Facebook Pixel Ματιέ Βαλμπουενά: Πόσο χειρότερος είναι ο Βαλμπουενά; - "Παρακαλούσε" για Ολυμπιακό - Άφωνοι στου Ρέντη με τα νούμερά του!
| 2023-11-16 23:53:00

Πόσο χειρότερος είναι ο Βαλμπουενά; - "Παρακαλούσε" για Ολυμπιακό - Άφωνοι στου Ρέντη με τα νούμερά του!

του Παναγιώτη Νικολάου
Πόσο χειρότερος είναι ο Βαλμπουενά; - "Παρακαλούσε" για Ολυμπιακό - Άφωνοι στου Ρέντη με τα νούμερά του!

Ο Γάλλος στα 38 κάνει τρομερή σεζόν και κυνηγάει ένα ακόμα πρωτάθλημα, με συνέπεια πολλοί να αναρωτιούνται εάν θα ήταν καλύτερος από τους Μπιέλ, Σκάρπα και Σολμπάκεν...

Με ένα σημαντικό και δυνατό διπλό στην έδρα τού Αστέρα Τρίπολης έκλεισε τις υποχρεώσεις του ο Ολυμπιακός, πριν από τη διακοπή λόγω των εθνικών ομάδων, με αποτέλεσμα να έρθει ηρεμία στην ομάδα και να διατηρηθεί στη δεύτερη θέση τού πρωταθλήματος με 24 βαθμούς - 4 πίσω από τον πρωτοπόρο Παναθηναϊκό.

Και είναι γεγονός ότι σε αυτή την πρώτη στροφή του πρωταθλήματος, που πλέον όλες οι ομάδες έχουν κάνει έναν πρώτο αγωνιστικό κύκλο σε Ελλάδα και Ευρώπη, υπάρχει πάντα ένα ξεσκαρτάρισμα για αποφάσεις που αφορούν το μέλλον και τη χειμερινή μεταγραφική περίοδο. Αλλά και ένα ξεσκόνισμα για τις αποφάσεις που είχαν ληφθεί το περασμένο καλοκαίρι.

Μέσα σε αυτό το πλαίσιο η κουβέντα που έγινε πρόσφατα στο Λιμάνι αφορούσε και τους παίκτες που αποχώρησαν από τον Ολυμπιακό το καλοκαίρι τού 2023 και ήταν, συνολικά, 26! Πρόκειται για τεράστιο αριθμό, καθώς είναι γεγονός ότι ο Αντόνιο Κορδόν και ο Ντιέγκο Μαρτίνεθ προχώρησαν σε πολλές αλλαγές.

Εδώ δεν αναφερθούμε σε παίκτες τύπου Ονιεκούρου ή Ζινκερνάγκελ, που δεν είχαν μέλλον στην ομάδα για πολλούς λόγους, ούτε στον Σωκράτη, τον Μπα, τον Χασάν ή τον Σισέ. Αυτοί δεν λείπουν από τον Ολυμπιακό, καθώς το ποδοσφαιρικό τους κεφάλαιο είχε τελειώσει στο Λιμάνι.

Ο παίκτης που αποχώρησε και παραμένει σούπερ επιδραστικός στην ομάδα του, που παίζει σε κάθε ματς και κάνει τη διαφορά, είναι ο Ματιέ Βαλμπουενά. Ο 38χρονος άσος είναι σούπερ επαγγελματίας, προσέχει τον εαυτό του, και στον Απόλλωνα Λεμεσού τα δίνει όλα. Δεν υπάρχει παιχνίδι που να μην είναι βασικός και, για όσο αντέχει, είναι σταθερά ο καλύτερος παίκτης του Απόλλωνα - Μιας ομάδας που, δυνητικά, κυνηγάει το πρωτάθλημα φέτος.

Αυτά βλέπουν κάποιοι στο Λιμάνι και, με δεδομένο ότι πλην Φορτούνη, Μασούρα και Ποντένσε δεν υπάρχει κάποιος που να κάνει το κάτι παραπάνω φέτος στην ομάδα μεσοεπιθετικά (Μπιέλ, Σκάρπα και Σολμπάκεν ανεβάζουν στροφές αλλά δεν είναι ακόμα επιδραστικοί με βάση την αξία τους!), αναπολούν την παρουσία του Ματιέ. Γιατί το ελληνικό ποδόσφαιρο δεν έχει μεγάλη διαφορά σε σχέση με το κυπριακό και από τη στιγμή που μπορεί να παίξει 65-70΄ λεπτά εκεί κάθε Κυριακή (στην ήττα του Απόλλωνα από την ΑΕΚ Λάρνακας, την Κυριακή, έγινε αλλαγή στο 74ο λεπτό), το ίδιο θα μπορούσε να κάνει και στον Ολυμπιακό.

Προφανώς δεν θα έμενε στον πάγκο ο Ποντένσε, ο Φορτούνης ή ο Μασούρας για να παίζει ο Βαλμπουενά στα 38 του. Αλλά θα μπορούσε να είναι η χρυσή πρώτη αλλαγή από τον πάγκο στο 60΄ - 70΄ και να δώσει λύσεις που ίσως τώρα δεν έχει η ομάδα. Άλλωστε ο Ματιέ λάμβανε κοντά στις 600.000 ευρώ στον Ολυμπιακό και στον Απόλλωνα υπέγραψε με 200.000 ευρώ το περασμένο καλοκαίρι.

Δεν ήταν οικονομικό το κίνητρό του, δηλαδή, κι αυτό ήταν που έκανε ακόμα πιο συγκινητική την προσπάθεια που είχε κάνει για να μείνει στο Λιμάνι το περασμένο καλοκαίρι. Με αποτέλεσμα να τον βλέπουν τώρα στην Κύπρο άνθρωποι που βρίσκονται κοντά στον Ολυμπιακό και να συλλογίζονται ότι τον έχασαν μέσα από τα χέρια τους...

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Μεταγραφή 15 εκατομμυρίων για Πάλμα - "Αυτογκόλ" ΠΑΟ, ΑΕΚ, Ολυμπιακού - Έξτρα χρήματα για Άρη!

 

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags