Δεν κάθισε με σταυρωμένα χέρια ο Ιβάν Σαββίδης μετά το φιάσκο της κεντρικής εκδήλωσης για τον εορτασμό των 90 χρόνων του ΠΑΟΚ στο Μέγαρο Μουσικής. Απέδωσε ευθύνες και πήρε αποφάσεις.

Υπεύθυνους θεώρησε, πολύ λογικά, τα τέσσερα από τα 11 μέλη της επιτροπής εορτασμού, που είχαν αναλάβει την εποπτεία της συγκεκριμένης εκδήλωσης, τη διαφημιστική εταιρεία που είχε αναλάβει τη διοργάνωση της εκδήλωσης και τον διευθυντή επικοινωνίας και νέων Μέσων της ΠΑΕ, Γιώτη Παναγιωτά.

Τους κυρίους της επιτροπής, που πρόσφεραν υπηρεσίες αμισθί, δεν μπορούσε παρά να τους «λούσει» με τα δικαιολογημένα παράπονά του και να ζητήσει να μην ασχοληθούν από εδώ και πέρα με τις εκδηλώσεις του εορτασμού. Με τη διαφημιστική εταιρεία έδωσε εντολή να μην υπάρξει συνεργασία στο μέλλον. Οσο για τον Παναγιωτά, ζήτησε και έλαβε πάραυτα την παραίτησή του.

Ο ιδιοκτήτης του ΠΑΟΚ έκανε αυτό που έπρεπε, αλλά δεν ξέρω αν νιώθει καλύτερα. «Εσταξε» 360 χιλιάρικα για να γίνει ρεζίλι και ο ίδιος και η ΠΑΕ ΠΑΟΚ. Ξόδεψε χρήματα που κάποιος εργαζόμενος δεν τα βγάζει σε όλη του τη ζωή για να γίνουν όλα λάθος, σε μια μέρα ορόσημο για τον σύλλογο. Δεν «καταπίνεται» εύκολα αυτό. Πιστεύω ότι ακόμη και να… μαστίγωνε τους υπεύθυνους δεν θα μπορούσε να εκτονώσει την οργή του για το άθλιο αποτέλεσμα. Διότι, όντως, το αποτέλεσμα ήταν άθλιο.

Ισως είναι η μοναδική εκδήλωση στα χρονικά στην οποία έγιναν όλα λάθος. Λάθος στη διανομή των προκλήσεων. Λάθος στην είσοδο των προσκαλεσμένων. Λάθος στην επιλογή των παρουσιαστών. Λάθος στη δομή του προγράμματος. Λάθος στην επιλογή των ανθρώπων που έκαναν την απονομή των τιμητικών βραβείων. Λάθος στη μουσική επένδυση. Λάθος στον χρονικό προσδιορισμό της ομιλίας του Ιβάν Σαββίδη, που αναμενόταν με το μεγαλύτερο ενδιαφέρον. Λάθος ακόμη και στο στήσιμο των μικροφώνων, με αποτέλεσμα ακόμη και κοντοί ομιλητές να γίνονται… δυο κάτια για να ακουστούν, πόσο μάλλον οι πανύψηλοι καλαθοσφαιριστές, όπως ο Σταυρόπουλος, ο Μπαλογάννης και ο Μπουντούρης…

Λες και συναγωνίστηκαν όλοι μεταξύ τους για το ποιος θα κάνει τη μεγαλύτερη ανοησία. Διότι είναι ανοησία να ταλαιπωρούνται 1.500 άνθρωποι επί δύο ώρες για να πάρουν αριθμό στην πρόκλησή τους και να μην παρεμβαίνει κάποιος για να τους περάσει στην αίθουσα χωρίς αριθμό, μολονότι όλοι έβλεπαν ότι με τον ρυθμό που τέλειωνε για τον καθένα η ψυχοφθόρος διαδικασία κινδύνευε η εκδήλωση να μην αρχίσει ποτέ. Οπως είναι ανοησία το να έχεις στην αίθουσα Γκαρσία, Μουσλίμοβιτς, Λίνο και να μην τους ζητάς να κάνουν απονομές. Οπως είναι ανοησία να δίνεις τιμητική πλακέτα στον Κατσαμπή για το Κύπελλο του 2001, όταν στην αίθουσα βρίσκεται ο Γιώργος Γεωργιάδης. Ακόμη και ο ίδιος ο Κατσαμπής… ντράπηκε που παρέλαβε την πλακέτα. Φαινόταν να έλεγε μέσα του «τι γυρεύω εγώ εδώ πέρα»…

Μπορούμε να γράψουμε ολόκληρη εγκυκλοπαίδεια με τα λάθη αυτής της εκδήλωσης. Σημειώστε ότι προσκαλεσμένοι όπως ο Αγγελος Αναστασιάδης, ο Γιώργος Γεωργιάδης, ο Παύλος Δερμιτζάκης και άλλοι δεν προσκλήθηκαν από την ΠΑΕ, αλλά από τους βετεράνους οι οποίοι έπρεπε να βολέψουν τις 50 προσκλήσεις που πήραν όλες κι όλες για τα μέλη του συνδέσμου τους. Το γεγονός ότι… ξέχασαν τον Δημήτρη Σαλπιγγίδη είναι μία από τις πιο χτυπητές γκάφες που έγιναν. Οπως και το απίστευτο τηλεφώνημα του Ηλία Γεροντίδη στον Γιώργο Μπατατούδη, λίγες ώρες πριν την έναρξη της εκδήλωσης. Ενώ ο Μπατατούδης είχε προσκληθεί κανονικά, οι τέσσερις της επιτροπής ζήτησαν από τον Γεροντίδη να του τηλεφωνήσει και να του ζητήσει να μην παρουσιαστεί στην εκδήλωση… «για το δικό σου το καλό και για το δικό μας», όπως του είπε!

Με τις «ποινές» που επέβαλε ο Ιβάν Σαββίδης δεν ξεπερνιέται ο διασυρμός. Αλλά, εδώ που τα λέμε, δεν είναι πλέον αυτό το ζητούμενο. Το φιάσκο δεν διορθώνεται. Εκείνο που έχει σημασία είναι ότι δόθηκε μια ακόμη, πολύ σημαντική αφορμή για να καταλάβει ο ιδιοκτήτης του ΠΑΟΚ ότι πρέπει να προσέχει σχολαστικά ποιους ανθρώπους επιλέγει για να συνεργαστεί μαζί του. Ο,τι συνέβη στο Μέγαρο Μουσικής αποτελεί αντανάκλαση όσων συμβαίνουν γενικώς στην ΠΑΕ και εξηγεί το γιατί ο ΠΑΟΚ δεν μπορεί να σηκώσει κεφάλι αγωνιστικά. Είναι ένα ακόμη πάθημα από το οποίο πρέπει να μάθει ο Ιβάν. Χωρίς ικανούς συνεργάτες, ομάδα μεγάλη δεν πρόκειται να δημιουργήσει ποτέ. Η δική του οικονομική άνεση εξασφαλίζει υγεία στα ταμεία της ΠΑΕ, αλλά αυτό δεν αρκεί για να γίνει ο ΠΑΟΚ παντοδύναμος και αγωνιστικά…

Metrosport