Facebook Pixel Super League: Ανάλυση-φωτιά Τσίκινη για Τούμπα-Φάληρο - "Μπορούσε να μη δοθεί το οφσάιντ του ΠΑΟΚ - Απορώ γιατί δεν είδε..." (Vid)
| 2023-04-24 20:17:00

Ανάλυση-φωτιά Τσίκινη για Τούμπα-Φάληρο - "Μπορούσε να μη δοθεί το οφσάιντ του ΠΑΟΚ - Απορώ γιατί δεν είδε..." (Vid)

Sportdog Team

Ατάκες που θα συζητηθούν από τον παλαίμαχο διαιτητή για τις επίμαχες φάσεις στα δύο ντέρμπι των Πλέι οφ, στα οποία οι διαιτητικές αποφάσεις "σήκωσαν" μεγάλη συζήτηση.

Super League: Στο Metropolis 95.5 και την εκπομπή «Τρίτο Ημίχρονο» φιλοξενήθηκε ο Ηρακλής Τσίκινης και σχολίασε τις αποφάσεις των διαιτητών στα παιχνίδια της 5ης αγωνιστικής των πλέι οφ της Super League, του ΠΑΟΚ με τον Παναθηναϊκό, του Ολυμπιακού με την ΑΕΚ και του Βόλου με τον Άρη.

Αρχικά, για την ύπαρξη του VAR, ο βετεράνος διαιτητής είπε: «Για αυτό υπάρχει το VAR, για να δούμε τη λεπτομέρεια. Είναι στην κρίση του διαιτητή αν το πάτημα δικαιολογεί την πτώση, στη συγκεκριμένη περίπτωση έκρινε ο διαιτητής ότι έτσι ήταν. Πλέον με το VAR το πάτημα το δίνουν πέναλτι. Το VAR προσδίδει δικαιοσύνη με βάση αυτό που γίνεται και όχι μόνο με την κρίση του διαιτητή».

Για τη φάση του πέναλτι του ΠΑΟΚ: «Η φάση ελέγχθηκε από την αρχή για την περίπτωση του οφσάιντ. Θα μπορούσε να μην μετρήσει το οφσάιντ γιατί αλλάζει η φάση. Ο κανονισμός αναφέρει ότι πρέπει να μην είναι συνέχεια της πρώτης φάσης. Αν θεωρείται ότι αλλάζει η ροή, είναι μια άλλη φάση».

Για το χέρι του Κουρμπέλη: «Δεν υπάρχει αμφιβολία, είναι δεύτερη κίτρινη κάρτα».

Για το αν υπάρχει πέναλτι στη φάση του Κάργα: «Όχι, δεν υπάρχει πέναλτι».

Για τη διαιτησία στο Ολυμπιακός-ΑΕΚ στο «Καραϊσκάκη»: «Είδαμε πολλά διαιτητικά λάθη. Το πέναλτι που παίρνει η ΑΕΚ είναι δύσκολη φάση γιατί ο παίκτης είναι έξυπνος, είναι κοντά τα πόδια για την επαφή δεν έγινε σωστή χρήση του VAR, δεν ξέρω τι έκανε. Στη φάση του Σιμάνσκι απορώ γιατί δεν το είδε».

Για τη φάση του Νταμπό στο Βόλος-Αρης: «Είναι κατά πόσο είναι παρατεταμένο το τράβηγμα. Είναι οριακή φάση για το αν είναι η δεν είναι πέναλτι».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Ανεξήγητο ότι νίκησε ο Παναθηναϊκός - Να πάει στην πολεμική αεροπορία όποιος είδε σωστές γραμμές στο VAR!

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags