Συγκεκριμένα, μίλησε την επίθεση που δέχτηκε ο ίδιος και άλλα πέντε μέλη του συνδέσμου φίλων της Εθνικής έξω από το «Γ. Καραϊσκάκης» μετά το φιλικό της Τετάρτης με τη Λευκορωσία καταγγέλλοντας απειλές για τη ζωή τους από 15 άτομα που είχαν κουκούλες και μαχαίρια ενώ λάμβαναν οδηγίες από μία γυναίκα...

Αναλυτικά ο Νίκος Φλέκκας μίλησε στους Βασίλη Βέργη και Σάββα Λιβάνιο για:

-την επίθεση που δέχτηκαν μετά το φιλικό με τη Λευκορωσία την Τετάρτη: «Βγήκαμε τελευταίοι από το γήπεδο γιατί μαζεύαμε μια μεγάλη σημαία. Ξαφνικά 15 άτομα με κουκούλες και κράνη μας περικύκλωσαν και με την απειλή μαχαιριών μας είπαν ‘την τρομπέτα ή σας μαχαιρώνουμε’. Ο Τάσος προσπάθησε και πάλεψε να την κρατήσει, αλλά δεν τα κατάφερε. Ήταν για χρόνια η τρομπέτα του ΠΑΟΚ, αλλά είναι πλέον η τρομπέτα της Εθνικής. Είναι ένας φίλαθλος του ΠΑΟΚ που 42 χρόνια βοηθά με την τρομπέτα του την ομάδα του και από το 2004 την Εθνική. Το λυπηρό είναι πως την επίθεση έκαναν μικρά παιδιά, από 20 ως 25 και μια κοπέλα τούς έδινε τις οδηγίες».

-το από πού πηγάζει αυτό το επεισόδιο: «Την αφορμή δεν μπορώ να την ξέρω. Μπορεί να πηγάζει από την κόντρα Ολυμπιακού και ΠΑΟΚ. Είχα ακούσει το επεισόδιο της Κυριακής στο Μενίδι, αλλά δεν είχα δώσει βάση».

-το γιατί κρατήθηκε μυστικό το περιστατικό μέχρι τώρα: «Ευχαριστούμε όλα τα ΜΜΕ που κράτησαν μυστικό το γεγονός γιατί αυτό που μας ενδιέφερε ήταν να έρθει όσο περισσότερος κόσμος γινόταν στο γήπεδο».

-το αν υπήρχε παρέμβαση της αστυνομίας χθες ή αν κλήθηκε από τον εισαγγελέα: «Αστυνομία δεν υπήρχε, μόνο η ασφάλεια του γηπέδου. Δεν μας έχει καλέσει κανένας και ευελπιστώ πως δεν θα γίνει. Εμείς λάδι στη φωτιά δεν θα ρίξουμε. Εμείς θέλουμε να ενώσουμε όλους τους Έλληνες».

-τη συμβολή της Θύρας 7 και της ΠΑΕ Ολυμπιακός στο χθεσινό ματς: «Χθες είχα τη βοήθεια των παιδιών της Θύρας 7 ώστε να κυλήσουν όλα ομαλά. Υπήρξε η συμβολή τους και όλα κύλησαν ομαλά. Μίλησα με τον κ. Αγραφιώτη που τον ξέρω πολύ καλά. Ζήτησα τη βοήθεια του Ολυμπιακού για να βρεθεί η τρομπέτα. Τελικά δεν βρέθηκε. Ευχαριστούμε την ΕΠΟ που μας βοήθησε οικονομικά για να αγοραστεί νέα τρομπέτα».

-την ασφάλεια που είχε μαζί του χθες στο γήπεδο: «Από εδώ και πέρα υπάρχει ο φόβος. Έχουν μπει τα οπαδικά παντού. Είχαμε ανθρώπους μαζί μας για να μας προστατεύουν. Αυτό που έγινε την Τετάρτη μάς σόκαρε. Αν δεν δίναμε την τρομπέτα… τελειώσαμε. Όταν σε απειλούν με μαχαίρι τι θα κάνεις;».

-το αν έχει ξαναγίνει τέτοιο περιστατικό: «Στον αγώνα με τη Βόρεια Ιρλανδία κατά τη διάρκεια του παιχνιδιού υπήρχε άλλο ένα περιστατικό».

-τη στήριξη του κόσμου στην Εθνική: «Θέλουμε να ευχαριστήσουμε τον κόσμο. Περιμέναμε να είναι κατάμεστο το γήπεδο, αλλά τελικά είχε 20-25 χιλιάδες κόσμο και βοήθησαν όλοι για το αποτέλεσμα».

-την παρείσφρηση οπαδικών στοιχείων στην Εθνική: «Ήμουν και στο παιχνίδι Ελλάδα-Ισπανία προς τιμήν του Ζαγοράκη στην Τούμπα και έβριζαν παίκτες. Κανείς δεν μπορεί να κάνει τίποτα, όταν κάποιος είναι βαμμένος οπαδός και δεν τον ενδιαφέρει η Εθνική».

-το αν θεωρεί πως η Εθνική πρέπει να φύγει από το «Γ. Καραϊσκάκης»: «Το καλύτερο γήπεδο που υπάρχει αυτή τη στιγμή λέγεται ‘Γ. Καραϊσκάκης’, μας έχει βοηθήσει και έχει τρομερή ακουστική. Δυστυχώς δεν γεμίζει. Το να πάμε στη Λάρισα θα ήταν δύσκολο, γιατί το αεροδρόμιο απέχει πάνω από 150 χιλιόμετρα. Δύο ποδοσφαιρικά γήπεδα υπάρχουν, λοιπόν, το ‘Γ. Καραϊσκάκης’ και η Λεωφόρος. Θέλουμε να μείνει η Εθνική στο γήπεδο αυτό, αλλά με προϋποθέσεις για μας».

-τα εμετικά πανό για τη Σρεμπρένιτσα: «Μας λυπάμαι. Είναι αυτονόητο να πω ότι είναι ελεεινό και τρισάθλιο αυτό το πανό. Υπάρχει φωτογραφία με τα παιδιά που το κρατούν. Ας τους πιάσουν! Να γίνει ταυτοποίηση και να τους συλλάβουν, όπως γίνεται στο εξωτερικό».

-το αν υπήρχαν Σέρβοι στην ελληνική κερκίδα: «Σημαίες της Σερβίας σηκώθηκαν και ακούστηκε και ένα σύνθημα. Έχουν ξαναγίνει αυτά. Και στο ματς του ΟΑΚΑ με τη Βοσνία είχε γίνει. Αν υπάρχει μίσος μεταξύ τους, το πληρώνουμε εμείς οι Έλληνες που θέλουμε να πάμε στη Ζένιτσα. Οποιοσδήποτε μπορεί να πάει στο γήπεδο. Αυτό το ΑΜΚΑ που έφερε ο κύριος Κοντονής είναι η μεγαλύτερη αηδία. Ένας ξένος που θα έρθει στο γήπεδο θα έχει ΑΜΚΑ;».