Κώστας Φορτούνης: Εντύπωση έχει προκαλέσει τα τελευταία 24ώρα η απουσία του Έλληνα άσου από την αποστολή του Ολυμπιακού για τον αγώνα με τη Μάντσεστερ Σίτι στο "Έτιχαντ".

Αντιθέτως ο Πέδρο Μαρτίνς πήρε μαζί τους Καμαρά και Σουντανί, οι οποίοι ανάρρωσαν πλήρως από τον Covid-19, ενώ εκτός έμεινε και ο Μπα, που παραμένει σε καραντίνα, για τον ίδιο λόγο.

Ο προβληματισμός μεγεθύνεται ακόμα περισσότερο από τη στιγμή που ο Πορτογάλος τεχνικός είχε σκοπό να ξεκινήσει βασικό τον 28χρονο μεσοεπιθετικό στην αναμέτρηση της 3ης αγωνιστικής του Champions League. Έτσι, όπως ανέφεραν οι πληροφορίες, η κίνηση του Μαρτίνς, να τον κάνει αλλαγή στο ημίχρονο του ματς με τον Απόλλωνα Σμύρνης αποκωδικοποιήθηκε, ότι έγινε για να τον προφυλάξει ενόψει του αγώνα στην Αγγλία.

Ο προπονητής του Ολυμπιακού στο πρώτο σχόλιο στην κάμερα της Nova μετά το ματς της 7ης αγωνιστικής της Super League εξέφρασε κάποια παράπονα αναφέροντας, ότι περίμενε περισσότερα πράγματα από παίκτες που έχουν παιχνίδια στα πόδια τους. Ο Μαρτίνς ερωτήθηκε στη συνέντευξη Τύπου για την αλλαγή του Φορτούνη, αν έγινε λόγω ενοχλήσεων και εκείνος το διέψευσε.

Από το ρεπορτάζ προέκυψε πολλαπλή ανατροπή δεδομένων. Ο Σπύρος Γρομητσάρης μιλώντας στην εκπομπή "Μιχείες" στον Alpha 9.89 την Κυριακή ανέφερε, ότι ο Φορτούνης "πήγε στου Ρέντη την Κυριακή, είπε ότι έχει κάποιες ενοχλήσεις λόγω μίας κλωτσιάς από το παιχνίδι με τον Απόλλωνα και γι' αυτό έμεινε εκτός αποστολής". 

Τη Δευτέρα, όμως, η επομπή "Αδέσποτοι" του sportdog μετέφερε διαρροή από το περιβάλλον του ποδοσφαιριστή που ανέφερε πως δεν είχε κάποιο πρόβλημα, τουλάχιστον όχι σε τέτοιο βαθμό για να μείνει εκτός εκτός αποστολής.

Όπως καταλαβαίνετε, γύρω από την υπόθεση επικρατεί ένα πέπλο μυστηρίου, από τη στιγμή που εδώ και καιρό υπάρχει θέμα με τον Φορτούνη και τη χρησιμοποίησή του από τον Μαρτίνς, κάτι που είχε σχολιαστεί και από τον ομοσπονδιακό τεχνικό μετά το ματς με τη Μολδαβία (σ.σ. "πρέπει να έχει σταθερή απόδοση και να παίζει πιο τακτικά και περισσότερο στον Ολυμπιακό").

Για το θέμα Φορτούνη μίλησε στο sportdog ένας από τους ανθρώπους που ανέδειξαν τον αρχηγό του Ολυμπιακού. Ο λόγος για τον Απόστολο Γκαραγκάνη, ο οποίος εξέφρασε την ανησυχία του για το μεγαλύτερο ποδοσφαιρικό προϊόν που έβγαλαν οι Ακαδημίες του "ΑΟ Δήμητρα-Απόλλων 2005".

"Δεν είναι ό,τι καλύτερο για τον Κώστα πάνω απ' όλα για το ψυχολογικό κομμάτι. Ο Φορτούνης είναι παίκτης ψυχολογίας. Προσωπικά πιστεύω όμως, ότι ο ποδοσφαιριστής είναι σε πολύ καλή κατάσταση αυτήν τη στιγμή. Μετά τον τραυματισμό του άρχισε ξανά να μπαίνει σε ρυθμούς υψηλούς", ήταν το πρώτο σχόλιο του μέντορα του ποδοσφαιριστή.

Στη συνέχεια εξέφρασε τον προβληματισμό του για τη μη χρησιμοποίηση του παίκτη. "Έλεγαν ότι παίζει 4-3-3 με τρία αμυντικά χαφ και ότι δεν χωρούσε ο Φορτούνης. Οι επιλογές του προπονητή πάντα είναι σεβαστές. Αλλά ούτε στο 4-2-3-1 δεν χωράει ο Κώστας; Αυτό δεν γίνεται", ανέφερε με παράπονο και ξέσπασε:

"Είναι άδικο για τον Κώστα αυτό. Και για την προσφορά του στον Ολυμπιακό, αλλά και για την αξία του ως παίκτης. Είναι από τους μεγαλύτερους και πιο ποιοτικούς παίκτες που έχει η Ελλάδα. Τώρα πάνε να τον καταστρέψουν; Δεν νομίζω, ότι ο Φορτούνης δεν ήταν ούτε για την αποστολή στο Μάντσεστερ".

Καταλήγοντας είπε: "Εγώ είμαι πολύ στενοχωρημένος. Πέρα από το γεγονός, ότι είναι πολύ καλός ποδοσφαιριστής και το βλέπει όλη η Ελλάδα, είναι και δικός μας παιδί".

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: Έσκασε ΤΩΡΑ πληροφορία-φωτιά για Φορτούνη - Είναι δυνατόν;