Τη δύσκολη εξίσωση που καλείται να λύσει ο Ματίας Αλμέιδα με τόσες απουσίες στην άμυνα προσπάθησε να εξηγήσει ο Κώστας Κετσετζόγλου μέσω του bwinΣΠΟΡ FM 94,6 εν όψει του αποψινού αγώνα της ΑΕΚ με την Μπράιτον για το Europa League.

«Ο Χατζισαφί θα παίξει σίγουρα, ενδεχομένως να παίξει και ο Μοχαμάντι αν αποφασιστεί να μπει στόπερ ένας από τους δύο αριστερούς μπακ. Στο κέντρο δίνω πολλές πιθανότητες να ξεκινήσει ο Γαλανόπουλος, μαζί με τον Γιόνσον, ώστε να είναι ο Σιμάνσκι στον πάγκο ως μπαλαντέρ για το κέντρο ή για στόπερ αν χρειαστεί», τόνισε και πρόσθεσε:

«Ο Γκαρσία θα πάρει χρόνο συμμετοχής, δεν ξέρω αν θα ξεκινήσει. Η υποτροπή που είχε δεν ήταν κάτι πολύ σοβαρό. Για τη Δευτέρα κόντρα στον Παναθηναϊκό θα είναι σίγουρα διαθέσιμος, όπως και ο Γκατσίνοβιτς. Αν δεν αρχίσει ο Λιβάι, θα παίξει ο Πόνσε. Ο Αραούχο ίσως να μην παίξει σήμερα γιατί έπαιξε πολλή ώρα με τον Ολυμπιακό. Ο Τσούμπερ πιστεύω πως θα παίξει. Υπάρχουν και ο Πισάρο και ο Μάνταλος, που μπορούν να μπουν κάποια στιγμή ή και να ξεκινήσουν», πρόσθεσε.

Τέλος, αναφορικά με τους δύο απόντες στόπερ είπε: «Ο Μουκουντί το ευχάριστο είναι πως δεν έχει κάτι πολύ σοβαρό και σήμερα θα πάρει εξιτήριο. Δεν ξέρουμε ακόμη αν θα παίξει με τον Παναθηναϊκό τη Δευτέρα. Θα εξαρτηθεί από το πότε θα ανακτήσει δυνάμεις. Ο Βίντα αν δεν μπορέσει να προπονηθεί μέχρι το Σάββατο, είναι δεδομένο πως θα απουσιάσει από το ντέρμπι. Έχει ένα πρόβλημα στα πλευρά και θα δούμε μέρα με τη μέρα».