Ελλάδα - Μολδαβία: Ο Τζον Φαν'τ Σχιπ δήλωσε ικανοποιημένος από τους παίκτες της Εθνικής Ελλάδας, τονίζοντας ότι θα μπορούσαν να πετύχουν κι άλλα γκολ.

Παράλληλα, σχολίασε την επιλογή του να παίξει ως δεξιός μπακ ο Χατζηδιάκος, αλλά και την παρουσία του Ρότα στο ντεμπούτο του.

Ο Ομοσπονδιακός τεχνικός μιλώντας στην κάμερα της Cosmote TV είπε: «Κάναμε μία καλή εμφάνιση απέναντι σε έναν αντίπαλο που παίζει αμυντικά. Το πρώτο γκολ ήρθε σε εξαιρετικό σημείο στο πρώτο μέρος. Στο δεύτερο ημίχρονο θα μπορούσαμε κι άλλα γκολ αλλά ήμασταν άτυχοι. Η ομάδα αντέδρασε αρκετά καλά και είμαι ικανοποιημένος».

Για την αλλαγή θέση του Χατζηδιάκου είπε: «Αποφασίσαμε να τον βάλουμε εκεί, δεν παίζει σε αυτή την θέση. Είδαμε τις επιλογές με τον Σβάρνα και πήρα την απόφαση. Τα πήγε εξαιρετικά και είμαι χαρούμενος που τον πήραμε ξανά γιατί θέλουμε και παίκτες για τα επόμενα παιχνίδια».

Για το ντεμπούτο του Λάζαρου Ρότα τόνισε: «Είναι κομμάτι του ποδοσφαίρου να κάνεις λάθη και οι συμπαίκτες σου να σε βοηθάνε. Την άλλη φορά ο Ρότα θα διορθώσει ένα λάθος. Ήταν άτυχος στην φάση του πέναλτι που έκανε, αλλά ήταν η πρώτη του φορά στην Εθνική. Το σημαντικό είναι η νίκη, ήταν καλή και προετοιμαζόμαστε για τον επόμενο αγώνα».

 

Για το αν είδε κάτι που πρέπει να διορθώσει η Εθνική είπε: «Δεν έχω παράπονα από τους παίκτες, τα έδωσαν όλα, όταν χάναμε μπάλα πίεζαν. Θα μπορούσαμε να σκοράρουμε περισσότερα γκολ. Πάντα θέλεις περισσότερο και το σημαντικότερο είναι οι τρεις βαθμοί. Τώρα θα προετοιμαστούμε για το Κόσοβο».

Για τον όμιλο και τον επόμενο αγώνα με το Κόσοβο είπε: «Δεν κοιτάμε μόνο το Κόσοβο, αλλά την ομάδα μας, να ήμαστε πρώτοι. Αν κερδίσουμε το Κόσοβο θα πρέπει να αντιμετωπίσουμε μετά την Σλοβενία. Πρώτα να πάρουμε το καλό αποτέλεσμα με το Κόσοβο, δεν υπάρχει εύκολος αγώνας, όλα τα παιχνίδια πρέπει να τα αντιμετωπίζουμε σοβαρά με την λογική πως κάθε ομάδα θα αμύνεται όπως η Μολδαβία».

Για την σχέση με τους ποδοσφαιριστές είπε: «Ο προπονητής έχει ιδέες, δίνει εντολές και πρέπει οι παίκτες να τις ακολουθούν. Στο γκρουπ που επιλέξαμε έχουν προσαρμοστεί στον τρόπο που θέλουμε να παίξουν. Κάνουν βήματα και αυτός είναι πάντα ο τρόπος μεταξύ παικτών προπονητή, αν δεν υπάρχει επαφή ανάμεσα σε παίκτες και προπονητή αυτό θα φανεί, δεν θα προχωρήσει».