Facebook Pixel 30.000 λυσσασμένοι ΑΕΚτζήδες μέσα στη Φιλαδέλφεια! Πανηγύρισαν ιστορική πρόκριση (ΒΙΝΤΕΟ)
| 2022-09-27 10:14:00

30.000 λυσσασμένοι ΑΕΚτζήδες μέσα στη Φιλαδέλφεια! Πανηγύρισαν ιστορική πρόκριση (ΒΙΝΤΕΟ)

Sportdog Team
30.000 λυσσασμένοι ΑΕΚτζήδες μέσα στη Φιλαδέλφεια! Πανηγύρισαν ιστορική πρόκριση (ΒΙΝΤΕΟ)

Αξέχαστη βραδιά που οι Ενωσίτες έχουν κρατήσει πολύ ζεστά στη μνήμη τους.

27-9-1989. Η Α.Ε.Κ. αντιμετώπισε την πρωταθλήτρια Ανατολικής Γερμανίας Ντιναμό Δρέσδης, στη ρεβάνς, του πρώτου γύρου του κυπέλλου πρωταθλητριών. Η Ένωση έπαιζε στη κορυφαία διοργάνωση μετά από 10 χρόνια. Οι Γερμανοί, που διέθεταν παίκτες σαν τον Ματίας Ζάμερ και τον Ούλφ Κίρστεν, την προηγούμενη περίοδο είχαν φτάσει μέχρι τα ημιτελικά του κυπέλλου UEFA, βγάζοντας έξω μεταξύ άλλων την Αμπερντίν και την Ρόμα και αποκλείστηκαν από την Στουτγκάρδη. Ο δικέφαλος στον πρώτο αγώνα γνώρισε την ήττα 1-0, με γκολ του Λίμπεραμ στο 75΄ μένοντας με 10 παίκτες λόγω αποβολής του Σταύρου Σταματή.

Σε μια κατάμεστη Φιλαδέλφεια, από 30000 φιλάθλους, η Ένωση αρχικά αιφνιδιάστηκε αφού ο Γκούτσωφ άνοιξε το σκορ στο 9ο λεπτό. Το εκπληκτικό ποδόσφαιρο της Α.Ε.Κ. στα επόμενα λεπτά έφεραν τους “ασπρόμαυρους”, σε εκείνο το παιχνίδι λόγω ίδιων χρωμάτων με την Ντιναμό, να πηγαίνουν στην ανάπαυλα του ημιχρόνου προηγούμενοι με 3-1. Στο 27΄το φάουλ του Μανωλά έφερε στα ίσα το παιχνίδι, ο Οκόνσκι στο 34΄και ο Σαββίδης στο 37΄ διαμόρφωσαν το σκορ του πρώτου ημιχρόνου. Στην επανάληψη και πάλι η Α.Ε.Κ. μπήκε δυνατά και ο Σαββίδης στο 60΄εκανε το 4-1. Στο 63΄ η Δρέσδη ξαναμπήκε στο παιχνίδι της πρόκρισης με το τέρμα του Λίμπεραμ και ο Σαβέβσκι στο 81' έκανε το 5-2. Οι Γερμανοί απλώς μείωσαν στο 84΄με τον Μίνγκε. Ο δικέφαλος πανηγύρισε Ευρωπαϊκή πρόκριση μετά από 11 χρόνια, τελευταία ήταν επί της Πόρτο το 1978, αφού μεσολάβησαν αποκλεισμοί από Νότινγχαμ, Άρτσες Πιτέστι, Κολονία, Ουίπεστ, Ρεάλ Μαδρίτης, Ίντερ και Μπιλμπάο.

 

Την ίδια ώρα ο Παναθηναϊκός για το κυπελλούχων αγωνιζόταν στην Αγγλία με την Σουόνσι και ο Ηρακλής στην Ελβετία με τη Σιόν. Τα ιδιωτικά κανάλια ήταν ακόμη σε προετοιμασία για λειτουργία και πειραματικά έκαναν κάποιες εκπομπές, υπήρχε μόνο η ΕΡΤ που με κυβερνητική εντολή στέρησε τους τρεις αγώνες από τους φιλάθλους, αφού τα δυο κανάλια της έπρεπε να δείξουν την ομιλία στη Βουλή, ήταν η περίοδος αστάθειας με τις υπηρεσιακές κυβερνήσεις και τις εκλογές σε μικρά χρονικά διαστήματα, ο αγώνας βιντεοσκοπήθηκε μόνο για τα δελτία ειδήσεων. Η σύνθεση του Ντούσαν Μπάγιεβιτς σε εκείνο τον αγώνα ηταν Οικονομόπουλος, Χατζής, Κούτουλας, Μανωλάς, Πεππές, Παπαϊωάννου, Πατίκας (88΄Καραγκιοζόπουλος) Σαβέβσκι, Χριστοδούλου (62΄Μπατίστα) Οκόνσκι, Σαββίδης.

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags