Το πράσινο φως για να αρχίσουν οι εργασίες στην Τούμπα, ώστε να ετοιμαστεί άμεσα το νέο γήπεδο του ΠΑΟΚ, περιμένουν στον Δικέφαλο σύμφωνα με τον Χρήστο Παυλίδη, εξέλιξη που επιβεβαίωσε με την ομιλία του στη ΔΕΘ ο Αλέξης Τσίπρας.

Ο δημοσιογράφος που καλύπτει το ρεπορτάζ του συλλόγου, σχολίασε ακόμα στο sportdog.gr ότι ο Σαββίδης θέλει όταν ξαναμπεί στο γήπεδο για να δει την ομάδα, αυτό να γίνει στη νέα Τούμπα. Αναφέρθηκε σε επιμέρους δεδομένα του νέου γηπέδου, όπως είναι οι θέσεις των θεατών, ενώ χαρακτήρισε ως την καλύτερη δυνατή προίκα που θα μπορούσε να αφήσει ο Σαββίδης το νέο γήπεδο.

«Ήταν θέμα χρόνου το να γίνουν οι εξαγγελίες για το νέο γήπεδο του ΠΑΟΚ. Ήδη από το φινάλε της περσινής αγωνιστικής περιόδου είχαν κάνει τις προετοιμασίες για το Καυταντζόγλειο, αλλά δεν πρόλαβαν κάποιες διαδικασίες και αυτό είχε ως αποτέλεσμα να μην προχωρήσει γιατί δεν υπήρχαν οι απαραίτητες εγγυήσεις. Ο Σαββίδης ήδη από το 2013 έχει δείξει τα σχέδιά του για τη νέα Τούμπα και τα θέματα που υπάρχουν είναι δύο: Με την Εφορεία Αρχαιοτήτων (αν και εφόσον βρεθούν αρχαία, να καταγράφονται και να αξιοποιούνται όπως συμβαίνει στο Μετρό Θεσσαλονίκης - Χωρίς να σταματάνε τα έργα δηλαδή) και με τους χώρους πέριξ του γηπέδου που ανήκουν στο υπουργείο Άμυνας. Και τα δύο είναι θέμα χρόνου να λυθούν και να ανάψει το πράσινο φως για την έναρξη των εργασιών», ήταν το αρχικό σχόλιο του Χ. Παυλίδη στο sportdog.gr και στη συνέχεια συμπλήρωσε:  

«Εξαρχής ο Σαββίδης ήθελε το νέο γήπεδο να γίνει στην Τούμπα και όχι στο στρατόπεδο Καρατάσιου ή σε άλλο σημείο. Αφουγκράστηκε την επιθυμία της πλατιάς μάζας του κόσμου, να μη φύγει το γήπεδο από την ιστορική έδρα του ΠΑΟΚ. Για αυτό και πάρθηκε η απόφαση να γίνει στο ίδιο σημείο».

Πότε μπορούμε να περιμένουμε οριστικές εξελίξεις; Σχετίζεται η καθυστέρηση και με την ανεύρεση χρηματοδότησης για την κατασκευή του γηπέδου;  

«Το χρηματικό δεν αποτελεί πρόβλημα για τον Σαββίδη. Το ύψος της επένδυσης, βέβαια, θα καθοριστεί από τον ίδιο και πιθανές συμπράξεις και κοινοπραξίες που μπορεί να υπάρξουν. Ενδεχομένως και για την ονομασία του γηπέδου μπορεί να δοθούν χρήματα. Συνεπώς το μόνο που καθυστερεί τη διαδικασία είναι η γραφειοκρατία. Ο Σαββίδης έχει δηλώσει ότι, με βάση την τιμωρία που έχει για τρία χρόνια, θέλει την επόμενη φορά που θα μπει στο γήπεδο, να είναι στη νέα Τούμπα. Από τη στιγμή που θα αρχίσουν οι εργασίες, το πολύ σε δύο χρόνια θα έχουν ανοίξει οι πόρτες».

Στον ΠΑΟΚ υπολογίζουν πολύ το θέμα της γραφειοκρατίας, παρόλα αυτά παραμένουν αισιόδοξοι ότι μπορούν να υπάρξουν εξελίξεις άμεσα.

«Το θέμα με τα χρέη του ΠΑΟΚ, η περιβόητη ρύθμιση για την καταβολή του πρωτογενούς κεφαλαίου, με σβήσιμο της προσαύξησης και των προστίμων, ήταν κάτι που συζητιόταν πριν ακόμα αναλάβει ο Ζαγοράκης. Τελικά αυτή η ιστορία έληξε το 2015. Οι υποσχέσεις ήταν πάντα πολλές αλλά χρειάστηκαν 7-8 χρόνια για να περάσει το νομοσχέδιο, που δεν εξυπηρετούσε αποκλειστικά τον ΠΑΟΚ αλλά κάθε Ανώνυμη Εταιρεία στην Ελλάδα. Αυτό σημαίνει ότι είναι θέμα πολιτικής βούλησης».

Υπάρχουν περισσότερα στοιχεία που μπορούμε να πούμε για το νέο γήπεδο;

«Θα είναι, δεδομένα, ένα υπερσύγχρονο γήπεδο, που θα έχει φυσικά και αύξηση της χωρητικότητας. Σήμερα είναι 28.703 οι θέσεις και στο νέο γήπεδο θεωρώ ότι θα είναι πάνω από 35.000, ο Γιώργος Σαββίδης κάνει λόγο για περισσότερες από 40.000 θέσεις. Εκεί θα στεγαστούν κι άλλα τμήματα του ΠΑΟΚ, όπως συμβαίνει και σήμερα στην Τούμπα που είναι τα γραφεία του ΑΣ για παράδειγμα».

Τέλος, Χρήστο, θεωρείς ότι το νέο γήπεδο θα ανοίξει οριστικά τα φτερά του Δικέφαλου για να πετάξει ψηλά;

«Είναι το μεγαλύτερο έργο που μπορεί να κάνει κάποιος για μια ομάδα, για να της αφήσει προίκα. Όποιον ποδοσφαιριστή κι αν φέρει κάποιος, έχει ημερομηνία λήξης σχετικά σύντομη. Ένα καινούργιο γήπεδο θα συντροφεύει για 60-70 χρόνια. Η Τούμπα χτίστηκε από τον ιδρώτα των οπαδών, από τον απλό κόσμο που εργάστηκε και εθελοντικά, μέσα στο 2019 θα κλείσει 60 χρόνια ζωής. Μακάρι η νέα Τούμπα να έχει ακόμα μεγαλύτερη διάρκεια ζωής, καλύπτοντας τις ανάγκες της ομάδες σε όλα τα επίπεδα».