Facebook Pixel Χιρόνα: Η νέα Λέστερ της Ευρώπης (ΒΙΝΤΕΟ)
| 2023-11-06 17:05:00

Είναι η Χιρόνα, η νέα Λέστερ; Μπορεί και να γίνει... (ΒΙΝΤΕΟ)

Του Γιώργου Βροντάκη

Η μικρή ισπανική ομάδα βρίσκεται στην κορυφή του ισπανικού πρωταθλήματος και θυμίζει την πρωταθλήτρια της Premier League τη σεζόν 2015-16.

Η Λέστερ έκανε όλη την Ευρώπη να μιλάει για αυτήν πριν από εφτά χρόνια και το ίδιο συμβαίνει τώρα, όχι με μια αγγλική ομάδα, αλλά μια ισπανική, την Χιρόνα.

Ο σύλλογος που βρίσκεται σε μια από τις ομορφότερες πόλεις της Καταλονίας, στη βορειοανατολική Ισπανία, μπορεί να έχει λιγότερους από 100.000 κατοίκους, αλλά έχει πολλούς ένθερμους υποστηρικές σε όλα τα μήκη και πλάτη της Ευρώπης με την εντυπωσιακή της πορεία στη LaLiga και το πολύ όμορφο ποδόσφαιρο που παίζει.

Στην κορυφή της LaLiga

Κανείς δεν μπορούσε να σκεφτεί στην αρχή της σεζόν ότι η Χιρόνα θα μπορούσε να είναι πρώτη στη βαθμολογία του ισπανικού πρωταθλήματος στο τέλος της 12ης αγωνιστικής και όμως τα έχει καταφέρει. Έχει μόλις μια ήττα στη LaLiga και αυτή από τη Ρεάλ Μαδρίτης (10-1-1) και μάλιστα διαθέτει την καλύτερη επίθεση με 29 γκολ και είναι στο +2 από τη «Βασίλισσα».

Πρόκειται για μια ταλαντούχα και αποτελεσματική στην επίθεση ομάδα που είναι στιβαρή και εποικοδομητική στη μέση και θαρραλέα στην άμυνα.

Οι μεταγραφές που έπιασαν και οι παίκτες που ξεχάστηκαν

Για να γίνει η ομάδα που θαυμάζουν όλοι, ο Μίτσελ έκανε σπουδαίες μεταγραφές προσθέτοντας στο ρόστερ του, τους Σαβίνιο, Ντόβμπικ, Μπλιντ και Έρικ Γκαρθία και αυτοί βοήθησαν ώστε να τελειοποιηθεί μια ομάδα που είχε χάσει παίκτες όπως ο Οριέλ Ρομέου (Μπαρτσελόνα) και του Τάτι Καστεγιάνος (Λάτσιο).

Ομως, και οι ποδοσφαιριστές που υπήρχαν στο ρόστερ έχουν αναγεννηθεί με τον Γιάνγκελ Ερέρα να δείχνει την καλύτερη του εκδοχή φέτος.

Χωρίς σούπερ σταρ

Πρόκειται για παίκτες που λάμπουν, αλλά πάνω απ' όλα καταλαβαίνουν την ιδέα του προπονητή τους, ο οποίος δεν θέλει παίκτες σούπερ σταρ. Το ξεκάθαρο παράδειγμα αυτού δεν είναι άλλος από τον Ιβάν Μάρτιν, ο οποίος παρά το γεγονός ότι έχει πολύ ποιοτικό ανταγωνισμό σεζόν με τη σεζόν, είναι σχεδόν αναντικατάστατος στην ενδεκάδα. 

Στο ίδιο πνεύμα και ο Νταβίντ Λόπεθ, ο οποίος μαζί με τις αφίξεις των Έρικ Γκαρθία και Ντάλι Μπλιντ, έχουν φτιάξει μια αμυντική στιβαρότητα που έλειπε την περασμένη σεζόν. Μια στιβαρότητα που έρχεται και χάρη στις σπουδαίες επεμβάσεις του τερματοφύλακα, Γκαζανίγκα.

Το βάθος στο ρόστερ

Αναμφίβολα, όμως, στο μεγάλο «μπαμ» της Χιρόνα στη μέχρι τώρα πορεία της βοηθούν οι λύσεις που βρίσκει η ομάδα στις πιο δύσκολες στιγμές των αγώνων, κάτι που της ήταν δύσκολο πριν από χρόνια. Επίσης, η ισπανική ομάδα βρήκε στον Αρτέμ Ντόβμπικ ένα «μυστικό όπλο» για να σπάσει τις αντίπαλες αμυντικές γραμμές. 

Ο Ουκρανός επιθετικός είναι «θωρηκτό»  με τη Χιρόνα να βρίσκει ένα νέο επιθετικό στυλ μαζί του. Μαζί με τους Σαβίνιο και Τσιγκάνκοφ, οι οποίοι εκμεταλλεύονται την ταχύτητα και το ταλέντο τους έχουν φτιάξει μια φοβερή επιθετική τριάδα.

Το ταλέντο στον πάγκο

Κι αν δεν έφτανε αυτό, όταν ο Μίτσελ, αν γυρίσει το κεφάλι του στον πάγκο θα βρει λύσεις, για κάθε είδους παραλλαγές. Οι Πόρτου και Στουάνι έχουν πολλές επιθετικές επιλογές για να προσφέρουν, ενώ υπάρχει και ταλέντο με τους Πάμπλο Τόρε, τον νεοφερμένο Σολίς, αλλά και τον Γιαν Κόουτο. Όλα αυτά αποτελούν τον τέλειο συνδυασμό που βρήκε την τέλεια στιγμή για να εκμεταλλευτεί ένα έργο που έχει εργαστεί προσεκτικά και φροντιστεί με τον Μίτσελ στο τιμόνι. Η Χιρόνα είναι μια ομάδα που πίστεψε και εργάστηκε σκληρά για να φτάσει ως εδώ και μπορεί να φτάσει να γίνει η νέα Λέστερ... 

Είναι η νέα Λέστερ;

Η Χιρόνα είναι μια ομάδα που εντυπωσιάζει ολόκληρο τον κόσμο του ποδοσφαίρου. Αν και είναι ακόμα πολύ νωρίς, υπάρχουν ήδη εκείνοι που βλέπουν ομοιότητες με τη Λέστερ του Κλαούντιο Ρανιέρι, την νικήτρια της Premier League το 2016 .

Οι ομοιότητες μεταξύ της αγγλικής ομάδας και της ισπανικής δεν βρίσκονται πλέον μόνο στο θεαματικά πολύχρωμο παιχνίδι τους και σε μια ομάδα γεμάτη ποδοσφαιριστές που δεν έχουν γίνει ακόμη γνωστή. Περιέργως, η Λέστερ προβιβάστηκε στην Πρέμιερ Λιγκ δύο σεζόν πριν κατακτήσει τον τίτλο και η Χιρόνα προβιβάστηκε τη σεζόν 2021-22. Σύμπτωση; Θα δείξει τον Μάιο...

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags