Τι μπορεί να έχει ένας πιτσιρικάς 20 ετών για να εντυπωσιάσει μια ομάδα όπως η Μπαρτσελόνα; Ο Φέρμιν Λόπεθ είναι ένας παίκτης που παρά το μικρό του μέγεθος μπορεί να δημιουργήσει μαγεία με το ποδόσφαιρό του. Είναι ένας παίκτης που ξεπερνά τις αδυναμίες του με ευφυΐα και έχει εξαιρετική τεχνική κατάρτιση που μπορεί να σου προκαλεί δέος ανά πάσα στιγμή.

Στην αναμέτρηση της Μαγιόρκα με την Μπαρτσελόνα, ο Φέρμιν Λόπεθ μπήκε αλλαγή στο 64ο λεπτό στον αγωνιστικό χώρο από τον Τσάβι και έντεκα λεπτά αργότερα ισοφάρισε σε 2-2. Ο γεννημένος στις 11 Μαΐου 2003 στην Ουέλβα ξεκίνησε το ποδοσφαιρικό του ταξίδι σε ηλικία 8 ετών στην τοπική ομάδα του Ελ Καμπίγιο, προτού μετακομίσει στη Ρεκρεατίβο Ουέλβα το 2011. 

Πρώτος σκόρερ σε όλες τις ηλικιακές ομάδες

Ένα χρόνο αργότερα άφησε την Ουέλβα για τη Μπέτις και και εντάχθηκε στoους Benjamin A. Στην Ανδαλουσία παρέμεινε τέσσερα χρόνια, καθώς ήταν ο πρώτος σκόρερ σε όλες τις ηλικιακές ομάδες στις οποίες έχει παίξει και οι σκάουτερ της Μπαρτσελόνα ήθελαν να τον τσεκάρουν καλύτερα στο τουρνουά La Liga Promises, ωστόσο δεν μπόρεσε να συμμετάσχει σε αυτό, λόγω ανεμοβλογιάς. 

Το 2016 ο Φέρμιν επέλεξε να ενταχθεί στη Λα Μασία από την ακαδημία της Ρεάλ Μπέτις. Στην πρώτη του σεζόν στη Μπαρτσελόνα υπό τις διαταγές του Κάρλες Μαρτίνεθ σημείωσε περισσότερα από 20 γκολ για την Infantil A. Το 2019 προβιβάστηκε στη Juvenil B και τ η σεζόν 2020-21 πέτυχε 5 γκολ, ενώ συνέβαλε και με 3 ασίστ. Ωστόσο, τη σεζόν 2021-22, προβιβάστηκε στη Juvenil A.

Από την Ελ Καμπίγιο στην Μπαρτσελόνα

Ο Φέρμιν χρειάστηκε μόλις 13 χρόνια για να φτάσει στο υψηλότερο επίπεδο. Αφού ανανέωσε το συμβόλαιό του με την Μπαρτσελόνα για δύο σεζόν, έως το 2024, δόθηκε δανεικός στη Λινάρες για να κάνει το αγροτικό του, όπου σημείωσε 12 γκολ και έδωσε άλλες τέσσερις ασίστ σε 40 αγώνες. Ο δανεισμός έληξε στις 30 Ιουνίου 2023 και ο Τσάβι ήταν ξεκάθαρος πως ο νεαρός δεν θα ξανά δοθεί δανεικός και θα βρίσκεται στις επιλογές του για τη LaLiga και όχι μόνο.

Ο νεαρός από τη Λα Μασία είναι ο παίκτης που έχει εντυπωσιάσει περισσότερο τον προπονητή και τους συμπαίκτες του το περασμένο καλοκαίρι στην προετοιμασία. Δεν είναι τυχαίο πως ο Τσάβι του έδωσε χρόνο συμμετοχής στην 1η αγωνιστική των ομίλων του Τσάμπιονς Λιγκ απέναντι στην Αντβέρπ, αλλά και χθες απέναντι στη Μαγιόρκα, όταν και τον δικαίωσε με το τέρμα που πέτυχε.

Ένας μάγος με τη μπάλα

Οι ευκαιρίες σε έναν σύλλογο τόσο μεγάλο όσο η Μπάρτσα είναι ελάχιστες και ο Φέρμιν Λόπεθ τις έχει τραβήξει όλες από τα μαλλιά. Ο Φέρμιν έχει δημιουργικότητα, ικανότητα πασών και βλέπει... γήπεδο. Αυτό τον κάνει έναν από τους μεγαλύτερους δημιουργούς της ομάδας. Κρατάει την μπάλα στα πόδια του σαν να είναι κολλημένη, ενώ έχει μεγάλη ευελιξία και η ικανότητα ελιγμών σε στενούς χώρους τον κάνουν πολύ καλό ντριμπλέρ.