Ολυμπιακός - Πέδρο Μαρτίνς: Η αξιολόγηση του έμψυχου δυναμικού στον Ολυμπιακό έχει ξεκινήσει εδώ και καιρό, αφού οι Πειραιώτες "καθάρισαν" από νωρίς το πρωτάθλημα και είχαν τον χρόνο να σχεδιάσουν την επόμενη σεζόν.

Εκτός από αυτούς που φόρεσαν φέτος την ερυθρόλευκη φανέλα, οι άνθρωποι του Ολυμπιακού παρακολουθούν και την πρόοδο των δανεικών παικτών, που θα επιστρέψουν και θα αξιολογηθούν εκ νέου από τον Πέδρο Μαρτίνς και το τεχνικό τιμ του στην προετοιμασία.

Μεταξύ των δανεικών, αυτός που θεωρείται "σίγουρος" για επιστροφή είναι ο Σβέτοζαρ Μάρκοβιτς. Ο Σέρβος κεντρικός αμυντικός πραγματοποίησε εξαιρετική σεζόν στην Παρτιζάν και οι Ερυθρόλευκοι βλέπουν τον 21χρονο να εξελίσσεται, ξεδιπλώνοντας σιγά σιγά το ταλέντο του. Άλλωστε, αν δεν τον πίστευε ο Ολυμπιακός, δεν θα δαπανούσε περίπου 1.500.000 για να τον αποκτήσει το καλοκαίρι του 2019.

Όλα δείχνουν ότι ο νεαρός θα κερδίσει μια θέση στο ρόστερ της νέας σεζόν, αποτελώντας μια καλή συμπληρωματική λύση στο κέντρο της άμυνας.

Αντιθέτως, αβέβαιο είναι το μέλλον του συμπατριώτη του, Λάζαρ Ραντζέλοβιτς, στο Λιμάνι. Ο 23χρονος εξτρέμ έκανε μια μέτρια σεζόν, την οποία ολοκλήρωσε δίχως να πετύχει γκολ. Σίγουρα όχι η εξέλιξη που ανέμεναν οι Ερυθρόλευκοι για έναν ποδοσφαιριστή που εντυπωσίασε με το ξεπέταγμά του στην πρώτη ομάδα δύο καλοκαίρια πριν.

Ο Μαρτίνς εξακολουθεί να πιστεύει στις δυνατότητες του Σέρβου, θεωρεί όμως ότι το καλύτερο για αυτόν θα ήταν να παραχωρηθεί με δανεισμό τη νέα σεζόν ώστε να πάρει περισσότερα παιχνίδια στα πόδια του.

Μάλιστα, πληροφορίες αναφέρουν ότι ο Πορτογάλος τεχνικός έχει στο μυαλό του έναν διαφορετικό τρόπο αξιοποίησης του Ραντζέλοβιτς, αφού εκτιμά ότι θα μπορούσε να αλλάξει θέση και να εξελιχθεί σε δεξιό μπακ υψηλού επιπέδου! Στο παρελθόν ο Μαρτίνς δοκίμασε τον 23χρονο άσο σε αυτή τη θέση και τα δείγματα γραφής ήταν θετικά. Αξίζει να σημειωθεί ότι κάπως έτσι, δηλαδή με αλλαγή ρόλου, έφτασε να θεωρείται σημαντική μονάδα στον Ολυμπιακό ο Θανάσης Ανδρούτος, ο οποίος άκουσε τη συμβουλή του Μαρτίνς και από κεντρικός χαφ μετατράπηκε σε δεξί μπακ. Άρα ο 50 προπονητής έχει αποδείξει πως διαθέτει... ικανό μάτι σε τέτοιες καταστάσεις.



*** ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Νέο "μπαμ" Μαρινάκη από Κίνα - Οικονομική υπέρβαση - Από τον τελικό Σίτι-Τσέλσι… στον Ολυμπιακό!