Facebook Pixel Άρης – Γκόμελ: "Παράνοια" με τον Άρη στο Βικελίδης - Διέλυσε τη Γκόμελ με ανατροπή και αφήνει πολλές υποσχέσεις
| 2022-07-21 22:51:00

"Παράνοια" με τον Άρη στο Βικελίδης - Διέλυσε τη Γκόμελ με ανατροπή και αφήνει πολλές υποσχέσεις

Sportdog Team
"Παράνοια" με τον Άρη στο Βικελίδης - Διέλυσε τη Γκόμελ με ανατροπή και αφήνει πολλές υποσχέσεις

Μια κλάση πάνω έδειξε το σύνολο του Μπούργκος απέναντι στους Λευκορώσους και πλέον είναι με το ενάμισι πόδι στον τρίτο προκριματικό του Conference League.

Άρης – Γκόμελ: Μπορεί οι Κίτρινοι να… αγχώθηκαν στην αρχή με το τέρμα των Λευκορώσων, όμως κατάφεραν να κάνουν εκπληκτικό παιχνίδι και να φτάσουν στη νίκη με 5-1, με γκολ των Γκρέι, Ιτούρμπε, Καμάτσο και Πάλμα και να έχουν… αγκαλιάσει την πρόκριση στον τρίτο προκριματικών του Conference League όπου περιμένει η Μακάμπι Τελ Αβίβ. Οι παίκτες του Μπούργκος έδειξαν πολύ καλύτεροι από τους αντιπάλους τους σε όλο το 90λεπτο και θα μπορούσαν να φτάσουν και σε μεγαλύτερο σκορ ενόψει της ρεβάνς που θα γίνει σε μια εβδομάδα από σήμερα και πάλι στο «Κλ. Βικελίδης».

Το ματς:

Οι Κίτρινοι ξεκίνησαν τον αγώνα στο Κλ. Βικελίδης πολύ δυνατά, θέλοντας να πιέσουν τους Λευκορώσους και να επωφεληθούν την απίστευτη ατμόσφαιρα που είχαν δημιουργήσει η φίλοι της ομάδας, έχοντας σαν στόχο να βρουν νωρίς δίχτυα. Μάλιστα οι παίκτες του Μπούργκος πίεζαν πολύ τους αντιπάλους τους, με αποτέλεσμα οι γηπεδούχοι να έχουν συνεχώς τη μπάλα στα πόδια τους. Μετά το πρώτο… σοκ οι φιλοξενούμενοι θέλησαν να ανεβάσει και αυτή με την σειρά της την άμυνά της, ενώ παράλληλα κυκλοφορούσε την μπάλα πολύ καλύτερα. Οι Λευκορώσοι μάλιστα θα «παγώσουν» το γήπεδο όταν στο 11’ μετά από εκτέλεση φάουλ και ένα πρώτο γύρισμα, ο Άφι θα πάρει την κεφαλιά, η μπάλα θα χτυπήσει στον Φαμπιάνο, θα ξεγελάσει τον Κουέστα και γίνει το 0-1. Οι παίκτες του Μπούργκος θα καταφέρουν να απαντήσουν άμεσα, μιας και ο Πάλμα στο 14’, θα ανατραπεί από τον Κουσίντσκι, με τον διαιτητή να καταλογίζει το πέναλτι. Την εκτέλεση θα αναλάβει ο Γκρέι, που θα σημαδέψει το οριζόντιο δοκάρι και αμέσως μετά τη μπάλα να περνάει την γραμμή του τέρματος, με τον βοηθό να το καταλογίζει άμεσα και τους Κίτρινους να φτάνουν στην ισοφάριση.

Επτά λεπτά με το τέρμα το Γκρέι η Γκόμελ θα φτάσει πολύ κοντά να κάνει το 1-2. Μετά από εκτέλεση κόρνερ και λάθη στην άμυνα των Κίτρινων η μπάλα θα φτάσει στον Άφι που θα σουτάρει μόνος του από το ύψος της μικρής περιοχής, χωρίς να βρει στόχο όμως. Το μεγάλο πρόβλημα των γηπεδούχων ήταν ότι όσο πέρναγε η ώρα η άμυνά τους ήταν περισσότερο παθητική κάτι που έδινε άνεση στους φιλοξενούμενους να γυρίζουν την μπάλα. Στο 27’ οι γηπεδούχοι θα χάσουν μεγάλη ευκαιρία όταν ο Ιτούρμπε θα βρει εξαιρετικά τον Καμάτσο που θα βγει τετ α τετ απέναντι στον τερματοφύλακα της Γκόμελ, με τον τελευταίο να τον νικάει. Στην συνέχεια της φάσης οι Κίτρινοι θα κερδίσουν φάουλ, με τον Ιτούρμπε να το εκτελεί εκπληκτικά και να δίνει το προβάδισμα στην ομάδα του. Οι παίκτες του Μπούργκος δεν θα βγάλουν το… πόδι από το γκάζι και μετά από τρία λεπτά ο Πάλμα θα βρει κάθετα τον Καμάτσο που με δυνατό σουτ θα κάνει το 3-1 μέσα σε αποθέωση.

Το δεύτερο ημίχρονο θα ξεκινήσει με τον ίδιο τρόπο για τους Κίτρινους, που πίεζαν την άμυνα της Γκόμελ θέλοντας με αυτόν τον τρόπο να βρουν άμεσα κι άλλο τέρμα, με τον Γκρέι τέσσερα λεπτά μετά την σέντρα, να προσπαθεί να πιάσει ένα ανάποδο ψαλίδι, μετά από σέντρα του Πάλμα, αλλά χωρίς αποτέλεσμα. Οι φιλοξενούμενοι θα ανεβάσουν τον ρυθμό τους, μιας και πιέζονταν και από το σκορ και θα αποκτήσουν και πάλι την κατοχή, ενώ στο 53’ μετά από ωραία κίνηση ο Μπάγκα θα σουτάρει από πλάγια θέση, με την μπάλα να κοντράρει στον Φαμπιάνο και να περνάει κόρνερ. Ο Άρης όμως θα βρει για ακόμα μια φορά δίχτυα και πάλι με εκπληκτικό τρόπο, όταν στο 61’ ο Πάλμα με μια εξαιρετική εκτέλεση φάουλ θα κάνει το σκορ 4-1 δείχνοντας ότι είναι το απόλυτο αφεντικό του ζευγαριού.

Το υπόλοιπο του αγώνα στο Βικελίδης είχε διαδικαστικό χαρακτήρα με τους Λευκορώσους να είναι αυτοί που συνέχισαν να έχουν την μπάλα στα πόδια, αλλά χωρίς να απειλούν ιδιαίτερα τον Κουέστα, ενώ αντίθετα οι Κίτρινοι ήθελαν να χτυπήσουν στην κόντρα με την ταχύτητα που διαθέτουν, με τον Χερμάν Μπούργκος να δίνει χρόνο και σε παίκτες που δεν είχαν ξεκινήσει, θέλοντας να φρεσκάρει την ομάδα του. Οι γηπεδούχοι θα παρά το σκορ θα πιέσουν σε κάθε φάση που μπορούν να επωφεληθούν από λάθη των αντιπάλων τους και στο 78' ο Πάλμα θα μείνει ψηλά θα κλέψει κλέψει την μπάλα στην πάσα που θα προσπαθήσει να κάνει ο τερματοφύλακας της Γκόμελ, Σαντόβσκι, και θα πασάρει στον Γκρέι που σε κενή εστία θα κάνει το 5-1! Δύο λεπτά μετά οι Κίτρινοι θα ακουμπήσουν και το έκτο γκολ, με τον Μαντσίνι να βρίσκει κάθετα τον Γκρέι που θα βγει τετ α τετ με τον Λευκορώσο γκολκίπερ, με το πλασέ του όμως να περνάει άουτ, ενώ λίγο λεπτά μετά ο Χατζηιωάννου που είχε περάσει ελάχιστα πριν θα σουτάρει δυνατά, με τον Σαντόβσκι να αποκρούει δύσκολα και το σκορ να μην αλλάζει μέχρι το τέλος του αγώνα.

Σκόρερ: 15’, 78' Γκρέι (πεν), 28’ Ιτούρμπε, 31’ Καμάτσο, 61' Πάλμα – 11’ Άφι

Άρης: Κουέστα, Οντεμπάγιο, Μπράμπετς, Φαμπιάνο, Πίρσμαν (83' Μαζικού), Καμάτσο, Νταμπό (70' Ντιοπ), Ντουκουρέ, Ιτούρμπε (70' Μαντσίνι), Πάλμα, Γκρέι (83' Χατζηιωάννου).

Γκόμελ: Σαντόβσκι, Γιούρι, Αφι, Ματβέιτσικ, Κουσίτσκι, Καστρόβ, Μπάγκα, Σέντκο (80' Ποταπένκο), Αλεξέγιεβιτς (43’ Αλεξίεβιτς), Αντεόλα (73' Γιερμάκοβιτς), Μάκας (73'  Γκογκολασβίλι).

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags