ΠΑΟΚ - Δημήτρης Καπετανόπουλος: Στο Metropolis 95.5 και συγκεκριμένα στην εκπομπή "Στη Σέντρα" μίλησε ο πρώην αρχηγός του Δικεφάλου του Βορρά όπου αναφέρθηκε στην πρώτη αναμέτρηση με αντίπαλο τη Ριέκα για τα play off του Conference League.

Αν μπορεί να πάρει ο ΠΑΟΚ σκορ πρόκρισης στο αποψινό ματς με τη Ριέκα: "Όλα τα ματς πριν ξεκινήσουν είναι δύσκολα. Ο ΠΑΟΚ μπορεί να το κάνει εύκολο. Μέσα στην Τούμπα μπορεί να πάρει ένα σκορ πρόκρισης. Ένα 2-0 θεωρώ ότι είναι αρκετό για την πρόκριση γιατί ο ΠΑΟΚ σκοράρει εύκολα και εκτός έδρας".

Τι πρέπει να προσέξει ο ΠΑΟΚ: "Αν παρουσιαστεί όσο σοβαρός ήταν στο δεύτερο ματς με τη Μποέμιανς, νομίζω ότι δε θα ιδιαίτερο πρόβλημα. Η Ριέκα είναι μια νεανική ομάδα που αναδεικνύει ποδοσφαιριστές και προσπαθεί να τους πουλήσει. Θα έχει αρκετά τρεξίματα στον αγωνιστικό χώρο. Το όπλο του ΠΑΟΚ θα είναι η εμπειρία σε σύγκριση με τη Ριέκα. Αν φανεί η εμπειρία και η ωριμότητα του ΠΑΟΚ, θα έρθει και ένα σκορ πρόκρισης".

Ποιους παίκτες θεωρεί κλειδιά για τον ΠΑΟΚ: "Τους παίκτες του κέντρου και τους μεσοεπιθετικούς. Για μένα τα αμυντικά χαφ είναι το Α και το Ω σε μια ομάδα. Μετά οι μεσοεπιθετικοί είναι αυτοί που θα κάνουν τη διαφορά. Οι Κούρτιτς και ο Σβαμπ είναι οι καλύτερες επιλογές. Ο Κούρτιτς προσδίδιει κύρος στη μεσαία γραμμή, έχει την κάθετη πάσα και μπορεί να αλλάξει τον ρυθμό του αγώνα. Παιχνίδι με το παιχνίδι θα γίνεται καλύτερος, θα εγκλιματιστεί και καλύτερα με συμπαίκτες του".

Για τις απουσίες της Ριέκα και αν μπορούν να αποπροσανατολίσουν του ΠΑΟΚ: "Ο ΠΑΟΚ θα είναι υποψιασμένος και σοβαρός. Το ότι λείπουν δυο σημαντικές μονάδες από τη Ριέκα, σημαίνει ότι θα έρθει να παίξει αμυντικά και να πέτυχει γκολ στην αντεπίθεση. Ο ΠΑΟΚ θα πρέπει να πιέσει ψηλά για να αποφύγει αυτό το κομμάτι. Ομάδες αυτής της δυναμικότητας κλείνονται και προσπαθούν να χτυπήσουν στην κόντρα. Αν ο ΠΑΟΚ είναι συγκεντρωμένος στο αμυντικό κομμάτι δε θα έχει πρόβλημα αφού έχει και τις σημαντικές απουσίες η Ριέκα".

Για τις μεταγραφές που θέλει ο ΠΑΟΚ: "Ακόμα και να ερχόντουσαν τώρα παίκτες δεν ξέρω αν θα εγκλιματιζόταν, χρειάζεται χρόνος. Αφού δεν έγιναν από την αρχή οι κινήσεις, δε θα μπορούσαν να προσφέρουν σε αυτά τα ματς. Θα πρέπει να γίνουν προσεγμένες προσθήκες. Μετά και τη φυγή και του Τζόλη θα πρέπει να γίνουν 2-3 δυνατές κινήσεις".

Γιατί δεν γίνονται στην ώρα τους: "Νομίζω ότι το σκάουτινγκ δεν σταματά να προκρίνει κάποιους παίκτες. Μπορεί όμως για τον Α η Β λόγο να χαλάσει μια μεταγραφή. Η ομάδα σίγουρα χρειάζεται ενίσχυση. Πιστεύω ήδη θα είναι σε προχωρημένες συζητήσεις και είναι τακτική να μην ανακοινώνει παίκτη πριν κλείσει. Χρειάζονται λεπτοί χειρισμοί και προσεγμένες κινήσεις για αν γίνει μια μεγάλη μεταγραφή".

Αν θα είναι βελτιωμένος ο ΠΑΟΚ: "Κάθε ματς είναι διαφορετικό. Ο προπονητής έχει δει τη Ριέκα. Μέσα στην Τούμπα ο ΠΑΟΚ είναι επιθετικός, δημιουργεί καταστάσεις", είπε ο πρώην αρχηγός του ΠΑΟΚ, Δημήτρης Καπετανόπουλος.