Η ελληνική ομάδα ψάχνει μια απλή νίκη με το Γιβραλτάρ για να βρεθεί στα μπαράζ και δεν πρέπει να υπάρχει κανένας που να πιστεύει ότι κάτι τέτοιο δεν θα συμβεί.

Έτσι, λοιπόν, μετά την ολοκλήρωση της αποψινής ημέρας έχουν γίνει γνωστοί οι ισχυροί των μπαράζ, οι οποίοι είναι και οι υποψήφιοι αντίπαλοι της Ελλάδας, που είναι στους ανίσχυρους.

Με μια μικρή υποσημείωση: Τον αυριανό αγώνα ανάμεσα στην Πορτογαλία και την Ελβετία, απ' όπου θα προκύψει ο ένας από τους τέσσερις ισχυρούς των μπαράζ (ο άλλος θα πάει απευθείας στο Μουντιάλ).

Και φυσικά μένει να δούμε και το τι θα γίνει με την Σουηδία, η οποία μπορεί να αποκλειστεί μόνο με ένα θαύμα από την Ολλανδία, οπότε το πιθανότερο είναι να είναι αυτή στους ανίσχυρους των μπαράζ.

Πώς θα γίνει η κλήρωση των μπαράζ

Οι οκτώ ομάδες δεν θα μπουν όλες στην ίδια κληρωτίδα και θα βγουν τέσσερα ζευγάρια. Οι οκτώ ομοσπονδίες θα χωριστούν σε ισχυρούς κι ανίσχυρους με βάση την βαθμολογία τους στο FIFA ranking.

Η Ελλάδα θα είναι δεδομένα στους ανίσχυρους (πάντα με τον αστερίσκο ότι θα πρέπει να νικήσουμε το Γιβραλτάρ). Η χαμηλότερη θέση από όλες τις ομάδες που βρίσκονται τώρα στις καλύτερες δεύτερες αλλά κι από αυτές που έχουν ελπίδες να μπουν τελικά στην οκτάδα.

To ranking θ' ανανεωθεί στις 16 Οκτωβρίου με βάση τ' αποτελέσματα που είχαν οι ομάδες στα δύο τελευταία παιχνίδια τους. 

Πάμε να δούμε πως διαμορφώνεται η κατάσταση:

ΙΣΧΥΡΟΙ
Πορτογαλία ή Ελβετία
Ιταλία
Κροατία
Δανία

ΑΝΙΣΧΥΡΟΙ

Σουηδία*
Β. Ιρλανδία
Ιρλανδία
Ελλάδα

*Εάν τα αποτελέσματα κυλήσουν φυσιολογικά τότε η Σουηδία θα είναι μέσα στις καλύτερες δεύτερες. Τι μπορεί ν' αλλάξει το συγκεκριμένο σενάριο; Είτε να χάσει με 7-1 (και μεγαλύτερο σκορ) από την Ολλανδία η Σουηδία ή να μην κερδίσει η Γαλλία την Λευκορωσία στο Παρίσι και η Σουηδία να κάνει «διπλό» στην Ολλανδία. Τότε η Γαλλία θα είναι στις καλύτερες δεύτερες και μάλιστα θα είναι και στους ισχυρούς. Οπερ σημαίνει πως η Δανία θα πέσει στους ανίσχυρους

*Χειρότερη δεύτερη είναι η Σλοβακία η οποία δεν μπαίνει και στην κλήρωση!