Ικανοποιημένος από την πρόοδο που έχει γίνει, αλλά με πλήρη επίγνωση πως υπάρχουν ακόμη βήματα που απαιτούνται για να υλοποιηθεί το όνειρο της οικογένειας της ΑΕΚ, εμφανίστηκε ο Δημήτρης Ανδριόπουλος μιλώντας στον ΣΠΟΡ FM 94,6. Ο πρότζεκτ μάνατζερ της «Αγια-Σοφιάς» αναφέρθηκε στα βήματα που απομένουν, τις δυσκολίες που αντιμετώπισε η «Ένωση», το πλάνο χρηματοδότησης, αλλά και τον μεγάλο στόχο των «κιτρινόμαυρων» να μπουν στο νέο τους γήπεδο για τη σεζόν 2020/21.

Αναλυτικά, ο Δημήτρης Ανδριόπουλος μίλησε για:

-τα επόμενα στάδια για την «Αγια-Σοφιά»: «Το έργο είχε αρχίσει από τον Ιούνιο του 2013 και είχε αρκετές ξεχωριστές στιγμές, αλλά το τελευταίο τριήμερο είναι πολύ σημαντικό. Περιμένουμε την ανάδειξη του εργολάβου που θα κάνει το έργο της υπογειοποίησης, που είναι τόσο αναγκαίο για τη Νέα Φιλαδέλφεια. Είναι ένα δημόσιο έργο, που δεν αφορά το γήπεδο, αλλά κατ’ αρχάς το δήμο. Από εκεί φυσικά θα γίνεται και η σύνδεση με το γήπεδο. Οι εκσκαφές άρχισαν τον Ιούλιο του 2017, σήμερα κλείνουμε έναν χρόνο από τότε που άρχισε η θεμελίωση και τα μπετά. Τον Απρίλιο θα αρχίσει η τοποθέτηση του σκεπάστρου, που βιομηχανοποιείται ήδη στην Ιταλία και θα αρχίσει να έρχεται με νταλίκες. Είναι μεν κομβικό το σημείο, αλλά έχουμε ακόμη πολλή δουλειά μπροστά μας».

-την κατά πλειοψηφία απόφαση της Περιφέρειας: «Αυτό που πέρασε χθες από το Περιφερειακό Συμβούλιο είναι η συμβολή της Περιφέρειας προς το αθλητικό έργο με μια κατά πλειοψηφία απόφαση. Η δημοκρατία τα έχει αυτά, δεν μπορείς να περιμένεις ότι θα συμφωνούν όλοι με μια ιδέα, όσο καλή και αν είναι αυτή. Δεν μου προκαλεί τίποτα εντύπωση. Η ουσία είναι ότι το γήπεδο προχωρά».

-τις νομικές νίκες της ΑΕΚ: «Χθες κρίθηκαν οι δύο τελευταίες προσβολές για την οικονομική άδεια και έτσι τέλειωσαν όλα τα βάσανα που πέρασε η ΑΕΚ και το ερασιτεχνικό σωματείο. Αυτά δεν αφορούν τον κόσμο, αλλά έχουν ταλαιπωρήσει πάρα πολύ την οικογένεια της ΑΕΚ εδώ και χρόνια».

-τη χωρητικότητα που θα έχει το γήπεδο: «Η χωρητικότητα είναι περίπου στις 32.000 καθίσματα. Θέλω να θυμίσω σε όλους ότι πρέπει να είμαστε ρεαλιστές όταν υλοποιούν γήπεδα τα ερασιτεχνικά σωματεία που δεν είναι κερδοσκοπικοί οργανισμοί. Όλοι θα θέλαμε να έχει η ΑΕΚ γήπεδο με 40.000 θέσεις, αλλά θα πρέπει να παίρνουμε υπόψη μας ποια είναι η αγορά, ποια είναι τα εισιτήρια και να υπολογίζουμε ορθολογιστικά. Η ΑΕΚ θα έχει σύντομα ένα εξαιρετικό γήπεδο, με μια διπλή κερκίδα, που θα είναι μια πραγματική αρένα και θα αναβαθμίσει την ομάδα και το ελληνικό ποδόσφαιρο».

-το χρονοδιάγραμμα για την ολοκλήρωση του έργου: «Μετά τις 9 Απριλίου όλο το διοικητικό σύστημα της ΑΕΚ παγώνει εν όψει των πολλαπλών εκλογών του Μαΐου, το δημόσιο σύστημα δεν δουλεύει πολύ σωστά. Η υπογειοποίηση και το αθλητικό έργο είναι δημόσια, άρα έχουμε ακόμη μπροστά μας απρόβλεπτες συνθήκες. Χρονοδιαγράμματα υπάρχουν, αλλά όταν έχουμε να κάνουμε με διαδικασίες δημοσίου, κανείς δεν μπορεί να τα ‘κλειδώσει’. Υλοποιούνται δύο δημόσια έργα στο γήπεδο της ΑΕΚ. Αν είχε η ΑΕΚ 60-65 εκατ. ευρώ και είχαν λυθεί όλα τα νομικά ζητήματα, θα μπορούσε να είχε τελειώσει σε 18 μήνες.

-το αν θα μπει η ΑΕΚ στο νέο της γήπεδο τη σεζόν 2020/21: «Αυτός είναι ο στόχος και η επιθυμία όλων και δουλεύουμε όσο πιο εντατικά γίνεται γι’ αυτό».

-τη χρηματοδότηση του έργου: «Η ιδέα είναι ότι η ΑΕΚ δεν θα δανειοδοτηθεί από καμία τράπεζα, για να μη συμβεί ό,τι έχει συμβεί με άλλες ομάδες στο παρελθόν, όπου δάνεια βαραίνουν ένα σωματείο και περνούν από διοίκηση σε διοίκηση. Τώρα θα γίνει από ίδιους πόρους, δημόσιους πόρους και από δωρεές, για να μην υπάρχουν βαρίδια για το μέλλον».

-τις τεχνικές δυσκολίες του έργου: «Το γήπεδο της ΑΕΚ είναι ένα από τα πιο δύσκολα τεχνικά έργα που έχουν γίνει ποτέ στην Ελλάδα, γιατί το οικόπεδο των 29 στρεμμάτων είναι πολύ περιοριστικό για ένα γήπεδο τέτοιων προδιαγραφών και κάθε μέρα παίζουμε με τα εκατοστά. Θα έχετε δει τους τέσσερις πελώριους πυλώνες, από τους οποίους θα κρεμαστεί το στέγαστρο. Δεν είχαμε χώρο να τους βάλουμε έξω από το περίγραμμα της κερκίδας για να κρεμάσουμε το στέγαστρο».