έλλειψη ισονομίας.

Πάντως, εγώ ρωτάω το εξής απλό: τα φαινόμενα βίας που υπήρχαν στο ελληνικό ποδόσφαιρο κατά το διάστημα των 13 πέτρινων χρόνων του Ολυμπιακού (τότε που είχε πάρει μόλις ένα πρωτάθλημα από το 1984 ως το 1996), από τι προέρχονταν; Να υποθέσω ότι τότε προφανώς υπήρχε ισονομία κι η διαιτησία έπαιζε 50-50; Η δε βία ήταν «κοινωνικό φαινόμενο», όχι όπως τώρα;…

Κι επειδή ακούγονται πολλά για την εποχή Γκαγκάτση η, την περίοδο Σαρρή, τώρα για τον Γκιρτζίκη κλπ, κλπ, να υπενθυμίσω ότι υπήρχε κι η εποχή Τριβέλλα στην ΕΠΟ. Τότε ντε, που ο Ολυμπιακός δεν είχε σταυρώσει πρωτάθλημα. Και τα είχαν, τρόπος του λέγειν, μοιραστεί (από τρία) τα πρωταθλήματα, ο Παναθηναϊκός (1991, 1995, 1996) κι η ΑΕΚ (1992, 1993, 1994).

Τότε που στο ΑΕΚ-Ολυμπιακός είχαν σβήσει τα φώτα επειδή δεν κέρδιζε η ΑΕΚ….Τότε που σε ένα άλλο ΑΕΚ-Ολυμπιακός είχε διακοπεί το ματς στο 94’ επειδή κέρδιζε ο Ολυμπιακός και ως δια μαγείας αποφασίστηκε να ξαναγίνει από την αρχή και πήρε τον τίτλο ο Παναθηναϊκός

Έτσι για να θυμόμαστε και την ιστορική πραγματικότητα του ελληνικού ποδοσφαίρου, που δεν…ιδρύθηκε το 1996.

Τώρα, αναφορικά με τις εκλογές της ΕΠΟ τον προσεχή Οκτώβρη, μία πρώτη αίσθηση που έχω, είναι ότι θα προκύψουν εκπλήξεις. Και πράγματα που δεν περιμένουν οι πολλοί. Το αν είναι ευχάριστες η, δυσάρεστες εκπλήξεις και για ποιους, θα φανεί στην πορεία.

Αυτό που σε γενικές γραμμές ισχύει στο ποδόσφαιρο και κανείς δεν μπορεί να το αλλάξει, είναι ότι αν δεν έχεις καλή ομάδα, πρωτάθλημα δεν παίρνεις και τη διαιτησία να έχεις. Πρέπει να έχεις καλή ομάδα. Καλύτερη από τους άλλους η, τουλάχιστον ισάξια με τους άλλους.

Και το ποιος έχει καλή ομάδα εδώ και πέντε-έξι χρόνια, αναφέρω αυτό το διάστημα γιατί κι ο Παναθηναϊκός το 2010 που το πήρε είχε καλή ομάδα, όχι ανώτερη του Ολυμπιακού, αλλά καλή, το βλέπει όλη η Ελλάδα. Νομίζω δε ότι η ίδια θα είναι η καλύτερη ομάδα και τα επόμενα χρόνια…

gazzetta.gr