Facebook Pixel Η επιστροφή των "δεινοσαύρων" στη Λατινική Αμερική και τα δάκρια του απαρηγόρητου Μαρσέλο
| 2023-08-02 11:19:00

Η επιστροφή των "δεινοσαύρων" στη Λατινική Αμερική και τα δάκρια του απαρηγόρητου Μαρσέλο

του Αλεσσάντρο Μερκιόρι
Η επιστροφή των "δεινοσαύρων" στη Λατινική Αμερική και τα δάκρια του απαρηγόρητου Μαρσέλο

Χάμες Ροντρίγκεζ, Καβάνι, Σουάρεζ, Βιντάλ, Αρανγκουίζ, Ένερ Βαλένσια, Μαρσέλο… 242 ετών, μαζί, ύστερα από χρόνια ξενιτιάς στη Γηραιά Ήπειρο αισθάνθηκαν μία λογική saudade, νοσταλγία και επέστρεψαν στις ρίζες τους για ν’ αποδείξουν στους εαυτούς τους, αλλά και στους επικριτές ότι δεν είναι ακόμη «τελειωμένοι».

Ο 35χρονος Μαρσέλο, άλλοτε αρχηγός της Ρεάλ Μαδρίτης μ’ ένα σύντομο και άχρωμο πέρασμα από τον Ολυμπιακό τα πήγαινε μία χαρά στη Φλουμινένσε, με 5 γκολ και 1 ασίστ σε 27 παιχνίδια, τουλάχιστον μέχρι σήμερα τα ξημερώματα. Γιατί κατά τη διάρκεια αγώνα για το Libertadores με την Αρχεντίνος Τζούνιορς, στο Μπουένος Άιρες ανέκοψε, άθελά του άτσαλα τον Λουσιάνο Σάντσεζ προκαλώντας του διπλό κάταγμα κνήμης και περόνης. Ο Βραζιλιάνος αποβλήθηκε χωρίς δεύτερη σκέψη, εγκατέλειψε τον αγωνιστικό χώρο με δάκρια στα μάτια για το ακούσιο κακό που προκάλεσε και έσπευσε μέσω social να ζητήσει συγγνώμη ευχόμενος ταχύτατη ανάρρωση στον συνάδελφό του.

Στα 32 του, ο συμπαίκτης του, επίσης για ένα πολύ μικρό διάστημα στον Ολυμπιακό, Χάμες Ροντρίγκεζ υπέγραψε συμβόλαιο έως το 2025 με τη Σάο Πάολο με την ελπίδα να ξανά κερδίσει μία θέση στην εθνική Κολομβίας, τόσο ενόψει του επόμενου Copa America, όσο του Μουντιάλ 2026 που θα γίνει σε Ηνωμένες Πολιτείες, Μεξικό και Καναδά. Το άστρο του ταλαντούχου μέσου επιθετικού, είχε λάμψει μόνο σε Ρεάλ Μαδρίτης και Μπάγερν Μονάχου, σβήνοντας σταδιακά σε Έβερτον, Αλ Ραγιάν και Ολυμπιακό. Στη Βραζιλία πάντως, ποντάρουν σε αλλαγή ρότας, αλλά και χαρακτήρα, όσο τρόπο ζωής γιατί λέγεται πως αυτά ακριβώς ευθύνονταν που ένας τέτοιος παίκτης είχε καταλήξει στα αζήτητα.

Στα 36 του ο Ουρουγουανός, Έντινσον Καβάνι αφού απέρριψε «φαραωνικό» συμβόλαιο από τη Σαουδική Αραβία προτίμησε τα λιγότερα, από τα μισά της Μπόκα Τζούνιορς για να βρίσκεται δίπλα από το σπίτι του. Ενώ ο συμπατριώτης του, και επίσης 36χρονος Λουϊς Σουάρεζ, άλλοτε «Pistolero» σε Άγιαξ, Λίβερπουλ, Μπαρτσελόνα και Ατλέτικο Μαδρίτης ήδη μετάνιωσε που βρίσκεται στη Γκρέμιο και παρόλο τα 13 γκολ και 9 ασίστ σε 32 παιχνίδια ψάχνει την κατάλληλη φόρμουλα να ολοκληρώσει την καριέρα του στην Ίντερ Μαϊάμι, δίπλα από τους φίλους του, επί εποχής Μπαρτσελόνα, Μέσι και Μπουσκέτς.

Τριάντα έξι ετών είναι και ο Χιλιανός Αρτούρο Βιντάλ που τα πήγαινε μία χαρά στη Φλαμένγκο μέχρι τη στιγμή που τσακώθηκε, άγρια, με τον συμπατριώτη του και άλλοτε ομοσπονδιακό του προπονητή, Χόρχε Σανπάολι και ζήτησε άρον, άρον να μεταγραφεί στην Ατλέτικο Παραναένσε.  

Στη Βραζιλία, αλλά με την Ιντερνασιονάλ του Πόρτο Αλέγκρε βρίσκονται ο επίσης Χιλιανός, 34χρονος Τσαρλς Αρανγκουίζ, επί 8 χρόνια ακούραστο πνευμόνι της Λεβερκούζεν, αλλά και ο κορυφαίος σκόρερ, των τελευταίων χρόνων του Εκουαδόρ, Ένερ Βαλένσια, με 40 γκολ σε 79 παιχνίδια με την εθνική, 59 σε 116 με τη Φενέρμπαχτσε που στα 33 του ευελπιστεί να πανηγυρίσει κι ένα Libertadores στην ήπειρό του.      

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags