Facebook Pixel Κωνσταντίνος Κουλιεράκης: Από την Δόξα Calcetto στο Europa League (ΒΙΝΤΕΟ)
| 2023-09-22 16:58:00

Το wonderkid που ενηλικιώθηκε απότομα: Από τη Δόξα Calcetto στην ευρωπαϊκή καταξίωση (ΒΙΝΤΕΟ)

Του Γιώργου Βροντάκη

Ο κεντρικός αμυντικός του ΠΑΟΚ, ούτε που φανταζόταν όταν μάθαινε ποδόσφαιρο στα Χανιά πως μια μέρα θα σκόραρε σε ευρωπαϊκό παιχνίδι.

Ο Κώστας Κουλιεράκης ξεκίνησε το ποδοσφαιρικό του ταξίδι από την Δόξα Calcetto και άφησε τη γενέτειρα του, τα Χανιά σε ηλικία 14 ετών για να βρεθεί στις Ακαδημίες του ΠΑΟΚ.

Η ευκαιρία από τα μαλλιά

Ο νεαρός στόπερ ως ball boy έβλεπε τον Κλάους Αθανασιάδη να σκοράρει στην Τούμπα και μερικά χρόνια αργότερα τον μάρκαρε στις προπονήσεις. Μέρα με τη μέρα γινόταν καλύτερος και μάθαινε πράγματα στο χορτάρι. Απλά περίμενε την ευκαιρία του. Του την έδωσε ο Ράζβαν Λουτσέσκου. Το ντεμπούτο του έγινε στις 20 Αυγούστου 2022 στην Τούμπα με αντίπαλο τον Παναιτωλικό.

Από τη Δόξα Calcetto, στο PAOK Academy και τώρα σκόρερ στο Europa League κόντρα στην Ελσίνκι. Σε ηλικία 19 ετών, 9 μηνών και 24 ημερών, έγινε ο νεότερος αμυντικός που σκοράρει για τον ΠΑΟΚ στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις.

Το γονίδιο από το μπαμπά και η άρνηση της μαμάς

Το wonderkid του ΠΑΟΚ και του ελληνικού ποδοσφαίρου μεγάλωσε και ενηλικιώθηκε ποδοσφαιρικά, αν και η μητέρα του δεν τον ήθελε να κλωτσάει μια μπάλα. Προτιμούσε ο γιος της να την χτυπάει με τη ρακέτα (του τένις) ή να πηγαίνει κολυμβητήριο.

Ομως, ο μπαμπάς ήταν ερασιτέχνης ποδοσφαιριστής και το γονίδιο υπήρχε μέσα του και ο μικρός Κωστάκης σε ηλικία πέντε ετών ανήκε στην ακαδημία Δόξα Calcetto. 

Η πρώτη θέση που αγωνίστηκε στον δικέφαλο ήταν επιτελικός μέσος, αλλά ως παίκτης της Κ17 τη σεζόν 2018-19 έγινε στόπερ. Όπως αποδείχθηκε η απόφαση ήταν σωστή...

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags