ΠΑΟΚ: Το όνομα του Οσάμα Ρασίντ δεδομένα δεν λέει πολλά στην συντριπτική πλειοψηφία των ποδοσφαιρόφιλων. Ελεγε όμως και εξακολουθεί να λέει στον Αμπέλ Φερέιρα. Ο γεννημένος στο Ιράκ, μεγαλωμένος στην Ολλανδία και διεθνής με την εθνική της χώρας της Ασίας, 28χρονος πολυσύνθετος μέσος ήταν από πέρυσι το καλοκαίρι, αμέσως με το που ανέλαβε τον ΠΑΟΚ, στις επιλογές του Πορτογάλου προπονητή.

Τον είχε ζήσει άλλωστε στην Πορτογαλία, όπου και αγωνίζεται εδώ και τέσσερα χρόνια (και πέντε συνολικά), έχοντας πέρυσι κάνει την μακράν καλύτερη σεζόν της καριέρας του με τη φανέλα της Σάντα Κλάρα, της οποίας και είναι άλλωστε αρχηγός. Τόσο καλή μάλιστα η περυσινή του σεζόν που βρέθηκε ένα βήμα από τη μετακόμιση στην Μπενφίκα, ενώ ακόμη και ομάδες όπως η Βαλένθια και η Μαγιόρκα εμφανίστηκαν να τον διεκδικούν.

Και αυτός ακριβώς ο ανταγωνισμός ήταν και ο λόγος που δεν μπόρεσε να προχωρήσει το ενδιαφέρον του Φερέιρα. Σημερινό δημοσίευμα επαναφέρει το όνομα του Ρασίντ στη μεταγραφική επικαιρότητα του ΠΑΟΚ. Ο τεχνικός του «δικεφάλου» θέλει έναν παίκτη σαν τον Ιρακινό, ένα 8αρι δηλαδή, προφανώς και δεν τον έχει ξεχάσει, ενώ σύμμαχος του είναι πως δεν προέρχεται φέτος από ανάλογα εντυπωσιακή σεζόν.

Το κακό για τις φιλοδοξίες του ΠΑΟΚ είναι πως ο Ρασίντ δεσμεύεται με έναν ακόμη χρόνο συμβολαίου με την πορτογαλική ομάδα, η οποία δεν τον παραχωρεί και αν μπει σε αυτήν την συζήτηση θα επικαλεστεί σίγουρα τη ρήτρα αποδέσμευσης που υπάρχει στο συμβόλαιο του και η οποία φτάνει το 1,2 εκατ. ευρώ.

Ποσό που πλέον συνιστά όνειρο θερινής νυκτός για να δοθεί από τον «δικέφαλο», πόσο μάλλον για παίκτη ο οποίος στα 28 του δεν έχει την παραμικρή μεταπωλητική αξία, όπως άλλωστε έχουν θέσει ως ζητούμενο οι άνθρωποι του ΠΑΟΚ για την εφεξής μεταγραφική τους πολιτική.  

Σίγουρα, εκεί που μπορεί να ελπίζει ο «δικέφαλος» είναι στις νέες συνθήκες που διαμορφώνει η πανδημία και στο ότι η Σάντα Κλάρα αν δεν δεχτεί να ανανεώσει το συμβόλαιο του ο Ρασίντ θα «αναγκαστεί» να τον πουλήσει, σε κάθε περίπτωση όμως τα χρήματα που θα απαιτηθούν, ακόμη και αν δεν είναι ισόποσα της ρήτρας, θα είναι σίγουρα αρκετά και πιθανότατα απαγορευτικά για να δοθούν αυτό το καλοκαίρι από τον ΠΑΟΚ.

Σε κάθε περίπτωση όμως, όπως και πέρυσι, το όνομα του Ιρακινού μέσου το κρατάμε…

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: Βόμβα στο ελληνικό ποδόσφαιρο με ιστορική ομάδα – Αγοράζει το ΑΦΜ από τον Μπέο – Τρελά λεφτά!