Facebook Pixel 130 + 8 εκατομμύρια και το ΟΑΚΑ παραμένει επικίνδυνο - Ρίσκαραν με 115.000 ζωές - ΟΛΑ λάθος πριν το λουκέτο!
| 2023-09-29 23:42:00

130 + 8 εκατομμύρια και το ΟΑΚΑ παραμένει επικίνδυνο - Ρίσκαραν με 115.000 ζωές - ΟΛΑ λάθος πριν το λουκέτο!

Sportdog Team
130 + 8 εκατομμύρια και το ΟΑΚΑ παραμένει επικίνδυνο - Ρίσκαραν με 115.000 ζωές - ΟΛΑ λάθος πριν το λουκέτο!

Απίστευτα λάθη από τους αρμόδιους φορείς, που κόστισαν ακριβά και λύση δεν προέκυψε.

Θα ήταν αστείο, αν δεν κινδύνευαν ανθρώπινες ζωές. Μα για αυτόν το λόγο είναι αδιανόητο. Και είναι απίστευτο, μα αληθινό: το πρόβλημα στο ΟΑΚΑ που έσκασε σαν κεραυνός εν αιθρία απόψε είναι χρόνιο. Και υποτίθεται λυμένο. Και εξηγούμαστε. Το 2013 είχε εντοπιστεί ζήτημα στο περιβόητο στέγαστρο Καλατράβα. Γι' αυτό είχαν δαπανηθεί μόλις...130 εκατομμύρια ευρώ. Αυτό εξασφάλιζε την καλύτερη δυνατή διεξαγωγή των Ολυμπιακών Αγώνων, αλλά οι υπεύθυνοι αμέλησαν το πιο σημαντικό. Τη συντήρησή του. 

Το πρόβλημα αυτό είχε ταλανίσει την ΑΕΚ το 2013, όταν είχε υποβιβαστεί στην Γ΄Εθνική και χρησιμοποιούσε το Στάδιο. Ο Παναθηναϊκός είχε μετακομίσει στη Λεωφόρο με απόφαση της διοίκησης Αλαφούζου στο πλαίσιο εξομάλυνσης των σχέσεων με τον κόσμο. Η Ένωση, όμως, αναγκάστηκε να...συγκατοικήσει με το πρόβλημα και το 2014 εγκρίθηκαν 8 εκατομμύρια ευρώ για την οριστική επισκευή του στέγαστρου. Η λύση μόνο οριστική δεν ήταν, καθώς 9 χρόνια μετά το θέμα ξαναβγαίνει στον αφρό.

Στις 29 Σεπτεμβρίου 2023 έγινε γνωστό πως μπαίνει λουκέτο στο ΟΑΚΑ εξαιτίας του προβλήματος στατικότητας στο στέγαστρο Καλατράβα. Αυτό αναδείχθηκε από τη μελέτη του ΤΑΙΠΕΔ, η οποία και κυκλοφόρησε. Η ΠΑΕ Παναθηναϊκός άφησε σπόντες για τον χρόνο γνωστοποίησης της έρευνας και θα μεταφερθεί στη Λεωφόρο, αλλά το ζήτημα είναι βαθύτερο και έχει πολλές και σοβαρές προεκτάσεις.

Η τραγική μεγάλη εικόνα

Ένα θέμα είναι η ασφάλεια του κόσμου κι ένα άλλο τι γίνεται με τις Ολυμπιακές εγκαταστάσεις. Αν αθροίσουμε τον κόσμο που πήγε στα ματς με Μπράγκα και Βιγιαρεάλ για να παρακολουθήσει τις προσπάθειες του Παναθηναϊκού στην ευρωπαϊκή του επιστροφή, μιλάμε για 115.000 ανθρώπους. Ένα νούμερο ανατριχιαστικά μεγάλο αν σκεφτεί κανείς τι θα μπορούσε να έχει γίνει στο ΟΑΚΑ. Μια ανείπωτη τραγωδία, μιας και δεν υπήρχαν μέτρα προστασίας.

Τα χειρότερα αποσοβήθηκαν, αυτό που πάντως δεν λύνεται πλέον είναι ο μαρασμός των Ολυμπιακών εγκαταστάσεων. Όποιο έργο έχει συνδεθεί με τους Αγώνες του 2004 μυρίζει...ναφθαλίνη. Γήπεδα αναξιοποίητα, χωρίς συντήρηση τα οποία έχουν διακοσμητικό ρόλο. Για να θυμίζουν την ευκαιρία που χάσαμε να τα χρησιμοποιήσουμε για το μαζικό αθλητισμό και τη ψυχαγωγία, αντί να τα παρατήσουμε στο έλεος του Θεού...

 

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags