Με δεδομένο πως η παραμονή του Ομάρ στον Ολυμπιακό μοιάζει να είναι στο… 50-50, λογικό είναι στο λιμάνι να εξετάζουν και ενδεχόμενα για την επόμενη μέρα, σε περίπτωση που ο Νορβηγός αποχωρήσει από τον Πειραιά.

Η αλήθεια είναι πως σχετική αναζήτηση έχει γίνει αρκετό καιρό νωρίτερα, χωρίς μέχρι στιγμής να έχει καταλήξει κάπου και αυτό αφενός γιατί εκφράζεται (πολύ) συγκρατημένη αισιοδοξία ότι ο Ομάρ θα παραμείνει (έστω και με μείωση αποδοχών), αλλά και γιατί αναμένεται ιεραρχικά το φιξάρισμα της ανανέωσης του συμβολαίου του Πέδρο Μαρτίνς προτού (και βάσει των δικών του πλέον εισηγήσεων) ξεκινήσει και με τη βούλα το παζάρι στον Ολυμπιακό.

Σημερινά δημοσιεύματα στον Τύπο φέρνουν στο προσκήνιο το όνομα του Μαουρίσιο Ίσλα, του διεθνή Χιλιάνου μεσοαμυντικού, ο οποίος φέρεται να έχει προταθεί στον Ολυμπιακό. Ο sportdog πρόλαβε και… ασχολήθηκε με το τσεκάρισμα της υπόθεσης. Ισχύει λοιπόν ότι ο 'Ισλα έχει προταθεί στους «ερυθρόλευκους». Ωστόσο, οι απαιτήσεις του κρίνονται απαγορευτικές. Στη Φενερμπαχτσέ, από την οποία αποχωρεί αφού ολοκληρώνεται το συμβόλαιο του, κέρδιζε 1,6 εκατ. ευρώ ετησίως και κάπου εκεί κυμαίνονται και οι νυν απαιτήσεις του, με τις όποιες «εκπτώσεις» να μην τον φέρνουν σε καμία περίπτωση δεκτικό σε οτιδήποτε χαμηλότερο από 1-1,2 εκατ. ευρώ.

Με αυτά τα χρήματα, ο Ομάρ υπογράφει με… χέρια και με πόδια! Προφανώς συνεπώς και δεν υπάρχει καμία λογική επιλογής ενός ποδοσφαιριστή που δεν είναι στο αγωνιστικό πρότυπο του ακραίου αμυντικού που ο Ολυμπιακός και ο Μαρτίνς θέλουν (περισσότερο αμυντικός χαφ λογίζεται, αγωνιζόμενος ως αναγκαστική λύση αρχικά ως δεξιός μπακ προτού θεωρηθεί αποκλειστικά ως τέτοιος), είναι μεγαλύτερος σε ηλικία – βαδίζει στα 32 – σε σχέση με τον Ομάρ και γενικά δείχνει και από την πρόσφατη εικόνα του στη Φενέρ να μην βρίσκεται στην ακμή της καριέρας του.

Για να περιγράψουμε και το πλαίσιο στο οποίο θα κινηθεί ο Ολυμπιακός σε περίπτωση που δεν ανανεώσει ο Ομάρ: ελεύθερος ή δανεικός ποδοσφαιριστής, το πολύ ως τα 28 του, ταχυδυναμικός, με συμβόλαιο που δεν θα ξεπερνάει τις 600.000 ευρώ τον χρόνο (για τον Νορβηγό έχει γίνει και εξακολουθεί να υφίσταται, μισθολογική εξαίρεση σε σχέση με τα νέα δεδομένα λόγω πανδημίας, παρότι σε σχέση με τις τρέχουσες απολαβές του έχει πέσει γερό «ψαλίδι»).

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: Χαμός με Ολυμπιακό και Α2 – Δεν ανεβαίνει εκτός κι αν αγοράσει ΑΦΜ – Αποφάσισαν οι Αγγελόπουλοι!