ΑΕΚ - ΠΑΟΚ: Δηλώσεις στο Metropolis 95,5 έκανε ο πρώην διεθνής διαιτητής, Δημήτρης Καλόπουλος και υποστήριξε ότι ο Δανός, Μάικλ Τίγκααρντ έκανε αρκετά λάθη στο ντέρμπι της ΑΕΚ με τον ΠΑΟΚ και τόνισε ότι αν ήταν Έλληνας ρέφερι, τότε η κουβέντα θα ξεκινούσε από τον δόλο.

Αναλυτικά όσα είπε:

Για τα περιττά κιλά του Δανού ρέφερι και την παρουσία του, υπογράμμισε:

 «Εγώ θα τον χαρακτήριζα γεροδεμένο. Το θέμα είναι πόσες μέρες πριν ήταν εδώ στην Ελλάδα. Η χώρα μας είναι φανταστική, ειδικά η Αθήνα που έχει και ηλιοφάνεια μεγαλύτερη, ειδικά για τους βορειοευρωπαίους είναι ακόμη καλύτερη.

Δεν ξέρω αν το βλέπουν σαν ευχάριστο Σαββατοκύριακο και δεν είμαι στο μυαλό του για να μην τον αδικήσω, ωστόσο η εμφάνιση του διαιτητή δεν ήταν αυτή, η οποία θα άρμοζε σε διεθνή διαιτητή, ο οποίος ήρθε να παίξει μεταξύ του πρώτου και του τρίτου στη βαθμολογία. Δεν έχει να κάνει με τον 1,5 μήνα αποχής του διαιτητή, αλλά αυτόν έστειλαν.

Το θέμα μας είναι ότι ο συγκεκριμένος διαιτητής έδειξε πρόσωπο εκτός κλίματος του αγώνα. Είναι η ταπεινή μου εκτίμηση και το αιτιολογώ με επιχειρήματα, χωρίς να λαϊκίζουμε. Στο 4-5ο λεπτό κάνει επίθεση ο Μάτος, αν δεν κάνω λάθος, όπου ο παίκτης της ΑΕΚ τον σηκώνει στον αέρα. Είναι κίτρινη κάρτα και δεν τη δίνει. Αποδέχομαι ότι δεν βγάζει κάρτα και κάνει αυστηρές συστάσεις. Εκεί λέω ως πρώτη εικόνα ότι έχουμε να κάνουμε με φειδωλό διαιτητή στις κάρτες.

Ωστόσο, στη συνέχεια όμως, στην αψιμαχία μεταξύ Ζαμπά και Λιβάγια, επειδή ο Ζαμπά πέφτει κάτω, του βγάζει κάρτα προσπαθώντας να εκμαιεύσει κάτι, του βγάζει κάρτα, αλλά εντελώς λανθασμένα δεν τιμωρεί και τον Λιβάγια.

Στην επόμενη φάση, κάνει απλούστατο φάουλ στη συνέχεια ο Ζαμπά. Ακόμη και για πρώτη κίτρινη θα ήταν αυστηρή και του βγάζει κάρτα αφήνοντας την μία ομάδα με δέκα παίκτες. Εμένα εκεί μου δείχνει κάτι άλλο. Είτε δεν θυμόταν την πρώτη κίτρινη κάρτα, κι αυτό δεν επιτρέπεται σε καμία περίπτωση, γιατί δείχνει έλλειψη επαγγελματισμού.

Βλέπετε όμως πώς αντιμετωπίζουμε τους ξένους διαιτητές ή αυτόν τον διαιτητή. Τον Ελληνα θα τον είχαμε κρεμάσει. Βρίσκουμε 15 διαφορετικές δικαιολογίες για κακή διαιτησία. Δεν βάζουμε δόλο στην κουβέντα. Η κουβέντα αν ήταν Ελληνας διαιτητής θα ξεκινούσε από τον δόλο. Καταλήγουμε στο συμπέρασμα ότι πρέπει να είμαστε πιο φειδωλοί στις κρίσεις μας όσον αφορά τους Ελληνες διαιτητές».

Τί θα έλεγε στον διαιτητή, που είναι να σφυρίξει το ματς του ΠΑΟΚ με τον Ολυμπιακό; Τί θα του συμβούλευε να προσέξει;

«Θα επικεντρωνόμουν στους παίκτες των δύο ομάδων, οι οποίοι προκαλούν ή έχουν παραβατική συμπεριφορά παραπάνω από το κανονικό. Βέβαια, για να το ξέρεις όμως πρέπει να παρακολουθείς αγώνες του ελληνικού Πρωταθλήματος».