Facebook Pixel ΑΕΚ - Μιτάι: "Κρέμασε" την ΑΕΚ, αλλά... - Κίνδυνος να κάψει την ταλεντάρα ο Χιμένεθ - Έμπλεξε για τα καλά!
| 2021-03-14 22:25:00

"Κρέμασε" την ΑΕΚ, αλλά... - Κίνδυνος να κάψει την ταλεντάρα ο Χιμένεθ - Έμπλεξε για τα καλά!

του Γιώργου Θεοδωράκη
"Κρέμασε" την ΑΕΚ, αλλά... - Κίνδυνος να κάψει την ταλεντάρα ο Χιμένεθ - Έμπλεξε για τα καλά!

Ο Μανόλο ρισκάρει και στην Ένωση ανησυχούν πολύ τόσο για τα πλέι οφ όσο και για το αν μπορεί να διαχειριστεί σωστά το ρόστερ. Ποιος ξεκίνησε βασικός και από την αρχή φάνηκε, ότι παρουσιάζει πολλά προβλήματα;

ΑΕΚ - Μάριο Μιτάι: Ήταν ο μοιραίος παίκτης στην ήττα της ΑΕΚ από τον Βόλο την τελευταία αγωνιστική της κανονικής διάρκειας του πρωταθλήματος. Του πιστώνονται ωστόσο ορισμένα ελαφρυντικά, καθώς το παλικάρι προερχόταν από τραυματισμό.

O παίκτης επέστρεψε στα μέσα της εβδομάδας στις προπονήσεις και μπήκε στην αποστολή για την αναμέτρηση. Ωστόσο λόγω της απουσίας του τιμωρημένου Έλντερ Λόπες, ο Μανόλο Χιμένεθ αναγκάστηκε να τον ρίξει στη μάχη.

Ο Μάριο Μιτάι, περί ου ο λόγος, ξεκίνησε βασικός στο αριστερό άκρο της άμυνας και από την αρχή της αναμέτρησης κόντρα στο Βόλο φάνηκε, ότι παρουσίαζε πολλά προβλήματα και ότι η ομάδα του θα έχει θέματα από την πλευρά του. Μόλις στο 4' έχασε τον Περέα και αναγκάστηκε να του κάνει φάουλ κοντά στο κέντρο, πριν ο παίκτης του Βόλου δημιουργήσει καταστάσεις από αριστερά.

Ο Χιμένεθ του μιλούσε συνεχώς, τον ενθάρρυνε και του έλεγε μπράβο σε κάθε σωστή μεταβίβαση. Οι φωνές από τον πάγκο όμως δεν ήταν αρκετές για να του τονώσουν την αυτοπεποίθηση. Ο παίκτης έχοντας ένα ημίχρονο στο 2-2 με τον Αστέρα ήταν έξω από τα νερά και φανερά χωρίς την απαραίτητη ψυχολογία και αυτοσυγκέντρωση.

Στις καθυστερήσεις του ημιχρόνου εξαιτίας του πέναλτι που έκανε στον Περέα, το οποίο ήταν προϊόν της κατάστασης που προαναφέραμε, η ΑΕΚ βρέθηκε πίσω στο σκορ (και εν τέλει ηττήθηκε). Μάλιστα ο Χιμένεθ τον έκανε αλλαγή στο δεύτερο μέρος, τοποθετώντας στη θέση του τον Σβάρνα, ο οποίος έχει εξελιχθεί σε γαλλικό κλειδί στην άμυνα, αφού ο Ισπανός τεχνικός τον έχει χρησιμοποιήσει επίσης ως δεξί μπακ.

Ο Μιτάι είναι από τους παίκτες απ' τον οποίο η ΑΕΚ έχει μεγάλες προσδοκίες. Είναι διεθνής της Κ17 της Εθνικής Αλβανίας. Τον Δεκέμβριο έκανε ευρωπαϊκό ντεμπούτο κόντρα στη Λέστερ και έγινε ο νεότερος παίκτης της Ένωσης, που αγωνίστηκε στα ευρωπαϊκά Κύπελλα, σε ηλικία 17 ετών, 4 μηνών και 6 ημερών. 

Εν αντιθέσει ο Όλεγκ Νταντσένκο ήταν σταθερός στην απόδοσή του και κερδίζει πόντους ενόψει των πλέι οφ μέχρι να επιστρέψει ο Μιχάλης Μπακάκης.

H AEK μπαίνει 3η με 45 βαθμούς στα πλέι οφ, όπου θα δώσει μάχη με τον 2ο Άρη (51), τον 4ο ΠΑΟΚ (47) και τον 5ο Παναθηναϊκό (45) για τη δεύτερη θέση. Φυσικά ο Αστέρας του Ράσταβατς, του οποίου το αήττητο σερί έσπασε ο ΠΑΣ Γιάννινα την 26η αγωνιστική έχει λόγο και σίγουρα θα προκαλέσει ζημιές. Όσο για τον Ολυμπιακό, σε αυτά τα πλέι οφς θα είναι σαν ένα μίνι πρωτάθλημα προετοιμασίας...

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: Μεγάλη έκπληξη Φαν’τ Σιπ στην Εθνική - "Απογειώνει" Έλληνα άσο - Μάχη ΑΕΚ-ΠΑΟΚ-Ολυμπιακού!

 

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags