Όπως το 2004, έτσι και τώρα, η εθνική θα ανοίξει το τουρνουά με τη διοργανώτρια Πολωνία. Και προληπτικός να μην είσαι δεν μπορείς να μην θυμηθείς ότι το ίδιο συνέβη και το 2004 όταν στο Ντραγκάο κερδίσαμε την Πορτογαλία. Συνδετικός κρίκος ότι τώρα έχουμε Πορτογάλο προπονητή!

Επίσης πολύ καλο σημάδι έίναι ότι η εθνική θα παίξει στην Πολωνία και όχι στην Ουκρανία, όπου οι αποστάσεις είναι μεγαλύτερες.

Οσον αφορά τις αντιπάλους, τόσο η Πολωνία όσο και η Ρωσία δεν ήταν οι πιο δυνατές από τα αντίστοιχα γκρουπ δυναμικότητας. Οταν αποφεύγεις την Ισπανία, τη Ιταλία, τη Γερμανία, την Ολλανδία, δεν μπορείς παρά να είσαι ευχαριστημένος. Ακόμη και η Τσεχία, είναι μια ομάδα στα μέτρα μας.

Είναι ένας όμιλος ισορροπημένος όπου κανείς δεν μπορεί να πει από τώρα πως έχει εξασφαλισμένη την πρόκριση στη επόμενη φάση. Όλα θα κριθούν στις λεπτομέρειες.

Το μόνο αρνητικό είναι πως γενικά το ελληνικό ποδόσφαιρο δυσκολεύεται με αυτό των πρώην ανατολικών χωρών. Αλλά όπως είδαμε στο πρόσφατο παιχνίδι με τη Ρωσία αλλά και παλιότερα με την Πολωνία, έχουμε προοδεύσει και τις βλέπουμε πλέον στα μάτια. Το ίδιο ισχύει και για τη Τσεχία, που είναι μια ποιοτική αλλά και ασταθής ομάδα που προκρίθηκε στα μπαράζ. Συμπερασματικά η εθνική έχει τύχη και αν αυτό συνεχιστεί μπορεί να κάνει εξαιρετική πορεία στο EURO 2012.

Α, και κάτι άλλο, τώρα πρέπει να βρούμε άλλον αντίπαλο για τις 29 Φεβρουαρίου αφού δεν θα γίνει το προγραμματισμένο φιλικό με τη Τσεχία.

Πηγή: pamesports.gr