Facebook Pixel Φιλικό Ολυμπιακός-ΑΕΚ στο Καραϊσκάκη! Εποχή Μελισσανίδη με ποδαρικό Κόκκαλη (ΒΙΝΤΕΟ)
| 2022-08-09 16:20:00

Φιλικό Ολυμπιακός-ΑΕΚ στο Καραϊσκάκη! Εποχή Μελισσανίδη με ποδαρικό Κόκκαλη (ΒΙΝΤΕΟ)

Sportdog Team
Φιλικό Ολυμπιακός-ΑΕΚ στο Καραϊσκάκη! Εποχή Μελισσανίδη με ποδαρικό Κόκκαλη (ΒΙΝΤΕΟ)

Ανανέωση στο ρόστερ και πρόκριση στους ομίλους του Champions League.

Αθλητικό Σαν Σήμερα: 9-8-1993. Στο γήπεδο “Γ.Καραϊσκάκης” η πρωταθλήτρια ΑΕΚ αντιμετώπισε τον Ολυμπιακό σε φιλικό αγώνα προετοιμασίας. Πρόεδρος των ερυθρολεύκων λίγους μήνες πριν ανέλαβε ο Σωκράτης Κόκκαλης και η ομάδα με Εστάϊ, Κρίστενσεν αλλά και Αμανατίδη, Ιωαννίδη είχε μεγάλες βλέψεις για την κατάκτηση του πρωταθλήματος, αφού έμπαινε στον 7ο χρόνο χωρίς να γευτεί τη χαρά αυτή. Από την άλλη πλευρά η ένωση βάδιζε στη δεύτερη σαιζόν της με Μελισσανίδη–Καρρά στο τιμόνι και η ομάδα οργανωτικά είχε ανέβει επίπεδο σε πολλούς τομείς.

Ο Μπάγεβιτς, ως απόλυτο αφεντικό στο αγωνιστικό τμήμα, θέλησε να ανανεώσει την ομάδα αποδεσμεύονταν τους παλιούς Μήνου, Καραγκιοζόπουλο (πήγαν στον Απόλλωνα), Παύλο Παπαϊωάννου, Βασιλόπουλο και Λαμπρό Γεωργιάδη (υπέγραψαν στην Καλαμάτα) ενώ έδωσε περισσότερες ευκαιρίες στους νεαρούς Τσιάρτα, Κοπιτσή, Ατματσίδη, Κασάπη και Μπορμπόκη.

Το παιχνίδι αυτό είναι το τελευταίο μέχρι σήμερα φιλικό μεταξύ ΑΕΚ και Ολυμπιακού, οι σχέσεις ήταν αρκετά καλές, άλλωστε ο μεγάλος αντίπαλος τότε ήταν ο Παναθηναϊκός του Βαρδινογιάννη. Στον αγωνιστικό χώρο οι ποδοσφαιριστές έπαιξαν καλά για την εποχή, οι ομάδες δεν ήταν ακόμα έτοιμες, με δεδομένο πως τα Ευρωπαϊκά παιχνίδια ξεκινούσαν τον επόμενο μήνα. Ο δικέφαλος είχε κληρωθεί με την πρωταθλήτρια Ευρώπης Μαρσέϊγ στον πρώτο προκριματικό γύρο για την είσοδο στους ομίλους του Champions league, αγώνας που ήταν προγραμματισμένος για τα μέσα του Σεπτέμβρη.

Ήταν η περίοδος που είχε ξεσπάσει το σκάνδαλο Ταπί και διέλυσε τη Μαρσέϊγ ενώ η ένωση τελικά κλήθηκε να αντιμετωπίσει τη Μονακό στους προκριματικούς αγώνες. Ο δικέφαλος άνοιξε το σκορ μετά από εύστοχη εκτέλεση πέναλτι του Δημητριάδη, ενώ το τελικό 1-1 διαμόρφωσε ο Βαϊτσης.  

Μίλησαν Καπετάνος και “Λύμπε”

9-8-2006. Για τον τρίτο προκριματικό γύρο του champions league η ΑΕΚ αντιμετώπισε την Σκωτσέζικη Χάρτς, στο στάδιο Μάρεϊφιλντ και όχι στο Τάϊνκαστλ παραδοσιακή έδρα των γηπεδούχων. H Χάρτς ήταν ποιο έτοιμη ομάδα, αφού το πρωτάθλημα της χώρας της είχε ήδη ξεκινήσει, μάλιστα 3 μέρες πριν είχε κερδίσει την Σέλτικ με 2-1, στο ντέρμπι εκείνης της αγωνιστικής. Στη Σκωτσέζικη ομάδα αγωνίζονταν και δυο Έλληνες ο Χρήστος Καρυπίδης και ο Τάκης Φύσσας.

Η ΑΕΚ δεν είχε σοβαρά προβλήματα, εκτός το ότι δεν μπορούσε να χρησιμοποιήσει τον νεοαποκτηθέντα Γκουστάβο Μαντούκα, που είχε δικαίωμα συμμετοχής από τον επόμενο γύρο, άλλωστε ο δικέφαλος είχε καλή παράδοση με Σκωτσέζικες ομάδες, αφού είχε αποκλείσει στο παρελθόν Ρεϊντζερς και Χιμπέρνιαν.

Η ένωση ξεκίνησε πολύ δυνατά το παιχνίδι και κυριάρχησε στον αγωνιστικό χώρο, λίγο όμως η ατυχία λίγο ο τερματοφύλακας Γκόρντον το πρώτο ημίχρονο έληξε ισόπαλο χωρίς τέρματα. Στην επανάληψη ο δικέφαλος ξεκίνησε νωθρά, το πλήρωσε ακριβά στο 62΄οταν ο Μικολιούνας έστειλε την μπάλα στα δίχτυα, μετά από σουτ του Μπένταρ η μπάλα προσέκρουσε στο δοκάρι και ο Λιθουανός πήρε το ριμπάουντ. Στο 66΄ ο Αγκουιάρ αποβλήθηκε με δεύτερη κίτρινη, έτσι το πεσμένο ηθικό των κιτρινόμαυρων παικτών αναπτερώθηκε. Οι Σκωτσέζοι μαζεύτηκαν στην άμυνα τους, ενώ η ΑΕΚ ανέβηκε. Η πολυκοσμία στην άμυνα της Χάρτς δυσκόλευε τα πράγματα. Στο 89ο λεπτό όμως ο Παντελής Καπετάνος με κεφαλιά έστειλε την μπάλα στην αντίθετη πλευρά του τερματοφύλακα, ισοφαρίζοντας σε 1-1. Στο τελευταίο λεπτό των καθυστερήσεων, στο 93΄, ο Νίκος Λυμπερόπουλος ευνοημένος από κόντρα αμυντικού σε σουτ που επιχείρησε έξω από την μεγάλη περιοχή, σημείωσε το 1-2 που έδωσε τη μεγάλη νίκη και το προβάδισμα στην ΑΕΚ για τη συμμετοχή στην κορυφαία Ευρωπαϊκή διοργάνωση.

Χαρακτηριστικό της υπεροχής της ΑΕΚ ήταν το στατιστικό στοιχειό των 32 σουτ στην περιοχή της Χάρτς, νούμερο το οποίο έφτανε η ένωση σε δυο ή τρία παιχνίδια. Η σύνθεση του Λορέντσο Σέρα Φερέρ ήταν Σορεντίνο, Παουτάσο (80΄Τζιωρτζιόπουλος), Δέλλας, Τσιρίλο, Γεωργέας, Έμερσον, Ίβιτς, Σέζαρ, Λαγός (64΄Λάκης), Καπετάνος, Λυμπερόπουλος.

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags