Η Εθνική Ελλάδας απέσπασε ισοπαλία 1-1 στην έδρα του Βελγίου, σε ένα ματς που η ομάδα του Φαν΄τ Σχιπ παρουσίασε δύο πρόσωπα και έδειξε σαφώς καλύτερη εικόνα στο δεύτερο ημίχρονο σε σχέση με το πρώτο.

Ο Γιώργος Τζαβέλλας ήταν ο κορυφαίος παίκτης της Εθνικής Ελλάδας, αποδεικνύοντας ότι διατηρείται σε εξαιρετική κατάσταση παρά το γεγονός ότι έχει αλλάξει θέση σε σχέση με τον ρόλο του αριστερού μπακ, στον οποίο καθιερώθηκε.

Το γκολ που πέτυχε ο 33χρονος άσος ήταν η επιβράβευση για μια πολύ θετική εμφάνιση απέναντι στο Βέλγιο του Λουκάκου, ενώ κανείς δεν μπορεί να παραγνωρίσει τα ηγετικά χαρακτηριστικά του έμπειρου άσου, που δεν φοβάται να αναλάβει τον ρόλο του καθοδηγητή στην ελληνική άμυνα. Τα στοιχεία του τον καθιστούν μια εξαιρετική περίπτωση για οποιαδήποτε ελληνική ομάδα και θα έχει ενδιαφέρον το αν τελικά θα επαναπατριστεί το φετινό καλοκαίρι. Το όνομά του έχει ήδη "παίξει" για Παναθηναϊκό, ΑΕΚ και Ολυμπιακό και το... σίριαλ αναμένεται να έχει κι άλλα επεισόδια.

Παράλληλα, από την Εθνική μας ξεχώρισαν ο παρτενέρ του Τζαβέλλα στο κέντρο της άμυνας, Κυριάκος Παπαδόπουλος, αλλά και οι δύο άσοι του Ολυμπιακού, Θανάσης Ανδρούτσος και Γιώργος Μασούρας, που έδειξαν εξαιρετική χημεία αφού συνεργάζονται πολύ συχνά και στη δεξιά πλευρά της ομάδας του Πέδρο Μαρτίνς Ο πρώτος δείχνει ότι έχει μετατραπεί σε πλήρη δεξιό μπακ και η καθιέρωσή του σε αυτή τη θέση θα μπορούσε να λύσει το πρόβλημα της Εθνικής σε μια θέση που "πονάει". Όσο για τον δεύτερο, ήταν με διαφορά ο πιο δραστήριος παίκτης της Ελλάδας και ο μοναδικός που έφτασε πολύ κοντά στο γκολ σε δύο περιπτώσεις, αλλά δεν εκτέλεσε σωστά.

Πάντως, υπάρχουν και αρνητικά συμπεράσματα από το φιλικό, τα περισσότερα εκ των οποίων αφορούν στην προβληματική επιθετική λειτουργία. Σε ένα ακόμα ματς με αντίπαλο υψηλού επιπέδου, επιβεβαιώθηκε ότι η Εθνική Ελλάδας χωλαίνει στην ανάπτυξη και στη δημιουργία ευκαιριών. Ειδικά στο πρώτο ημίχρονο, που το Βέλγιο πίεσε ψηλά, κυκλοφορία μπάλας δεν υπήρχε ούτε για δείγμα. Το στυλ παιχνιδιού με τις πολλές πάσες από τα μετόπισθεν που επιχειρεί να εφαρμόσει ο Τζον Φαν'τ Σχιπ είναι φανερό ότι δεν βγαίνει με το υπάρχον υλικό παικτών.

Σημαντικό ρόλο παίζει και το γεγονός ότι δεν υπάρχει στην ομάδα σέντερ φορ που να κάνει τη διαφορά. Ο Παυλίδης ξεκίνησε σήμερα ελλείψει του τραυματία Γιακουμάκη και ήταν από τους χειρότερους της ομάδα του Φαν'τ Σχιπ. Ο άσος της Βίλεμ δεν μπόρεσε να απειλήσει καθόλου στα 60 λεπτά που αγωνίστηκε, αλλά ούτε και να προσφέρει βοήθεια στην κυκλοφορία της μπάλας. Σε περιπτώσεις που η ομάδα δέχεται έντονο πρέσινγκ, χρειάζεται ένας επιθετικός ικανός να κρατήσει μπάλα και να προσφέρει ανάσες στους συμπαίκτες του. Ο Παυλίδης παρουσιάστηκε επιπόλαιος στις επιλογές του, ενώ από δική του λάθος πάσα προήλθε το γκολ του Βελγίου.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Ο πρώτος που "τελειώνει" ο Μιλόγεβιτς από ΑΕΚ - Πωλείται Έλληνας άσος - Φεύγει τεράστιο ταλέντο!