· Αν καταλαβαίνω καλά, κάποιοι Ολυμπιακοί «χαλάστηκαν» που και οι δύο τελευταίες μεταγραφές, του Μπρούμα και του Βινάγκρε, είναι με δανεισμούς.

· Κατ΄ αρχάς, ας σκεφθούμε ότι με άλλο τρόπο, δηλαδή με αγορά, ήταν ούτως η, άλλως από πολύ δύσκολο (Μπρούμα), έως απίθανο (Βινάγκρε) να γίνουν αυτές οι μεταγραφές. Μιλάμε για έναν 26χρονο διεθνή Πορτογάλο εξτρέμ που ήδη στην καριέρα του εχει κάνει μεταγραφές 45 εκ. Ευρώ (!) και για έναν 21χρονο Πορτογάλο αριστερό μπακ που έκανε 33 παιχνίδια την περασμένη σεζόν με τη Γουλβς, 7η στην Πρέμιερ Λιγκ και στους «8» του Γιουρόπα Λιγκ…

· Αλλά ξέχωρα από αυτά, κι από το ότι μόνο ο Ολυμπιακός μπορεί να κάνει τέτοιες κινήσεις, σκεφθείτε το πολύ απλό: πόσες τέτοιες έξυπνες μεταγραφές έχει κάνει ο Ολυμπιακός. Δηλαδή, παίρνοντας παίκτες δανεικούς και στη συνέχεια αγοράζοντας τους, αφού πρώτα τους είδε με τα «ερυθρόλευκα» και διαπίστωσε ότι του «έκαναν». Από τον Μιραλάς και τον Ρομπέρτο, έως τον Μιλιβόγεβιτς και τον Σα με τον Χασάν τώρα! Τους βλέπεις, σου παίζουν, τα σκας, τους κρατάς!

· Ακόμη και με τον Ποντένσε, ουσιαστικά έτσι έγινε! Γιατί μπορεί θεωρητικά να τον πήρε ο Ολυμπιακός ως ελεύθερο, αλλά ήξερε ότι έπρεπε κάποια στιγμή να πληρώσει την Σπόρτινγκ, με την οποία ο Πορτογάλος ήταν στα δικαστήρια. Τον είδε λοιπόν τον κοντό μία σεζόν, έδωσε στην Σπόρτινγκ εφτά εκατομμύρια και τον αγόρασε και μετά τον πούλησε 20!

· Ακόμη όμως κι αν για κάποιο λόγο δεν μπορέσεις να τους αγοράσεις στο τέλος του δανεισμού τους, μπορεί να έχεις πάρει πολλά πράγματα από αυτούς σαν ομάδα. Συγνώμη, αλλά του κακόπεσε του Ολυμπιακού ένα χρόνο ο Κάμπελ; Η, ο Μαρκάνο; Ο Μακούν; Ακόμη κι ο Ορμπάιθ δανεικός ήταν τη μία σεζόν που έπαιξε.

· Και γενικότερα να το πάρεις, ο Ολυμπιακός έχει επωφεληθεί αγωνιστικά από αρκετούς δανεικούς, ακόμη κι αν στο τέλος δεν τους αγόρασε. Πήρε όμως από αυτούς πράγματα, έστω από άλλους περισσότερα κι από άλλους λιγότερα. Από τον Εντινγκά, τον Φινμπόγκασον, τον Ερνάνι, τον Ντε Λα Μπέγια.

· Φυσικά υπήρξαν και αποτυχίες η, μετριότητες. Αλλά ακόμη κι έτσι, ο Ολυμπιακός γλίτωσε πολλά χρήματα, τα οποία θα του κόστιζαν, εάν τους είχε αγοράσει. Από τους Μορ, Μπενζιά, Γκασπάρ, Μιράντα, Ζιλ Ντίας, Καρσελά, Λεάλι, Παρέδες, Σισοκό, έως τους τους Πασιέντσα, Σαντάνα, Μετζανί, Καζίμ, Βαλντέζ, Ερνάν Πέρεζ.

· Οι δανεισμοί είναι ένα παγκόσμιο φαινόμενο στο ποδόσφαιρο και διόλου κακή ιδέα. Ας θυμηθούμε ακόμη και το δεύτερο πέρασμα του Μιραλάς από τον Ολυμπιακό. όπως αποδείχθηκε, πολύ ορθώς ο Ολυμπιακός δεν τον αγόρασε από την Έβερτον, αλλά τον πήρε δανεικό. Τον είδε έξι μήνες ότι δεν έχει καμία σχέση με τον παλιό Μιραλάς και τον έστειλε πίσω. Για σκεφθείτε να τον είχε αγοράσει και να του είχε δώσει κι ένα τριετές συμβόλαιο αυτού του Μιραλάς που είδαμε. Του Μιραλάς που δεν μπόρεσε ούτε στην Αντβέρπ πέρσι να κάνει πέντε καλά παιχνίδια…

Πιο έξυπνο ήταν αυτό η, η αγορά του...Ένγκελς με 7 εκ. Ευρώ;...

Άσχετο: Άμα λάχει ο Μάριο Μπράνκο, που έφυγε από τον ΠΑΟΚ το καλοκαίρι, είναι υποψήφιος τεχνικός διευθυντής στην Ρόμα! Το αποκάλυψε για τον Πορτογάλο σήμερα το Τuttomercatoweb. Να προσέξουμε ότι η παρουσία στη Ρόμα του (επίσης Πορτογάλου) προπονητή Πάουλο Φονσέκα μπορεί να δώσει κι άλλους πόντους στον Μπράνκο, που για όσους ξέρουν είχε κάνει καλή δουλειά στον ΠΑΟΚ.

ΠΗΓΗ: sport-fm.gr