Facebook Pixel Ολυμπιακός: Τα δεδομένα για Τσιμίκα και Λίβερπουλ
| 2020-04-16 17:45:00

Κι όμως ισχύει! Αυτή η υπερομάδα "χτυπάει" άσο του Ολυμπιακού - Τον θέλει για πάγκο - Πολύ χρήμα!

του Παναγιώτη Νικολάου
Κι όμως ισχύει! Αυτή η υπερομάδα "χτυπάει" άσο του Ολυμπιακού - Τον θέλει για πάγκο - Πολύ χρήμα!

Ολυμπιακός: Είναι ενδεικτικό της… Tsimi-mania! Να γράφεται πως σε παρακολουθεί η πρωταθλήτρια Ευρώπης και η βέβαια πρωταθλήτρια Αγγλίας; Ισχύει, δεν ισχύει, από μόνο του αρκεί για να δώσει μπουστ σε καριέρες και καριέρες. Στην περίπτωση όμως των όσων κυκλοφορήσαν τις τελευταίες μέρες, αρχικά από ελληνικό δημοσίευμα του «Κόκκινου Πρωταθλητή» και εν συνεχεία με τους Αγγλους να παίρνουν την πάσα, και θέλουν τη Λίβερπουλ να έχει ξεχωρίσει και να βρίσκεται μάλιστα στην pole position των ενδιαφερομένων για τον Κώστα Τσιμίκα, υπάρχει κάτι παραπάνω από βασιμότητα.

Ο sportdog ψάχτηκε ρωτώντας στην αγγλική αγορά. Και τα ευρήματα και οι απαντήσεις που πήρε κάθε άλλο παρά σβήνουν τη φωτιά που έχει ανάψει. Εχουμε και λέμε λοιπόν. Από πέρυσι ο Γιούργκεν Κλοπ ψάχνει αριστερό μπακ προκειμένου να πλαισιώσει τον (κατά πολλούς κορυφαίο στη θέση του στον πλανήτη σε αυτό το διάστημα) Ρόμπερτσον. Ο Τσιμίκας δεν ήταν στις επιλογές του, δεν ήταν στη «ματιά» του Γερμανού.

Μπήκε όμως μετά τις εμφανίσεις του στους ομίλους του Τσάμπιονς Λιγκ. Και κέρδισε ακόμη περισσότερους πόντους με τη συνέπεια που έδειξε στα συνεχόμενα παιχνίδια με Αρσεναλ και Γουλβς στο Γιουρόπα Λιγκ. Αυτό για τον Κλοπ ήταν το μεγαλύτερο πειστήριο της δυναμικής του διεθνή μπακ, η σημαντικότερη απόδειξη πως μπορεί να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις της Πρέμιερσιπ. Και έτσι κέρδισε και πολλές θέσεις στην ιεραρχία της shortlist του Κλοπ για τη θέση του αριστερού μπακ.

Ακόμη και τώρα, ο Τσιμίκας δεν βρίσκεται στην κορυφή της σχετικής λίστας. Βρίσκεται όμως, δεδομένα, στις top επιλογές των «κόκκινων». Προφανώς δεν τίθεται οικονομικό θέμα αν ο «Τσίμι» καταφέρει να γίνει Νο1 επιλογή. Αν αποφασιστεί, η Λίβερπουλ έχει τη δυνατότητα να αγοράσει… όποιον επιθυμεί. Εδώ όμως ίσως να βρίσκεται το μεγαλύτερο ερωτηματικό.

Η Λίβερπουλ δεν ψάχνει βασικό αριστερό μπακ. Ψάχνει έναν αναπληρωματικό, συμπληρωματικό του Ρόμπερτσον. Με συγκεκριμένα χαρακτηριστικά, τα οποία φαίνεται πως ο Τσιμίκας πληροί, αλλά για έναν τέτοιο συμπληρωματικό στο rotation ποδοσφαιριστή λογικό είναι μια τιμή της τάξης των 25 και 30 εκατ. ευρώ που ο Ολυμπιακός αξιώνει και ειδικά για έναν ποδοσφαιριστή προερχόμενο από το ελληνικό πρωτάθλημα, να μην «ακούγεται» καλά στο «Ανφιλντ».

Υπάρχουν βέβαια και οι φωνές που υποστηρίζουν και επιμένουν πως αν τελικά η Λίβερπουλ μπει και επισήμως στον χορό με πρόταση, όποια και αν είναι αυτή, τότε αυτομάτως θα διαλυθεί και ο όποιος ανταγωνισμός…  

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: Ανατροπή! Ποιος Άρης; "Σφήνα" από top ομάδα της Αθήνας για Αυλωνίτη - Θα... πιάσει το κόλπο;

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags