Εθνική Ελλάδας: Ο έμπειρος μέσος στις 31 Αυγούστου 1988 έγινε 34 ετών και ο ομοσπονδιακός προπονητής εκτιμά πως δεν έχει να προσφέρει στην «γαλανόλευκη», ενόψει των επόμενων μεγάλων διοργανώσεων.

O Γ. Πογέτ, έχει κάνει μεγάλο λάθος και δεν γνωρίζει τον Ζέκα. Ο Ζοζέ Κάρλος Γκονσάλβες Ροντρίγκες, όπως είναι το πλήρες όνομα του, όσο αγωνίζεται θα δίνει το 100% των δυνατοτήτων του. Και έναν τέτοιο ποδοσφαιριστή τον έχει ανάγκη η ανανεωμένη Εθνική μας Ομάδα τόσο για τον αγωνιστικό χώρο, όσο και για τα αποδυτήρια.

Ο Ζέκα δεν είναι Ελληνας, αλλά έχει… ελληνική ψυχή. Είναι μαχητής και γι’ αυτό έφτασε τόσο ψηλά στην καριέρα του.

Για τον μέσο της Κοπεγχάγης ήταν και είναι μεγάλη χαρά και τιμή να αγωνίζεται με την φανέλα της Εθνικής μας Ομάδας και ποτέ δεν το είδε ως αγγαρεία. Ενώ δυστυχώς, υπάρχουν Ελληνες ποδοσφαιριστές, που έβλεπαν και βλέπουν ως αγγαρεία να βρίσκονται στο εθνικό μας συγκρότημα. Και με τον τρόπο τους βρέθηκαν εκτός Ομάδας.   

Η «γαλανόλευκη» έχει ανάγκη τον Ζέκα και γι’ αυτό ο Πογέτ πρέπει να κάνει και δεύτερες σκέψεις για την συγκεκριμένη περίπτωση. Κι αν δεν κάνει, πρέπει να του το πουν οι άμεσοι συνεργάτες του που γνωρίζουν τι είναι ο Ζέκα ως ποδοσφαιριστής και ως άνθρωπος.  

Και το κερασάκι στην τούρτα στην υπόθεση Ζέκα: Ο 34χρονος μέσος όχι μόνο ήταν βασικός στο παιχνίδι Τσάμπιονς Λιγκ της Κοπεγχάγης με την Σεβίλλη, αλλά αναδείχθηκε και MVP!!! Κατά τα άλλα δεν έχει θέση στην Εθνική μας Ομάδας.