Πικρή γεύση άφησαν στην Εθνική ομάδα οι δύο αγώνες με την Εσθονία και το Βέλγιο, καθώς ο ένας βαθμός που πήραμε μάς έριξε στην τρίτη θέση του ομίλου και έκανε ακόμα πιο δύσκολο το έργο μας για πρόκριση στο Μουντιάλ.

Στο παιχνίδι με τους Βέλγους πάντως, οι διεθνείς τα έδωσαν όλα, πάλεψαν όσο μπορούσαν και έκαναν κατάθεση ψυχής για να πάρουν ένα θετικό αποτέλεσμα, ωστόσο δεν άντεξαν.

Μετά το γκολ του Ζέκα, μπορεί όλοι να πίστεψαν ότι δεν θα χάναμε, ωστόσο ήταν φανερό πως οι παίκτες ξέμειναν από δυνάμεις.

Χαρακτηριστική είναι η συγκλονιστική ατάκα του Σωκράτη Παπασταθόπουλου προς τον πάγκο, αμέσως μετά το 1-1, όταν γύρισε και είπε πως "δεν αντέχω άλλο"! Ο Έλληνας στόπερ είχε κάνει φοβερό ματς, ωστόσο κυνηγώντας από το πρώτο λεπτό τους επιθετικούς του Βελγίου, ήταν λογικό να μην έχει άλλες αντοχές.

Ο Βασίλης Τοροσίδης όμως, ενεργώντας σε ρόλο αρχηγού από τον πάγκο, αφού απουσίαζε λόγω τραυματισμού, πετάχτηκε πάνω και του ζήτησε να "σφίξει" τα δόντια και να συνεχίσει να παίζει, καθώς απόμεναν περίπου 20 λεπτά για τη λήξη.

Ωστόσο, ο Σωκράτης ήταν ο μοιραίος λίγα δευτερόλεπτα μετά, καθώς δεν μπόρεσε να διώξει τη σέντρα του Μενιέ, η μπάλα πέρασε λίγα εκατοστά πάνω από το κεφάλι του και κατέληξε στον Λουκάκου, που δεν δυσκολεύτηκε να κάνει το 1-2 και να… τελειώσει το ματς.