Η Εθνική Ελλάδος αρχίζει και είναι πλήρης ενόψει των επερχόμενων αγώνων. Την πρώτη τους προπόνηση με την ομάδα έκαναν την Κυριακή ο Δημήτρης Γούτας με τον Χρήστο Τζόλη. Ο τελευταίος κλήθηκε για να αντικαταστήσει τον Ταξιάρχη Φούντα.

Την Δευτέρα εντάχθηκαν στις προπονήσεις οι Κώστας Τσιμίκας, Παντελής Χατζηδιάκος και Βαγγέλης Παυλίδης, ενώ επέστρεψε και από την ειδική άδεια που του χορηγήθηκε ο Γιώργος Αθανασιάδης.

Υπενθυμίζουμε ότι η Εθνική ομάδα προετοιμάζεται για τους αγώνες που θα δώσει το προσεχές διάστημα για το Nations League. Το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα αντιμετωπίζει την Βόρεια Ιρλανδία στο Μπέλφαστ (2/6) , το Κόσοβο στην Πρίστινα (5/6), την Κύπρο (9/6) και το Κόσοβο (12/6) στο Πανθεσσαλικό Στάδιο Βόλου.

 

Οι πρώτες σκέψεις του Πογέτ

 

Ο Γκουστάβο Πογέτ καταστρώνει τα πλάνα του ενόψει του επερχόμενου αγώνα στο Μπέλφαστ με την Βόρεια Ιρλανδία. Όλα δείχνουν ότι κάτω από τα δοκάρια θα καθίσει ο Οδυσσέας Βλαχοδήμος, ο οποίος ήταν και ο τερματοφύλακας που επέλεξε στα προηγούμενα ματς ο έμπειρος κόουτς. Η παρουσία του Μπάλντοκ και η κλήση του Κώτσιρα αυτόματα ανεβάζει επίπεδο τη χώρα μας στο δεξί άκρο της άμυνας, ωστόσο οι εμφανίσεις του Κώτσιρα με τον Παναθηναϊκό στο κλείσιμο της σεζόν, αλλά και το γεγονός ότι ο Μπάλντοκ τώρα αρχίζει και γνωρίζει τους νέους του συμπαίκτες, καθιστούν ως φαβορί τον κυπελλούχο Ελλάδος για να ξεκινήσει.

 

Όσον αφορά τα στόπερ φαντάζει απίθανο να μην ξεκινήσει ως βασικός ο Ντίνος Μαυροπάνος που μαγεύει με τις εμφανίσεις του, ενώ η λογική λέει πως στο πλάι του θα είναι ξανά ο Χατζηδιάκος. Όσον αφορά το αριστερό άκρο της άμυνας, επίσης φαντάζει απίθανο να μην ξεκινήσει ως βασικός ο Κώστας Τσιμίκας, ο οποίος θα προλάβει να κάνει ικανοποιητικό αριθμό προπονήσεων για να παίξει με... κεκτημένη ταχύτητα και από τον τίτλο που έδωσε στην Λίβερπουλ με την Τσέλσι, έστω και εάν χάθηκαν το πρωτάθλημα και το Τσάμπιονς Λιγκ στο νήμα.

 

Όσον αφορά τον άξονα σίγουρα είναι σημαντική η επιστροφή του Δημήτρη Κουρμπέλη, ωστόσο η κατάσταση του δύσκολα θα τον κάνει να ξεκινήσει βασικός με το καλημέρα! Έτσι προβάδισμα για την τριάδα στα χαφ θα έχουν οι Σιώπης, Μπουχαλάκης και Μπακασέτας, ενώ θέση θα διεκδικήσει με αξιώσεις και ο Πέτρος Μάνταλος, είτε στα χαφ, είτε στην μεσοεπιθετική γραμμή. Ούτως ή άλλως ήταν και βασικός στον αγώνα με την Ρουμανία, που είχε φέρει τη νίκη στη χώρα μας!

 

Από εκεί και πέρα τα πράγματα στην μεσοεπιθετική γραμμή είναι... δύσκολα με τον Δημήτρη Πέλκα, που θα ήταν και υποψήφιος στην βασική ενδεκάδα να λείπει λόγω τραυματισμού. Αυτός είναι και ο λόγος που δεν αποκλείεται να δούμε για πρώτη φορά στην ενδεκάδα τους Μάνταλο και Μπακασέτα μαζί. Όσον αφορά τις άλλες δύο θέσεις όλα δείχνουν ότι θα ξεκινήσει στην μια εκ των δύο θέσεων ο Δουβίκας, ενώ οι πιθανότητες θα είναι μοιρασμένες για τους Γιακουμάκη και Παυλίδη!

 

Υπενθυμίζεται πως μεταξύ άλλων δεν κλήθηκαν οι Σταφυλίδης, Λύρατζης, Κυριακόπουλος, Νικολάου, Βρουσάι, Κουρφαλίδης, Κουλούρης και Φορτούνης.

 

Η αρχική αποστολή του Γκοστάβο Πογέτ, στην οποία προστέθηκαν οι Μπάλντοκ και Τζόλης με τον Φούντα να μένει εκτός:

 

 Γιώργος Αθανασιάδης, Σωκράτης Διούδης, Αλέξανδρος Πασχαλάκης, Οδυσσέας Βλαχοδήμος, Δημήτρης Γιαννούλης, Δημήτρης Γούτας, Παντελής Χατζηδιάκος, Γιάννης Κώτσιρας, Κωνσταντίνος Μαυροπάνος, Λάζαρος Ρότα, Κώστας Τσιμίκας, Γιώργος Τζαβέλλας, Σωτήρης Αλεξανδρόπουλος, Τάσος Μπακασέτας, Ανδρέας Μπουχαλάκης, Δημήτρης Κουρμπέλης, Πέτρος Μάνταλος, Γιάννης Παπανικολάου, Μανώλης Σιώπης, Τάσος Χατζηγιοβάνης, Δημήτρης Λημνιός, Τάσος Δουβίκας, Ταξιάρχης Φούντας, Γιώργος Γιακουμάκης, Γιώργος Μασούρας, Βαγγέλης Παυλίδης.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Πάρτι στο Λιμάνι για τον υποβιβασμό - Εξτρέμ από "πάνω ράφι" και... τζάμπα - Τον θέλει όλη η Ευρώπη