Facebook Pixel Euro 2024: Διακοπή στο Βέλγιο-Σουηδία μετά το τρομοκρατικό χτύπημα - Δολοφονήθηκαν δύο Σουηδοί φίλαθλοι! (Vid)
| 2023-10-16 23:11:00

Διακοπή στο Βέλγιο-Σουηδία μετά το τρομοκρατικό χτύπημα - Δολοφονήθηκαν δύο Σουηδοί φίλαθλοι! (Vid)

Sportdog Team

Δύο Σουηδοί έχασαν τη ζωή τους από τη φονική επίθεση στην πρωτεύουσα του Βελγίου, γεγονός που προκάλεσε την διακοπή του αγώνα.

Οι παίκτες της Εθνικής Σουηδίας δεν βγήκαν στο γήπεδο για την έναρξη του δευτέρου ημιχρόνου κόντρα στο Βέλγιο (το ματς ήταν στο 1-1), εξαιτίας της δολοφονίας δύο Σουηδών στις Βρυξέλλες.

Το περιστατικό έλαβε χώρα πέντε λεπτά πριν την έναρξη του αγώνα, ωστόσο το πρώτο ημίχρονο διεξήχθη κανονικά. Παρ' όλα αυτά, οι διεθνείς της Σουηδίας άλλαξαν στάση κατά την ανάπαυλα του ημιχρόνου και παρέμειναν στα αποδυτήρια, αρνούμενοι να παίξουν στο δεύτερο 45λεπτο.

Στο στάδιο επικράτησε ένταση και ανησυχία, με πολλούς Σουηδούς οπαδούς να αποχωρούν από αυτό φοβούμενοι για την ασφάλειά τους, ενώ υπήρξε οδηγία να παραμείνουν στις θέσεις τους.

«Ο αγώνας διεκόπη στο ημίχρονο για λόγους ασφαλείας. Περισσότερες πληροφορίες θα ακολουθήσουν σύντομα», ανέφερε αρχικά η UEFA, ενώ λίγο μετά τις 23:40 ανακοινώθηκε η οριστική διακοπή του παιχνιδιού.

Θυμίζουμε, στις 7 το απόγευμα της Δευτέρας, τοπική ώρα στις Βρυξέλλες, ένοπλος άνοιξε πυρ στο κέντρο της πόλης σκοτώνοντας δύο ανθρώπους και τραυματίζοντας έναν ακόμα. Οι δύο νεκροί, όπως αποδείχθηκε αργότερα, ήταν Σουηδοί, καθώς φορούσαν φανέλες της εθνικής τους ομάδας και σύμφωνα με όσα αναφέρουν διεθνή ΜΜΕ, κατευθύνονταν προς το γήπεδο. Το περιστατικό, άλλωστε, έλαβε χώρα 5 χιλιόμετρα από αυτό!

Ο δράστης φέρεται να έχει ομολογήσει τις δολοφονίες στο facebook στο «όνομα του Αλλάχ» και ζητάει συγχώρεση από όσους πλήγωσε ενώ λέει πως θέλει να πάρει εκδίκηση για τους μουσουλμάνους αδερφούς.

Συγκεκριμένα έλεγε:

«Με λένε Αμντεσαλέμ Αλ Γκιλανί και είμαι μαχητής του Αλλάχ. Ανήκω στο Ισλαμικό Κράτος. Αγαπάμε αυτούς που μας αγαπούν και μισούμε αυτούς που μας μισούν. Ζούμε για τη θρησκεία μας και πεθαίνουμε για τη θρησκεία μας. Ο αδερφός σας πήρε εκδίκηση στο όνομα των Μουσουλμάνων. Σκότωσα μέχρι στιγμής τρεις Σουηδούς. Ναι, τρεις Σουηδούς. Σε αυτούς που έκανα κάτι κακό, παρακαλώ συγχωρείστε με. Και τους συγχωρώ όλους».

Ο δράστης δεν έχει συλληφθεί ακόμα, συνεπώς όλοι οι φιλοξενούμενοι φίλαθλοι έχουν ενημερωθεί να μη βγουν στους δρόμους των Βρυξελλών με τα χρώματα της εθνικής τους.

 

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags