Κάθε μεταγραφή κρύβει τη δική της ίντριγκα, το δικό της μυστήριο, αποκαλύπτει καταστάσεις και δεδομένα που δεν ήταν γνωστά ως την ώρα του deal. Η επικείμενη του Μανώλη Σιώπη στην Αλάνιασπορ δεν θα μπορούσε να αποτελέσει εξαίρεση. Εξηγούμαστε…

Οταν, το απόγευμα της Πέμπτης, δημοσιοποιήθηκε πως ο Αρης έλαβε την πρόταση του τουρκικού συλλόγου για την παραχώρηση του διεθνή μέσου, έγινε γνωστό πως αυτή είναι ύψους 500.000 ευρώ και πως στον Αρη δεν είναι διατεθειμένοι να τον παραχωρήσουν με αυτό το ποσό, παρά μόνο με τα διπλάσια χρήματα. Ακόμη και έτσι όμως, εκφράζονταν η σχεδόν βεβαιότητα πως η βελτιωμένη πρόταση που (γνώριζαν στον Αρη πως) θα κατέθετε η Αλάνιασπορ και η οποία θα «ψαλίδιζε» τη διαφορά στη μέση (700-800.000 ευρώ) θα ήταν αρκετή στους «κίτρινους» προκειμένου να πουν το ναι στην παραχώρηση του Σιώπη.

Ελα όμως, που τα πράγματα άλλαξαν χτες το βράδυ. Αυτό που έγινε ήταν η (άτυπη) ενημέρωση εκ μέρους των ανθρώπων του Αρη, πως τελικά δεν υπάρχει αντιπρόταση, δεν υπάρχει καν νέα αξίωση εκ μέρους των «κιτρίνων» για κάτι καλύτερο, αφού η προσφορά της Αλάνιασπορ καλύπτει στο 100% την… ρήτρα του Σιώπη!

Ναι λοιπόν, έτσι έγινε γνωστό, έναν χρόνο μετά την άφιξη στο «Βικελίδης» του διεθνή μέσου πως στο συμβόλαιο του υπήρχε ρήτρα αποδέσμευσης ύψους 500.000 ευρώ και την οποία η μία και μόνη ως τώρα προσφορά της Αλάνιασπορ, καλύπτει. Εύλογα δημιουργούνται απορίες – γιατί δεν έγινε εξ αρχής η σχετική ενημέρωση, γιατί περιμέναμε να φτάσουμε σε προσφορά για να πληροφορήσει ο Αρης για την ύπαρξη ρήτρας - εύλογα δημιουργούνται ακόμη και αμφιβολίες, αλλά για την οικονομία της συζήτησης θα δεχτούμε πως η τελευταία ενημέρωση είναι αυτή που ισχύει κιόλας.

Όχι πως αλλάζει κάτι στο ουσιαστικό κομμάτι της υπόθεσης, αφού προφανώς οι «κίτρινοι» θέλουν να πουλήσουν (παλεύουν να βάλουν με τη σειρά τους ένα ποσοστό μεταπώλησης στο deal με την Αλάνιασπορ), ο ίδιος ο Σιώπης φέρεται να έχει… ζαλιστεί από το συμβόλαιο ζωής που του προσφέρεται (οι πληροφορίες κάνουν λόγο για ένα ποσό που προσεγγίζει, μαζί με εφικτά μπόνους, τα 2 εκατ. ευρώ για τρία χρόνια), οπότε τα υπόλοιπα είναι μάλλον τυπικότητες.

Σίγουρα όμως, περίεργες, αξιοσημείωτες τυπικότητες…