Μπορεί η Εθνική Ελλάδας να μην συμμετέχει στο Μουντιάλ, ωστόσο το καλοκαίρι μόνο ήσυχο δεν θα είναι, καθώς ήδη όλοι στο αντιπροσωπευτικό συγκρότημα ασχολούνται με την έναρξη των επίσημων υποχρεώσεων της, στη νεοσύστατη διοργάνωση UEFA Nations League.

Μάλιστα, μετά από εντολή του Μίκαελ Σκίμπε, η Εθνική αναμένεται να δώσει και δύο σημαντικά φιλικά, ώστε να τεστάρει τις δυνατότητές της. Συγκεκριμένα, η «γαλανόλευκη» έχει έρθει σε συμφωνία με την ποδοσφαιρική ομοσπονδία της Σαουδικής Αραβίας για τη διεξαγωγή φιλικού στις 15 Μαΐου στην πόλη Μαρμπέγια, Νότια της Ισπανίας.

Οι Σαουδάραβες βρέθηκαν τον προηγούμενο μήνα στην πόλη της Ανδαλουσίας για να πραγματοποιήσουν μέρος της προετοιμασίας τους ενόψει Μουντιάλ, ενώ αντιμετώπισαν σε φιλικό την Ουκρανία. Θυμίζουμε πως η Σαουδική Αραβία θα βρει στο δρόμο της, την Αίγυπτο, τη Ρωσία και την Ουρουγουάη στον πρώτο όμιλο του Παγκοσμίου Κυπέλλου της Ρωσίας.

Από εκεί και πέρα, η Ελλάδα προσπαθεί να κλείσει και ένα φιλικό με το Ιράν του Κάρλος Κεϊρόζ, ωστόσο ακόμα… βρίσκεται στον αέρα το συγκεκριμένο παιχνίδι. Μάλιστα, ο κόουτς του Ιράν βρέθηκε τις προηγούμενες ημέρες στην χώρα μας, όπου πέρασε και μία σχετική βόλτα από του Ρέντη για να δει τους Ανσαριφάρντ και Χατζισαφί, ωστόσο ακόμα δεν έχουμε νεότερα για το αν και πότε ακριβώς θα γίνει το φιλικό.

Μάλιστα, όπως γράφουν στα media του Ιράν, το μεγάλο πρόβλημα δεν είναι ο χρόνος διεξαγωγής, αλλά το μέρος, καθώς στο τραπέζι είχε πέσει ως πρόταση και η Κωνσταντινούπολη. Ωστόσο, η Ελλάδα δεν θέλει να πάει στην Πόλη την συγκεκριμένη χρονική περίοδο και ειδικά από τη στιγμή που ακόμα δεν έχει βρεθεί λύση με τους δύο Έλληνες κρατούμενους.

Γι’ αυτό και δεν αποκλείεται, αν γίνει τελικά το φιλικό με το Ιράν, να γίνει στην Αθήνα.