Facebook Pixel Ολυμπιακός: "Νέος... Κάμπελ - Αφήνει στον πάγκο τον Φορτούνη" - "Με 5 εκατ. έρχεται Ολυμπιακό - Γρήγορος εξτρέμ"
| 2021-05-30 10:47:00

"Νέος... Κάμπελ - Αφήνει στον πάγκο τον Φορτούνη" - "Με 5 εκατ. έρχεται Ολυμπιακό - Γρήγορος εξτρέμ"

του Γιώργου Κτενά
"Νέος... Κάμπελ - Αφήνει στον πάγκο τον Φορτούνη" - "Με 5 εκατ. έρχεται Ολυμπιακό - Γρήγορος εξτρέμ"

Οι δύο παίκτες που έχουν ξεχωρίσει στο Λιμάνι και ετοιμάζουν κίνηση. Ποιοι είναι, πόσο μπορεί να κοστίσει η μεταγραφή τους και ποια στοιχεία θα προσφέρουν στο παιχνίδι της ομάδας του Πέδρο Μαρτίνς. Υπάρχουν διαφορές και ομοιότητες ανάμεσα στους δύο ακραίους.

Ολυμπιακός: Τα ονόματα των Ρις Νέλσον, της Άρσεναλ, και Κέβιν Ζορζ Ενκουντού, της Μπεσίκτας, βρίσκονται στο ρεπορτάζ των Ερυθρόλευκων, για την ενίσχυση στη θέση του εξτρέμ, και το sportdog έψαξε και έμαθε τι ισχύει με την περίπτωση του καθενός.

"Δεν θέλει Ελλάδα για 2-3 χρόνια - Θυμίζει Κάμπελ - Αφήνει στον πάγκο τον Φορτούνη"

Ο Αντώνης Τσούτης, που γνωρίζει άριστα το αγγλικό ποδόσφαιρο, μας είπε για τον νεαρό εξτρέμ της Άρσεναλ: "Φέτος δεν πήρε καθόλου παιχνίδια. Είναι σε μια φάση ταλέντων που έχει η Άρσεναλ, έχει 6-7 τέτοιους, που ψάχνονται μαζί τους. Να τον αγοράσει ο Ολυμπιακός δε νομίζω ότι μπορεί, ενώ κι εκείνος δεν θα θέλει να έρθει Ελλάδα για 2-3 χρόνια συμβόλαιο. Αλλά ομάδες τύπου Άρσεναλ δίνουν δανεικούς σε κλαμπ τής Αγγλίας παίκτες, για να είναι κοντά και να τους παρακολουθούν σε ανταγωνιστικό πρωτάθλημα", ανέφερε στο αρχικό του σχόλιο στο sportdog ο Α. Τσούτης.

Πιστεύεις ότι είναι καλή κίνηση για τον Ολυμπιακό;

"Αν τον πάρει σαφώς και είναι καλή κίνηση, πρόκειται για καλό παίκτη. Τον είχα σε εκτίμηση, η Άρσεναλ έχει πολύ καλά... φυτώρια και βγάζει πολύ καλούς παίκτες. Παίζει κυρίως στα άκρα ενώ είναι και μεσοεπιθετικός. Είναι γρήγορος, γκολ δεν έχει, αλλά είναι μπουκαδόρος. Για να μην τον έχει εμπιστευτεί καθόλου ο προπονητής όμως, κάτι πρέπει να έχει συμβεί. Πέρσι κάποια στιγμή είχε πάρει παιχνίδια. Αλλά είχε και πολλές λύσεις στη θέση του η Άρσεναλ".

Οπότε αν έρθει στον βασικό, ως μια περίπτωση τύπου Κάμπελ ας πούμε, παίρνει στο σπίτι τη φανέλα του βασικού;

"Παίζει και στο πλάι αλλά και πίσω από τον επιθετικό. Θυμίζει Κάμπελ αλλά αυτός δεν είναι τόσο περιοχίστας, το καλό του πόστο είναι στα άκρα. Κάπως σαν τον Λάζαρο, χωρίς να τους συγκρίνω, που κυρίως είναι για τα άκρα αλλά αν τον βάλεις πίσω από τον επιθετικό δεν θα χαθεί. Τώρα για το αν είναι για βασικός, θέλει και ερώτημα; Δηλαδή ποιος θα παίζει στην 11άδα αν έρθει στην ομάδα ο Νέλσον, ο Φορτούνης;".  

"4-5 εκατ. για Ενκουντού ο Ολυμπιακός - Καλύτερος ο Μπρούμα - Θυμίζει Οκκά"

Για τον Ενκουντού, που ανήκει στην Μπεσίκτας και οι Πειραιώτες είχαν προσπαθήσει και το περασμένο καλοκαίρι να τον αποκτήσουν, μιλήσαμε με τον Γιάννη Τσιακίρη που έχει άριστη γνώση του ποδοσφαίρου στην Τουρκία.

Γιάννη, ποια είναι η άποψή σου για τον Ενκουντού;

"Καλός αλλά μέχρι εκεί. Είναι σε καλή ηλικία, έκανε και καλή σεζόν φέτος. Είναι γρήγορος, παίζει στα άκρα και όχι πίσω από τον επιθετικό, μπαίνει στην περιοχή, σκοράρει κάποιες φορές αλλά γενικά δεν το έχει το εύκολο γκολ. Ούτε έχει σταθερή απόδοση, μπορεί να σου πάρει το ματς αλλά μπορεί και να το χάσει - Είναι παίκτης ψυχολογίας".

Είναι παίκτης που έχει το επίπεδο για να σταθεί βασικός στον Ολυμπιακό;

"Βασικός στο ελληνικό πρωτάθλημα, τώρα για την Ευρώπη πρέπει να δούμε και τους υπόλοιπους που θα έχει το ρόστερ. Γιατί σε σχέση με τον Μπρούμα για παράδειγμα, είναι καλύτερος ο Μπρούμα. Για εμένα είναι ένα επίπεδο πιο πάνω ο Μπρούμα στην καλή του μέρα".

Πόσα χρήματα χρήματα πιστεύεις ότι θα χρειαζόταν για να αποκτηθεί αυτός ο παίκτης και, κυρίως, πώς θα μπορούσε να ενταχθεί στην 1άδα του Ολυμπιακού;

"Με τον Μασούρα αριστερά, τον Ενκουντού δεξιά και τον Αραμπί μπροστά θα μπορούσε να είναι πολύ καλό σχήμα. Είναι παίκτης τύπου Οκκά, δηλαδή να παίζει από πλάγια και να βοηθάει τον επιθετικό. Στην Mπεσίκτας πέρσι ήταν πιο πολύ αλλαγή, φέτος είχε περισσότερο ρόλο βασικού. θεωρώ ότι αν δεν πάει για δανεισμό, η Μπεσίκτας θα ζητήσει τουλάχιστον 4-5 εκατ. ευρώ για την παραχώρησή του".

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: "Δύο deals 30 εκατομμυρίων ο Ολυμπιακός - Δύσκολα του Σεμέδο - Αυτή η ομάδα έρχεται για Μαρτίνς"

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags