Η ζωή του ΠΑΟΚτσή είναι ένα δράμα που συναγωνίζεται ιστορικά θρίλερ και τραγωδίες στο βάθος του χρόνου, από την εποχή που ο άνθρωπος ζούσε σε σπήλαια. Και πως να μην το κατατάσσεις στις... πρώτες θέσεις, στα οσκαρικά δράματα, όπως καταγράφονται στη μεγάλη οθόνη και μαγεύουν το φιλοθεάμων κοινό, όταν υπάρχει ένας άνθρωπος, πιο πλούσιος, πιο ισχυρός από όλους όσους προηγήθηκαν στην ίδια θέση και δεν έχει καταφέρει τίποτε απολύτως.

Ναι, η οικονομική σταθερότητα είναι πολύ σπουδαία. Η εγγύηση με τη συμμετοχή ενός παράγοντα που μπορεί να λύσει όλα τα οικονομικά προβλήματα, σε όποιο μέγεθος κι αν καταγράφονται, είναι ευεργέτημα. Ειδικά στις μέρες μας... 

Πως, όμως, ερμηνεύεται η μόνιμη παλινδρόμηση και η αγωνιστική λοξοδρόμηση για μια ομάδα που εκπέμπει οικονομική λάμψη;
Πως ερμηνεύεται η αστοχία σε επιλογές και οι συχνές αλλαγές σε ποδοσφαιριστές, παράγοντες και προπονητές που οδηγούν σε αποδιοργάνωση και μόνιμη επανεκκίνηση;

Ο Ιβαν Σαββίδης, στον πέμπτο χρόνο της παρουσίας του, αφήνοντας πίσω την πρώτη του απόπειρα να ασχοληθεί με τον ΠΑΟΚ, όταν τον χλεύασαν για το κουστούμι του... μακαρίτη και το σκαρπίνι, σε αντίθεση με όσα αναφέρθηκαν κατά καιρούς, με αφορμή δυσάρεστα γεγονότα, δεν το κουνάει. Παραμένει σταθερός και πορεύεται πλέον από τη θέση του προέδρου- ιδιοκτήτη.

Είναι, ωστόσο, ακόμη πιο δυσάρεστο, ότι αυτός ο άνθρωπος προσπαθεί να αποδείξει ότι είναι έτοιμος να κάνει το άλμα με τον ΠΑΟΚ, αλλά, δεν πείθει με τις οριστικές του επιλογές. Και κάθε λίγο, αλλάζει πλάνο, δεν δίνει ταυτότητα σε αυτό που θέλει να φτιάξει και να φέρνει τίτλο.

Είναι περίοδος που τα ονόματα των ποδοσφαιριστών, για τους οποίους γίνεται λόγος, είναι και πάλι ένα τσουβάλι, αλλά, η ποδοσφαιρική αξία, παραμένει περιορισμένη. Και δεν θα αλλάξουν το ρου της ιστορίας αυτής της ομάδας, αν δεν είναι πολύ καλύτερα από αυτά του... ανταγωνισμού.

Ακόμη και τους αθέμιτου, του γνωστού, που διέπει τα ελληνικά ποδοσφαιρικά δεδομένα...

Θέλω να καταλήξω και να πω ότι είναι θέμα αν ξοδεύεις και δεν υπάρχει ανταπόκριση, αλλά, είναι ακόμη μεγαλύτερο θέμα αν... νομίζεις ότι ξοδεύεις και πείθεσαι ότι τελικά θα δικαιωθείς, χωρίς τελικά να υπάρχει δικαίωση. Μοιραία βρίσκεσαι μόνιμα σε κατάσταση... μέθης, χωρίς να αντιλαμβάνεσαι ότι κάτι δεν πάει καλά και πρέπει οριστικά να αλλάξεις λογική.

Στην ουσία, αν δεν ξοδέψεις μεγάλα ποσά για να αλλάξεις την εικόνα ομάδας, που περιμένει ένα γκολ από έναν φορ και άλλο ένα από έναν δανεικό με σύντομο όνομα ή από τον πρώην δανεικό και ταλέντο, άγνωστο μέχρι πότε, δεν θα πρέπει να περιμένεις πολλά.

Πηγή: sport-fm.gr