Facebook Pixel H μέρα που ο Φίγκο έγινε... προδότης!
| 2022-07-24 08:17:00

H μέρα που ο Φίγκο έγινε... προδότης!

Sportdog Team
H μέρα που ο Φίγκο έγινε... προδότης!

Σαν σήμερα έσκασε η μεγάλη βόμβα! Η Ρεάλ κλέβει τον Πορτογάλο από τη Μπαρτσελόνα.

Ο υποψήφιος πρόεδρος της Ρεάλ Μαδρίτης, Φλορεντίνο Πέρεθ, το καλοκαίρι του 2000, θέλοντας να δελεάσει τον κόσμο και να κερδίσει την ψήφο τους, υπόσχεται την απόκτηση του Πορτογάλου.

Ο Φίγκο έχει τρομακτική ρήτρα και ελάχιστοι μπορούσαν να φανταστούν ότι ο Πορτογάλος έχει συμφωνήσει με την Ρεάλ.

Ο Πέρεθ εκλέγεται και πολλοί στοιχηματίζουν ότι θα εκτεθεί απέναντι στον κόσμο της Ρεάλ.

Και όμως, το λέει και το κάνει!

Με ένα ποσό ρεκόρ για την εποχή, καθώς η μεταγραφή θα στοιχίσει 62 εκατομμύρια ευρώ.

Ο Φίγκο μετατρέπεται σε μία νύχτα από ήρωας σε προδότης στη Βαρκελώνη

Το μίσος των οπαδών έφτασε στο σημείο να δημιουργήσουν ιστοσελίδα στο διαδίκτυο εναντίον του Φίγκο (www.antifigo.com)!

Η κλήρωση του ισπανικού πρωταθλήματος έφερε τις δύο αιώνιες αντιπάλους νωρίς-νωρίς αντιμέτωπες στη Βαρκελώνη, όπου οι οπαδοί της Μπαρτσελόνα περίμεναν τον Φίγκο με άγριες διαθέσεις.

Λίγες ημέρες πριν από τον αγώνα ένας σύνδεσμος οπαδών της Μπάρτσα του έστειλε ένα γράμμα, όπου μεταξύ άλλων του έγραφαν: «Νομίζαμε ότι ήσουν ειλικρινής, αλλά αποδείχθηκες μισθοφόρος, που αγαπάει μόνο το χρήμα. Η Μπαρτσελόνα θα παραμείνει η καλύτερη ομάδα στον κόσμο, αλλά εσύ θα είσαι ένας πλούσιος-φτωχός άνθρωπος.

Σου ευχόμαστε να έχεις την ίδια τύχη με τον Ρονάλντο» (σ.σ. εννοώντας τον σοβαρό τραυματισμό του Βραζιλιάνου).

Ο αγώνας του «Καμπ Νου» θα του μείνει αξέχαστος. Ο θόρυβος των αποδοκιμασιών ήταν εκκωφαντικός και ο Φίγκο γίνεται στόχος αντικειμένων και οτιδήποτε άλλο μπορεί να φανταστεί κανείς! Ο Πορτογάλος θρύλος είδε να του πετούν στο κόρνερ από κέρματα, μέχρι... γουρουνοκεφαλή και ολόκληρο μπουκάλι ουίσκι!

Ο Μίτσελ Σαλγάδο, που ακολουθούσε τον Πορτογάλο στα κόρνερ για να του κάνει γρήγορα την πάσα και να φεύγουν μαζί από τα επικίνδυνα σημεία, έπειτα από κάποια στιγμή γύρισε και του είπε «φίλε ξέχνα του, είσαι μόνος σου σε αυτό, φεύγω...». Τόσο τον είχε τρομάξει η διάθεση του πλήθους να πετάξει ό,τι μπορούσε να βρει προς το μέρος τους.

«Δεν γινόταν διαφορετικά. Κάθε φορά που κερδίζαμε κόρνερ και ο Λουίς πήγαινε προς τα κει έπεφτε μέσα ότι μπορεί κανείς να φανταστεί. Κέρματα, γυαλιά, μαχαίρια, μέχρι και μπουκάλι ουίσκι, νομίζω J&B ή Johnnie Walker. Σκέφτηκα πως ήταν καλύτερα για μένα να μείνω μακριά» ήταν η περιγραφή του Σαλγάδο για όσα βίωσε εκείνη τη νύχτα.

Χρόνια είχαν να ζήσουν τέτοια ατμόσφαιρα στο ισπανικό ποδόσφαιρο!

Ο Φίγκο προσπαθεί να μείνει ψύχραιμος και σε μεγάλο βαθμό τα καταφέρνει. Όλη αυτή η κατάσταση, τον κάνει περισσότερο αγαπητό στους φίλους της Ρεάλ Μαδρίτης που τον «προστατεύουν» με τα δικά τους συνθήματα στο «Μπερναμπέου».

Ο Φίγκο θα προσαρμοστεί γρήγορα όντας μέλος πια των «γκαλάκτικος» και καθώς και άλλα αστέρια φθάνουν στην Μαδρίτη, θα κατακτήσει πρωτάθλημα τόσο το 2001, όσο και το 2003, ενώ θα πάρει και το πρώτο Τσάμπιονς Λιγκ της καριέρας του, το 2002 όταν η «βασίλισσα» επικράτησε στον τελικό της Μπάγερν Λεβερκούζεν 2-1.  

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags