Ολυμπιακός: Η μεταγραφή του στον Ολυμπιακό το καλοκαίρι του 2019 είχε προκαλέσει συζητήσεις στη Σερβία! Ο Τύπος άσκησε κριτική επειδή η Παρτιζάν «έχασε» τον Σβέτοζαρ Μάρκοβιτς με την ομάδα του Πειραιά να τον αποκτά έναντι 1,5 εκατ.Ευρώ.

Ο Σέρβος στόπερ γεννήθηκε στη Μπιελίνα της Βοσνίας Ερζεγοβίνης, μια πόλη, η οποία έχει αναδειχθεί Ευρωπαϊκή Πρωτεύουσα του Αθλητισμού. Ίσως αυτός ήταν ένας από τους σημαντικότερους παράγοντες που ανέδειξαν τον Μάρκοβιτς ως ένα από τα σημαντικότερα ταλέντα της Σερβίας με τρομερά περιθώρια εξέλιξης.

Στο Λιμάνι όμως ο ανταγωνισμός ήταν μεγάλος. Ο παίκτης δεν βρήκε χώρο τη σεζόν 2019-2020 και στο δεύτερο μισό της έφυγε δανεικός για την ΑΕΛ, όπου δεν μπόρεσε να προσαρμοστεί. Τα παιχνίδια που πήρε στα πόδια του μαρτυρούν του λόγου το αληθές. Έπαιξε δύο παιχνίδια πρωταθλήματος (90' με ΠΑΟΚ και 51' με Βόλο) και έξι στα play outs.

Ο ποδοσφαιριστής δεν ήταν στα πλάνα του Πέδρο Μαρτίνς τη σεζόν 2020-2021, γι'αυτό και οι Ερυθρόλευκοι έκριναν σωστό, ότι έπρεπε να δοθεί δανεικός. Το γεγονός, ότι ο ποδοσφαιριστής είναι από τα βασικά στελέχη της Εθνικής Ελπίδων αποτέλεσε καταλυτικός παράγοντας. Στην πατρίδα του θεωρούσαν, ότι πρέπει να παίζει και έτσι πάρθηκε η απόφαση δανεισμού του στην Παρτιζάν.

Στην ομάδα του Βελιγραδίου έκανε γεμάτη χρονιά, η οποία είχε θετικότατο πρόσημο για τον ίδιο. Ήταν βασικός και αναντικατάστατος. Αγωνίστηκε σε 24 παιχνίδια για το πρωτάθλημα, πέντε για το Κύπελλο και σκόραρε από ένα γκολ σε κάθε διοργάνωση. Από τα μέσα της σεζόν μάλιστα δημοσιεύματα έκαναν λόγο για αναγέννηση του ποδοσφαιριστή.

Ο ερυθρόλευκος Τύπος ανέφερε τον περασμένο Δεκέμβριο ότι ο παίκτης έστελνε μηνύματα… επιστροφής στον Πειραιά. Τον Μάρτιο, δε, σημείωσε ένα υπέροχο γκολ, με καρφωτή κεφαλιά, παίζοντας ως αρχηγός με την Κ21 της Εθνικής Σερβίας απέναντι στην Τουρκία, κάνοντας τους πάντες στο λιμάνι να παραμιλούν.

«Ο Σβέτα ήταν σταθερός και αλάνθαστος! Αυτό είναι το σημαντικότερο για έναν παίκτη που αγωνίζεται στη θέση του κεντρικού αμυντικού», αναφέρει στο Sportdog ο ρεπόρτερ της Παρτιζάν, Βλαντιμίρ Σουκντολάκ, ο οποίος στέκεται στην εμπιστοσύνη που έδειξε ο γνωστός στο ελληνικό κοινό από τη μικρή θητεία του στον πάγκο του ΠΑΟΚ, Αλεξάνταρ Στανόγεβιτς.

Ο προπονητής τον προτίμησε από τον Μάκι Μπάνακ, έναν ποδοσφαιριστή με μεγαλύτερη εμπειρία (είναι 25), ο οποίος προήλθε από την Ακαδημία του Σάμουελ Ετό στο Καμερούν ανατράφηκε στη Μασία της Μπαρτσελόνα με την Παρτιζάν να τον αποκτά από την Ολίμπια Λουμπλιάνα.

Στην Παρτιζάν δεν θα τους... χάλαγε αν είχαν έναν ακόμα χρόνο στο ρόστερ τους τον παίκτη. «Ο Σβέτα εκπλήρωσε οτιδήποτε του ζητήθηκε! Γι'αυτό θέλουν να τον κρατήσουν», υποστηρίζει ο Σέρβος συνάδελφος και καταλήγει: «Ο Ολυμπιακός τον θέλει πίσω. Θεωρώ, ότι θα ήταν σοφότερο για τον ίδιο να επιστρέψει στην Ελλάδα. Το ελληνικό πρωτάθλημα είναι πολύ πιο δυνατό».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: "Νέος... Κάμπελ - Αφήνει στον πάγκο τον Φορτούνη" - "Με 5 εκατ. έρχεται Ολυμπιακό - Γρήγορος εξτρέμ"